Filip Šitera nahradí v Lonigu Martina Vaculíka

Autor článku:

sitera-novy.jpgvaculik-novy.jpgLonigo (Itálie) – Filip Šitera nahradí v závodě kvalifikace o Grand Prix 2009 v italském Lonigu slovenského junióra Martina Vaculíka. Filip Šitera bude startovat se startovním číslem jedenáct na své vestě. Závod se jede už tuto sobotu 21. června.

Startovní listina:

1. Matej Ferjan (Maďarsko)
2. Daniel King (Velká Británie)
3. Chris Holder (Austrálie)
4. Mads Korneliussen (Dánsko)
5. Mattia Carpanese (Itálie)
6. Kyle Leagult (Kanada)
7. Ryan Sullivan (Austrálie)
8. Simon Stead (Velká Británie)
9. Joonas Kylmäkorpi (Finsko)
10. Jesper B. Monberg (Dánsko)
11. Filip Šitera (ČR)
12. Marco Gregnanin (Itálie)
13. Billy Janniro (USA)
14. Kai Laukannen (Finsko)
15. László Szatmari (Maďarsko)
16. Peter Ljung (Švédsko)

R1. (17) Andrea Maida (Itálie)
R2. (18) Daniele Tessari (Itálie)

7 comments

  1. Martin Vaculík se FIM omluvil pro technické důvody. Někde jsem četl, že Martin nemůže startovat, protože má polskou národní licenci, ano má ji, ale je držitelem mezinárodní slovenské a tak v závodech MS a ME může Slovensko reprezentovat. SMF je jednou z mála federací kde jezdec nemusí mít pro vydání mezinárodní licence národní licenci. Jinak i v Polsku může být jezdcem držitelem pouze jedné národní licence.
    Naše federace již dříve měla zájem o další místa a tak když nám bylo místo SMF nabídnuto přijali jsme jej. Filip také jede v Polsku, začína svůj závod o hodinu později než Martin, ale má to o 100 km méně. Věřím, že to jeho tým bez problémů stihne, závod v Lonigu začíná v 21 hodin, trenink v 15, takže by mohli stihnout dokonce i ten trénink.

Zanechte komentář: