Mistrem ČR jednotlivců se stal Lukáš Dryml

Autor článku:

cesko.pngldryml2.jpgLiberecké Pavlovice, konkrétně místní plochodrážní stadion, hostily třetí finálový závod seriálu Mistrovství České republiky jednotlivců. Ten vyšel nejlépe pardubickému Aleši Drymlovi, který za celý závod prohrál pouze s Adrianem Rymelem a nasbíral tak celkově 14 bodů. O jeden bodík méně si připsal jeho mladší bratr Lukáš, ale byl to právě on, kdo měl po závodech větší důvod k radosti – stal se totiž Mistrem České republiky jednotlivců pro rok 2008. Třetí příčka v závodě patří po skvělém výkonu Matěji Kůsovi, v konečném pořadí potom Luboši Tomíčkovi. Součástí závodu byla také dražba smolné přilby Antonína Švába ze závodu v Argentině. Vítěz dražby přispěl na vylepšení finanční situace Antonína Švába částkou 16 500 Kč.

Závod jste mohli sledovat přímým přenosem na adrese, kde se i nyní můžete podívat, jak to v Liberci probíhalo (otevře se v novém okně):
http://speedwaylive.eu/jednotlivci/liberec/26-07-2008/

Výsledky závodu:

1. Aleš Dryml (3,2,3,3,3) = 14
2. Lukáš Dryml (3,3,2,3,2) = 13
3. Matěj Kůs (3,1,3,2,3) = 12
4. Adrian Rymel (3,3,Fd,3,2) = 11
5. Luboš Tomíček (1,3,1,2,3) = 10
6. Filip Šitera (2,2,1,2,3) = 10
7. Josef Franc (1,1,3,2,1) = 8
8. Hynek Štichauer (2,1,2,1,2) = 8
9. Jan Jaroš (1,0,3,1,2) = 7
10. Adrian Płuska (2,2,2,1,0) = 7
11. Martin Málek (0,3,1,0,1) = 5
12. Richard Wolff (2,2,0,0,1) = 5
13. Martin Vaculík (0,Fd,2,1,1) = 4
14. Martin Gavenda (náhr.) (-,-,-,3,0) = 3
15. Adam Vandírek (0,1,1,0,0) = 2
16. Pavel Ondrašík (1,0,R,0,R) = 1
17. Vladimír Višváder (R,d,0,-,-) = 0

Konečné pořadí šampionátu:

1. Lukáš Dryml 40 (12,15,13)
2. Aleš Dryml 38 (11,13,14)
3. Luboš Tomíček 35 (14,11,10)
4. Adrian Rymel 31 (11,9,11)
5. Filip Šitera 31 (11,10,10)
6. Matěj Kůs 27 (9,6,12)
7. Martin Vaculík 25 (10,11,4)
8. Josef Franc 23 (8,7,8)
9. Richard Wolff 19 (1,13,5)
10. Hynek Štichauer 19 (7,4,8)
11. Adrian Płuska 16 (4,5,7)
12. Jan Jaroš 15 (7,1,7)
13. Martin Málek 13 (4,4,5)
14. Adam Vandírek 12 (5,5,2)
15. Pavel Ondrašík 10 (5,4,1)
16. Martin Gavenda 3 (-,-,3)
17. Vladimir Višváder 3 (1,2,0)
18. Michael Hádek 1 (1,-,-)

40 comments

  1. Řekl bych, že toto celkové pořadí odráží současný stav. Bylo to spravedlivé mistrovství. Rozhodně daleko lepší než loni ve Slaným, kde mě bylo až blbě z toho co se tehdy stalo v poslední jízdě. Omlouvám se Martinu Vaculíkovi, ale ten jeho titul byl nezasloužený. To ale nic nemění na faktu, že to je skvělý jezdec..

  2. Mne bolo blbo, keď som počul dva výroky rozhodcu v dvoch prvých jazdách Martina Vaculíka. Hlavne v tej druhej, keď padol Lukáš Dryml v prvej zákrute, ale jazda bola prerušená pre Martinov letmák, kdežto v opakovanej jazde padol Martin v prvej zákrute, ale to už bol vylúčený on!!!
    Inak ďakujem pánu rozhodcovi aj za prvú Martinovu jazdu, ktorú zastavil v druhom kole pre letmý štart!

  3. Todde, stál jsem v Liberci na místě, ze kterého jsem viděl (a kolem mně desitky dalších diváků) perfektně na situce, o kterých píšete. Názor nás všech na ty rozhodnutí rozhodčího byl totožný s vaším. Jen si myslím, že Lukáš nemá zapotřebí, aby mu bylo takto pomoženo. Pískal to p. Váňa, jestli se nemýlím.

  4. Hallo,…
    nikto nehovori, ze treba Drymlovi pomahat, ale najskor padne v 1.zatacke, prerusia jazdu, a potom vysvitne z toho, ze Vaculik mal letmak-preto bola jazda prerusena…hihihi…
    opakuju jazdu all 4 riders, v prvom vynkli padne Vaculdo, tak ho vyluci-Slovaciska jedneho /co tam ma co hladat v MCR/
    …ako je tu pisane – 1.Vaculdova jazda-zastavena v druhom kole-pre letmy start-smiesne, p.Váňa si odbehol asi na curandu a potom mu nejaky fanusik asi zakrical, ze bol letmak, tak ju dal opakovat…
    A total krc vyjadrenia Iscuka-ten titul bol nezasluzeny- v sporte plati, ze k umeniu patri aj stastie, to ze ho mal Martin pred rokom v Slanom kde Dryml mal smolu…zato Martin nemoze, resp. odvaznemu stastie praje!!!
    Kurva, ale Vas to sere, ze cechom vytrel vlani martin kocura!!! Urcite ste nespavali cely rok, teraz uz mozete,titul je v rukach ceskeho ESA – Lukasa Drymla a exmajstrom je jeho bracho Ales – kapitan ceskeho narodaku v SWC – ozajstny kapitan, vo Vojens
    0 punktov, asi mu tam chybal Lukas, spolu by urobili urcite finale !!!

  5. To: Roman Iščuk
    Proč bych si to přebíral, jak chci?! Napsal jste „nezasloužený titul“ – absolutně idiotská a hloupá věta pana chytrého. Z tohoto směru je třeba vnímat také vaše články tady. Neobjektivní, subjektivně zaměřené názory ubohého surfovače po netu bez praktické zkušenosti.

  6. toddovi (ale i některým dalším): možná by neškodilo trochu objektivity a vidět, že jedou i ostatní závodníci, než jen Vaculík. Připadá mi to, že když vyhraje, je všechno pořádku. Pokud nikoli (na což nejen v Liberci, ale v celém seriálu neměl) je příčina všude jinde, jenom ne v něm samém. Blbé je, že podobné ukřivděnosti poslední dobou propadá i od sám. Talent má a může z něho být, ale pokud bude jen fňukat a hledat chyby jinde, moc daleko to nedotáhne.

  7. Martin si loni prvenství zasloužil právem. Ve Slaném mu to sedlo a jeho bodový zisk během průběhu závodu tomu odpovídal. Tohle bylo kouzlo, možná pro někoho nevýhoda, daného systému jednoho závodu. Letos to bylo jiné a nemyslím si, že to bylo špatné.
    Vůbec není na místě pozastavovat se nad tím, jestli je někdo Čech, Slovák či Polák. Martin odvádí v Čechách dobrou a kvalitní práci. Proč se nad ním láme chleba po nevydařeném závodě? Dyť je to blbost.
    Pár sporadických momentů v Liberci bylo. Ostatně je to komentováno výše. Nikdo se ale zatím nepozastavil nad tím, proč byl Adrian vyloučen po pádu v první zatáčce. Chvilku před tím tam spadl i Lukáš a jízda se opakovala včetně něho. Reklamoval sice start. Toto nemohu soudit, protože jsem na start neviděl. Lukáš ale motocykl zvedl a pokračoval na měn dál. Vsadím se, že kdyby nespadl, jízda by se kvůli startu neopakovala a ani do toho pádu zastavena nebyla.
    Když upadl Áďa, zůstal ležet. Motorku tahali z mantinelu 3 lidi. Nakonec odešel sice po svých, ale byl to úplně stejný pád v první zatáčce. Navíc tady byla mela jako hrom a do toho manťáku musel. Lukáš neupadl vinou toho, že byl do prken vyvezen nebo protože ho někdo shodil.
    Stál-li někdo blíž a může mi popsat za co byl Adrian vyloučen budu rád. Jinak si o tom myslím své.
    Celkovou bilanci by to asi nezměnilo, ale výsledky a průběh tohoto závodu určitě. S 11 body na kontě přičemž jednou nulou to Adrian neměl špatně rozjeté a mohl být výš.

  8. Trošku se to nedá číst.Matěj jel 3 jízdy první a všechny se opakovaly. Jelo se na malé kontaktní dráze, kde bylo jasné předem co se bude dít.Závody, jako řemen. Těch co museli z kola ven je víc, nemyslíte??
    Jediné co nefungovalo jak mělo byli praporkáři. Čuměli po kde co lítá.
    Co spíš zhodnotit celkově mistrák, jako takový… MK.

  9. Drazí a milí!

    Říká se, že nůž může být dobrý, jelikož s ním můžeme uříznout chleba. Stejně tak ale může být špatný, protože jím lze někoho kuchat zaživa. Stejné je to i s internetem. Je to vynikající komunikační vymoženost, ale také je anonymní. A za to se někteří schovávají. Bojí se psát s odkrytou identitou, ví, že na ně (v té chvíli) nikdo nemůže, i kdyby se vědělo, o koho jde.

    Každý by si měl při psaní říct, jestli by byl to, co píše, schopný říct jiným do očí. Pro mě by taky nebyl problém si takhle (tedy na netu) vyřizovat s lidmi účty, někomu se vysmívat atd. Ale nechci to dělat – i když mám jiný názor na něco, neznamená to, že ten druhý je můj nepřítel, debil atd. Tahle možnost diskuze by nás, fanoušky plošiny, měla spojovat a ne rozdělovat.

    Mě se taky zdály některé výroky rozhodčího sporné a na můj vkus jich bylo víc, než bych si přál. Byl jsem v Áďově týmu a štve mě jeho vyloučení. Ale zároveň je Pavel Váňa můj kamarád a kvůli tomu se s ním nepřestanu kamarádit. Prostě to hodím za hlavu a dám si skleničku na zdraví obou. Když nejde o život, jde o hovno.

  10. Napsal jsem krásný asi padesátiřádkový výchovný příspěvek, ale se mi nezobrazil. Tak dobře, nechce se mi ho psát znova. Takže jen jádro: každý by měl psát tak, jako by to říkal druhému do očí. Tenhle diskuzní prostor by měl lidi spojovat a ne rozdělovat. Urážet lidi, zesměšňovat a vysmívat se jim, navíc anonymně, je velmi snadné, ale i velmi ubohé. Také bych rád věděl, kdo se skrývá za anonymním.

  11. škachovci se přesunuli sem a rozjíždějí to tu v parádním stylu. jenom připomínka, když lukáš není mistr, je ubožák, když je, tak je na tom stejně. ať to bylo jakkoliv, titul mu nikdo nevezme a nikomu z vás, co tu pořád kritizují nezbývá nic jiného, než mo pogratulovat, protože nikdo z vás ničeho podobného nedosáhl. tak už přestaňte remcat a urážet a vezměte to tak, jak to je. pokud vám vadí rozhodčí, netvrdím, že některé výroky nebyly sporné, tak si udějelejte zkoušky a můžete sami k dění přispět. pokud jenom pořád někoho urážíte, jste, promiňte mi ten výraz, ubožáci.

  12. Hoši, jděte si koupit jakýkoliv motocyklový časopis. Za 50,- Kč a více, si prohlídnete na několika stránkách barevné fotky Abrahama, Peška, Smrže. Krásné fotky, jasně čitelné reklamy sponzorů. Několika stránkové články, jak to s nima je super. Jen při závodech buď vozí červenou lucernu, nebo do depa chodí většinou po svých. Tohle Vám nevadí?? Matěj jel letos snad nejvíc reprezentačních závodů z republiky vůbec. Četl o tom někdo něco?? O barevných fotkách nemluvě!! Znáte li někdo nějakého „nezávislého novináře“ přihrajte ho. Posadím ho k Matějovi od pátku do neděle do auta ať zhodnotí co musí zvládnout 19letý kluk. Jistě to takový novinář ochotně přivítá. Do Liberce slíbí ČT televizní přenos a pak řeknou sorry. Umíte si tohle představit v silnicích? Finálový závod MR s vyhlášením mistra bez tel. přenosu je výsměch celé ploché dráze, včetně jeho špiček. A Vy řešíte kdo komu ukřivdil a ještě si nadáváte..

  13. to Steev: Znáš mě? Jaký články, který byly ubohý máš na mysli? Já už tady nebudu reagovat na nic. Ani to nemám v úmyslu, protože to je jen ztráta času. Klidně si mě tady urážejte, ale psát budu dál. Nikdo z Vás mě nezná ani to že je mi 24, na plochou dráhu chodím od šesti let. Nevynechal jsem jako divák doposud žádnou Grand Prix v Praze ani Zlatou Přilbu v Pardubicích. Mám k dispozici archiv po svém otci, který má kompletní historii plošiny zhruba od roku 1955. Navštěvuji závody doma i v zahraničí. Při studijní cestě do Koperu ve Slovinsku jsem také navštívil místní MR jednotlivců. Pokud mě považujete za diletanta, nuže vyseknu vám informaci o tom, že jsem spolupracoval s časopisem Speedway Star, kde si mou činnost pochvalovali a po dokončení spolupráce mi poslali děkovný dopis. Nechci se vytahovat, ale na hrubý pytel hrubá záplata..

  14. Steevovi: jo, taky mě to napadlo, že to je třeba zkopírovat, ale až poté :-)chybami se člověk učí

    jinak jsem tam mimo jiné psal něco v tom smyslu, že bych to nebral až tak vážně – pokud nejde o život, jde o hovno. Já například patřím do týmu k Áďovi a samozřejmě si myslím, že jít ven nemusel (neměl). Taky si myslím, že sporných výroků tam bylo víc. Ale na druhé straně je Pavel Váňa taky můj kamarád a kvůli tomu se s ním bavit nepřestanu. Nemyslím si, že by rozhodoval zaujatě. Něco by možná šlo objektivně posoudit jako chybu, něco je subjektivní a mohli bychom se o to přít (ale ne se obviňovat a nadávat si).

    a Milanovi: plochá dráha je podivný sektářský špinavý sport pro úzkou skupinu lidí. Však víš, jak to je: je moc specializovaný, motorky nejsou ničemu podobné, nikdo běžný si je nekoupí jako krosky, endura či silničáky. Není zajímavý pro hlavní inzerenty motočasáků, prodejce kožených hader atd., nemůžeš to provozovat jako módní adrenalinový koníček po práci… atd atd

  15. Iščuku, přečti si to líp, já o žádných tvých článcích nepsal. Myslíš, že bych ty přepisy z internetu tak nazval? To snad ani nelze. Najít něco na polských anglických, či jiných webovkách a k tomu připsat, že Topinka byl oporou, protože udělal 13 bodů, nebo Suchánkovi se s třemi zrovna moc nevedlo, nemá cenu hodnotit. To zvládne každý kdo je trochu gramotný, často i bez chyb typu Rey House, nebo Guala. Takže asi jediné originální, co tu z tebe vypadlo, je úvaha o nezaslouženém Vaculíkově titulu vloni. O tom sice nemám v úmyslu teď polemizovat, ale přece jen připomenu, že plochá dráha se celá léta jezdila (a v některých disciplínách, či zemích pořád jezdí) na jeden vítězný závod, případně finálovou jízdu. A ač měl Vaculík v závěru při Lukášově pádu kliku, udělal v základním rozpisu ten den 14 b., tedy nejvíc ze všech.
    No a pak snad už jen zbývá informace , že bys rád rozbil hubu někomu, kdo se z tebe neposadil na prdel a dal najevo, co si myslí o kopiích cizích článků, či spíš výsledků, pod které se podepíšeš. Nic ve zlém, ale pokud hodláš takhle pokračovat, tak si ten pochvalný dopis od Speedway Staru dobře schovej, řekl bych, že bude na hodně dlouho poslední.

  16. pánové, je mi z vás na zvracení. co se ještě dá číst je laďa a milan, protože ti opravdu vědí, o čem je plochá dráha. stupidní urážení se a brečení nad tím, že vyhrál nebo vyhrál tem, či onen je pro smích. holt jsme češi, komu to jede, s tím se fotíme a plácáme ho po ramenou a na druhé hážeme špínu na ty ostatní. ke kritice rozhodčích jenom jedno, udělejte si zkoušky, máte všichni stejnou možnost a pak hodnoťte. neříkám, že všechna rozhodnutí byla správná, ale s párkem a pivem na kopci je každý frajer.
    a ubohá přestřelka typu rozbité huby je pod úroveň normálních lidí, to se na mě nezlobte.

  17. Pokud tady někdo hodnotí redaktory mých stránek, musím zakročit. Ano, přebíráme výsledky z jiných světových stránek, podobně jako ony přebírají výsledky zase z jiných a mnohdy i od nás. Myslím si, že tady toto je normální jev, který se děje všude ve světě. Pochybuji, že některé polské, britské či jiné internetové stránky mají na každém závodě, co se kde jede svého redaktora. Na naších stránkách uvádíme zdroj, odkud byly výsledky převzaty narozdíl od jiných stránek provozovaných u nás. U kterých rovněž silně pochybuji, že na všech závodech ve světě mají své zastoupení v podobě redaktora. Proto se tímto zastávám pana Iščuka za jehož spolupráci jsem moc vděčný. Pokud vám nevyhovuje, že máte veškeré informace z celého světa pěkně pohromadě a česky, stačí říct a my se na to tady všichni vyprdneme.Speedway Fakta jsem začal dělat jak možná někteří skalní víte zcela sám a bez cizí pomoci. Času to zabíra opravdu mnoho a pomocné ruky od Jardy Líbala, Romana Iščuka, Martina Hyvnara, Karla Horňáka, Martina Klindery, Jany Račákové, Mirka Koveslygetyho, Zdeňka Hrušky, Pavola Pučka, Wojty Zavřela si opravdu moc vážím a děkuju jim za veškerou spolupráci. Pokud by nějaký rozumbrada měl zájem, může klidně začít spolupracovat s naším magazínem. Děkuji…

  18. to Tomáš Wanke: Činnost stránek speedwayfakta považuji jednoznačně za kladný přínost ploché dráze. To bych obrazně řečeno vytknul před závorku. Práci redaktorů nijak nehodnotím, ani nemíním hodnotit, či dokonce znevažovat. Ale pokud neumí jeden pár týdnů píšící redaktor na kritiku (byť anonymní) regovat jinak, než podrážděností a posléze výhružkama o rozbíjení držky, nějak mi to nedalo.
    A připomnělo ni to diskuzi v závěru loňského roku, kterou tu rozpoutal jeden pražský junior. Běžně jezdil asi tak půl kola za ostatními. Tady ale zvládnul pourážet snad všechny okolo PD takovým způsobem a suverenitou, jako byl borec, ke kterému se Nicki s Crumpem chodí dovolovat, zda mu mohou očistit motorku.
    Jinak přeju ať se daří

  19. Toma, zlatá slova! Je fakt úžasné, jak se na někoho, kdo se o něco pokouší a ve vlastním volném čase zdarma a nezištně něco zkouší vytvořit, nafilcují ti, kteří ten prostor pak zamoří svou malostí. Já taky mohu mít hromadu výhrad k podobě stránek, ale rozhodně 100% oceňuji, že se tady něco děje! Vím, že to zní lacině a možná i podezřele, ale lze rozlišit kritiku konstruktivní od té se snahou uškodit. A na tu druhou tady v české ploché dráze jsou myslém specialisty jiní.

    Co na těchto stránkách oceňuji, je jejich otevřenost. Nejsou možná dokonalé a zaběhané, nevyužívají letitého know-how, ale mají chuť, nikoho nepoučují, neznámkují a co je hlavně fantastické, tak nabalují na sebe další lidi, ochotné se na nich podílet. Takže žádné one-man-show neomylného vševědoucího samolibého ješity, ale docela dobrý základ, aby šla kvalita nahoru.

Zanechte komentář: