Rosti vítězem ve Flimsu, Gartmann mistrem Švýcarska

Autor článku:

Flims_1.jpgice_speedway_1.jpgFlims (Švýcarsko) – Ve švýcarském Flimsu se od pátku závodí na ledové dráze. V pátek byl na programu volný závod, jehož součásti byl i švýcarský šampionát na ledě. Titul získal švýcarský jezdec, který vyhrál základní část závodu. O pohár Alpenarena byla vypsána finalová jízda. Mistrem Švýcarska se stal Simon Gartmann, který základní část vyhrál se ziskem 14 bodů. Finalová jízda o pohár Alpenarena se však stala kořistí jeho reprezentačního kolegy Lukase Rostiho, který porazil v tomto rozjezdu druhého Maria Schwaigera z Rakouska, třetího Josefa Kreuzbegera rovněž z Rakouska a ten den novopečeného místra Švýcarska Simona Gartmana. Ledový víkend pokračuje ve Flimsu dnes závodem Golden Spikes 2008, kde bude startovat i dvojice našich Antonín a Jan Klatovští.[TABLE=22]

[TABLE=21]

Startovní listina Golden Spikes v sobotu:

Kvalifikace:

Grzegorz Knapp (Polsko), Jan Klatovský (ČR), Martin Posch (Rakousko), Thomas Cavigelli (Švýcarsko), Philippe Weiss (Švýcarsko), Martin Laitner (Rakousko), Stefan Pletschacher (Německo).

Finále:

Johny Tuinstra (Nizozemí), Max Niedermaier (Německo), Andreas Roth (Německo), Harald Simon (Rakousko), Johan Bruckner (Rakousko), Simon Gartman (Švýcarsko), Lukas Rosti (Švýcarsko), Sven Holstein (Nizozemí), Rene Stellingwerf (Nizozemí), Günther Bauer (Německo), Dmitrij Čaščin (Německo), Antonín Klatovský (ČR) + čtyři nejlepší z kvalifikace.

Zanechte komentář: