Luboš Tomíček: "Hlavní prioritou je kvalifikace o GP 2010!"

Autor článku:

cesko.pngtomicek2.jpgPraha – V loňském roce mu postup mezi elitu Grand Prix unikl jen o vlásek, letos se svezl jako oficiální náhradník seriálu ve dvou závodech a jako divoká karta v jednom a to u nás v Praze na Markétě. V republikovém šampionátu skončil nakonec na třetí pozici, i když v prvním závodě v Praze byl nejlepší. V zahraničí zaznamenal úspěch v podobě druhého místa v Elite League se svým tehdejším klubem Lakeside Hammers. Sezóna pro něj však skončila už koncem srpna pro zranění v Dánsku. Jak letošní sezonu hodnotí Luboš Tomíček?
IMG_4199.JPG

1. Jak hodnotíš uplynulou sezónu?
Rok 2008 nezařadím mezi povedené. Nemám moc pěkných zážitků, na které bych pamatoval. Potěšilo mě 2. místo v Britské Elite League s klubem Lakeside a 3. místo v MČR seniorů. Jako výbornou zkušenost považuji své tři starty v GP sérii. Letošní sezóna pro mě skončila dříve, po pádu v dánské lize koncem srpna.

eliga__46_.JPG

2. Co považuješ za svůj nejvydařenější závod sezóny?
Z celkového počtu 100 závodů bych pravděpodobně vybral GP v Goteborgu, kde jsem kvůli jezdecké chybě nakonec přišel o účast v semifinálových jízdách.

IMG_1375.JPG

3. Co naopak byl tvůj nejhorší závod?
Nejraději bych vrátil čas a zapomněl na GP v Praze, kde chyběla jezdecká forma a k tomu se přidaly technické problémy.

eliga__47_.JPG

4. Jsi spokojen se svými starty v zahraničních ligách?
Zhodnotil bych to tak: v Británii se mi dařilo na domácím oválu, ale problémy byly na výjezdech. V květnu byl můj bodový průměr k 7,00 bodům, potom forma začala klesat až na konečných 5,00. Švédská liga je jedna z nejtěžších, i tam moje forma kolísala. Nakonec jsem splnil očekávaný bodový zisk, a tím i prodloužil smlouvu na sezónu 2009. V české extralize jsem odvedl můj průměr, ale horší než v minulých sezonách. Nejhůře na tom byla polská liga. Jeden velký problém – špatné výsledky, neprofesionální klub s finančními problémy. Startoval jsem pouze v 6 zápasech.

eliga__61_.JPG

5. Jak probíhá příprava na novou sezónu?
Polovinu listopadu jsem strávil cestováním po USA v Kalifornii. Výborná dovolená. Od prosince jsem začal s fyzickou přípravou a postupně začal organizovat záležitosti kolem nových kontraktů, nákupu techniky atd. Snažím se i věnovat životu mimo sport, na který je v sezóně hodně málo času. Od ledna bude probíhat stavba nových motorek, aby vše bylo připravené koncem února, kdy už opět vyjedu na dráhu.

eliga__49_.JPG

6. Kde všude budeš startovat v roce 2009, myslím tím zahraniční ligy, už jsi něco podepsal?
V této chvíli mám podepsaný kontrakt poiue ve švédské Elit Serii za klub Rospiggarna Hallstavik. V dánské lize jsem přešel do Slangerupu, v Čechách jako vždy Praha. Ostatní jednání v Polsku a Anglii stále pokračují. Ale pravděpodobně budu chtít jednu z lig
vynechat, díky časovému vytížení v letošním roce.

eliga__37_.JPG

7. Jaké máš cíle pro novou sezónu?
Nerad si kladu cíle. Řekl bych to asi takhle, bodovat co nejlépe. Hlavní priorita je opět kvalifikace o GP 2010.

eliga__70_.JPG

8. Co bys vzkázal čtenářům Speedway Fakta?
Je vánoční čas. Tím bych rád Všem čtenářům Speedway Fakta popřál vše „nej“ v novém roce, hlavně zdraví – to je opravdu to nejdůležitější … Zbytek už přijde sám. Taky aby dále podporovali náš sport!

eliga__39_.JPG
Děkujeme za rozhovor a přejeme Lubošovi hodně úspěchů.

Zanechte komentář: