Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze muselo být odvoláno

Autor článku:

cesko.pngledy.gifPřesto, že se zdá, že současná zima vyhovuje především zimním sportům, neplatí to tak plně. Pořadatelé Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze v Růžené doplatili na obrovské přívaly sněhu, které znehodnotily již připravenou dráhu. Pořadatelé druhého závodu v Osečné dráhu sice připravenou mají, ale vzhledem k tomu, že zahraniční jezdci z Rakouska a Německa startující v našem šampionátu nemají zájem absolvovat pouze tento jeden jediný závod na našem území, je VV SPD AČR nucen oba závody šampionátu zrušit. Ve startovní listině musí být pro uspořádání závodu nejméně dvanáct jezdců a výpadek osmi zahraničních jezdců tak neumožňuje uspořádat regulérní podnik.

Pořadatelé v Osečné, kteří při přípravě závodního oválu strávili mnoho hodin však v neděli 22. 2. 2009 od 13 hodin využijí připravené dráhy k uspořádání „show propagující ledovou plochou“ dráhu za účasti zbývajících jezdců.

Individuálním Mistrem České republiky se tak stává na základě výsledků závodu z Růžené dne 3. 1. 2009 Jan Klatovský, Mistrem České republiky v závodě dvojic na základě uskutečněných závodů dne 7. – 8. 2. 2009 v Růžené a Osečné se stali Jan Klatovský a Stefan Pletschacher.

Petr Moravec
Předseda VV SPD AČR

Jan Klatovskiý je mistrem ČR jednotlivců na ledech pro rok 2009

Zanechte komentář: