Kopřivnický závěr klepe na dveře

Autor článku:

ceska-republika.pngkoprivnice.gifI přesto, že se v Kopřivnici letos z finančních důvodů nepodařilo uspořádat jediný závod, tradiční závěr se tu uskuteční. Je na programu už tuto sobotu na letním stadionu v Kopřivnici. Finanční krize v Kopřivnici však postihla i tuto akci, a proto bude vybírán něco jako manipulační poplatek, jehož výše bude upřesněna na místě. Začátek této akce bude někdy kolem poledne. Kdo se chcete přijet na kopřivnický dlouhán podívat a popřípadě pokecat, jste srdečně zváni. Ve hvězdách je však stále budoucnost ploché dráhy v Kopřivnici. Je taky docela možné, že tato akce je poslední na tomto stadionu.

8 comments

  1. Milý Vladimíre a Tomáši,

    už prosím nedělejte z nás fanoušků pitomce – přiznej si Vladimíre, že nejsi schopen manažersky zvládnout svou roli v klubu, který snad má dnes tolik členů, kolik mám prstů na jedné ruce.

    Za celou dobu, co jsi rádobyprezidentem nebylo v Tvých silách, aby si zorganizoval jediný pořádný závod.

    Žádná finanční krize Tomáši – to je kravina – ale totální neschopnost, lenost a zbabělost Vladimíra a dalších způsobila, že po více jak 50ti letech klub definitivně končí – tady už nejsou žádné spekulace – chybí licence dráhy, město si dělá se stadionem co chce, většina sponzorů v Kopřivnici na tento divácky nejaktraktivnější sport kašle, tak prosím už nemlže oba, nepište hloubé články, nezvěte lidi na fiktivní Memoriály – to si Michal nezaslouží – prostě z nás fanoušků nedělejte blbce, protože se vám to opravdu daří.

    A tohle trapné zakončení sezóny???? Co to má zase znamenat – nic se nekonalo, to si budete užívat na party za peníze Autoklubu, aby se prostředky nějak utratili? K smíchu nebo spíše k pláči.

    Ne oslava, ale derniéra klubu…..bohužel.

    Vyzývám všechny fanoušky, aby tuto „party – neparty“ BOJKOTOVALI na oplátku za to, že vždy až těsně před konáním letošních závodů jste jen trapně uvedli, že se nepojedou.

    Že vám nění hanba

    Radim

  2. Pouze jsem podal informaci do éteru, že se něco takového v Kopřivnici koná. Jinak párty za peníze Autoklubu to nebude, jelikož se jak je v článku uvedeno bude platit manipulační poplatek. To je celá informace, jakou jsem dostal od Vládě.

    Snažím se na svých stránkách informovat o ploché dráze a pokud mi je nabídnuta předsedou nějakého klubu informace o nějaké konané akci na jeho stadióně, rád ji zveřejním. Tady se nejedná jen o Kopřivnici, přestože jsem z Kopřivnice. Já už jsem se docela smířil s tím, že se v Kopřivnici nic nejede a proto jezdím na závody do jiných měst.

    Nevím kdo by měl vést kopřivnický klub. Je to vhozená rukavice. Pokud si někdo myslí, že to povede lépe než Vladimír, ať se toho chopí, já budu jen rád, že by plochou dráhu v Kopřivnici oživil. Já na to určitě nemám čas a asi ani schopnosti. Mám co dělat s těmahle stránkama a o dění v klubu se dovídám jen prostřednictvím telefonu či náhodné setkáni s členy klubu.

    Myslím si však, že i finanční krize klubu se na tom všem podepsala. Pokud si schopen nabídnout jezdci jen mizivou částku, neoplatí se jim ani nakládat někde v Praze, Plzni, Slaném či kdekoliv jinde ani motorky(vím dobře o čem mluvím, když jsem vloni některé jezdce doslova přemlouval v Praze, aby do Kopřivnice přijeli). Pokud jsi ty schopen zajistit sponzory a finance, prosím, já jsem schopen zařídit jezdce ( i dosti kvalitní) a můžeme se potom bavit co bude dál. Sám dobře víš, že kopřivnická dráha nepatří mezi jezdci mezi ty nejoblíbenější a pokud jim nabídneš tak akorát na cestu, tak se na tebe vykašlou.

    Nezlob se Radime, ale myslím si že těch pár členů klubu, o kterých mluvíš že spočítáš na prstech jedné ruky udělalo pro plošinu v Kopru dost. Já určitě neudělal tolik co někteří v klubu, nevyjímaje Vladimíra. Další otázkou je proč je v klubu tak málo členů, co?

    Je to můj názor. Nikoho se nechci zastávat. Každý je nějaký. Najděme nového šéfa, který sežene nafukovačky, které budou od příští sezóny poviné, potom pár sponzorů a jedeme. „Vždyť je to přece tak jednoduché.“ Mluvit spoza počítače je však něco jiného než činy, že?

    Tomáš Wanke

  3. Co to má za cenu jezdit do Kopřivnice, když se tam nejede žádný závod? Jen oplakávat klub a přitom si napěchovat bachory? Je šokující, kolik klubů bylo po roce 1989 finančně zrujnováno, kolik zajímavých a atraktivních drah už vůbec nefunguje. Kopřivnice byla baštou ploché dráhy, s unikátním oválem, jelo se zde spousta skvělých závodů. Kolaps Kopřivnice je velmi smutný, tento klub mi byl vždycky sympatický.

  4. Tomáši,

    Tebe ze stavu v klubu neviním, ale stávající vedení a tím je Vladimír…..Moc dobře víš, že jsem se v letech 1997 – 2003 podílel spolu s Lumírem, Jaromírem, mým taťkou a dalšími na znovuzříšení klubu…i tehdy nebylo dost peněz, i tehdy neměli sponzoři zájem, ale šlo to…..já samozřejmě vím, že prezentuješ informace, co Ti dají z klubu, ale já především napadám to, že chce klub slavit něco co neexistuje – nemám zájem se znovuangažovat, to mi věř….a není pravdou, že si tady jen cucám své názory za PC….pro klub jsem ve zmiňované době udělal dost…to je vše, co k tomu dodám.

  5. Jen ještě jedna věc.

    Myslím si, že závěr v Kopřivnici nebere téměř nikdo jako zakončení pouze kopřivnické, ale zakončení plochodrážní sezóny v celé ČR. Je nás tady hodně, co jezdíme převážně na závody po celé ČR a toto je příležitost, jak se sejít všichni pohromadě, popřípadě i s nějakými jezdci a prokonzultovat uplynulou sezónu (néjen tu kopřivnickou). Takto to alespoň beru já a myslím si, že néjen já. Svědčí o tom i návševy známých jezdců ať už současných či minulých. Třeba vloni byl v Kopřivnici Richard Wolff, Adrian Rymel, Antonín Šváb, Jarda Lach, Mira Křenek, Pavel Matula, Zdeněk Matula či Zdeněk Tesař, včetně tvého taťky. Proto jsem rád, že se tato akce koná a je možné pokecat s někým, s kým se vidíme málo.

    Vím, že si pro kopřivnickou plochou dráhu udělal hodně a v žádném případě se tě nesnažím napadat.

  6. Bohužel ve speedway dost často planou vášně a nesmiřitelnost a to tomu malému sportu docela ubližuje. Rozděluje to těch pár lidí, kteří maji chuť něco udělat. Nerozumím proč klub nesvolá všechny ochotné fandy k nějaké alespoň minimální činnosti, kdo na co stačí. Já osobně souhlasím s předešlými pisateli že klub špatně funguje. Stačí jít kolem vitrýny klubu v Kopřivnici. Jsou tam roky staré materiály, které o aktivitách a životě klubu neříkají nic, anebo možná všechno – klub nefunguje. Když člověk napíše své připomínky a názory na vebové stránky klubu, tak funkcionáři nereagují. Neni důležité pořádat velké závody typu mistrovství tepubliky, stačí uspořádat přátelák, nebo juniory. Když už nic jiného, tak se sejít občas na údržbě stadonu, nebo společně vyjet na vzdálené závody. Dost často se kritizuje město, ale nepozoruji že by někdo toužil plochou dráhu zlikvidovat. Plochá dráha se v Kopřivnici likviduje nečiností a pasivito a malým počtem svých členů sama. Navíc si myslim že nemůže být kopřivnický klub závislý jen na městě. Je to jediná dráha na severu Moravy, tak musí mít sponzory ze širšího okolí. Kolikrát si řikám než takovou situaci jaká je, tak by bylo lepší mít alespoň nějakou malou dráhu mimo stadion pro stopětadvacítkáře, ať si alespoň porajtujou děti. Klub i město by mělo příjmout kompromisy a fungovat nějakým důstojným způsobem dál. Proto oceňuji, že uspořádali alespoň ukončení sezony i když a Kopřivnici ani letos nezačala. Je to prchavá naděje, že se tam dá parta kolem ploché dráhy dohromady.

Zanechte komentář: