Soupisky pro pardubickou extraligu jsou již na světě

Autor článku:

pardubice.gifakslany.gifTento týden jsou naplánovány hned dva závody extraligy družstev za sebou. Ve čtvrtek přivítá Olymp Praha družstvo PK Plzeň, ale již zítra večer nás v Pardubicích čeká souboj mezi domácí Zlatou přilbou Pardubice a AK Slaný. Pro tento závod, který startuje v 18:00 hodin, jsou již známy soupisky obou družstev, které vám tak uvnitř příspěvku přinášíme.

AMK ZP PARDUBICE
1. DRYML Aleš
2. SUCHÁNEK Tomáš
3. ŠTICHAUER Hynek
4. DRYML Lukáš
5. MILÍK Václav
6. VIDNER René
7. PETRÁK Jaroslav

AK SLANÝ
8. VACULÍK Martin
9. MÁLEK Martin
10. DRABIK Slawomir
11. KOSCIECHA Robert
12. ČEJKA Roman
13. DUDEK Michal
14. FRIŠTENSKÝ Richard

3 comments

  1. Proč má Slaný na postu náhradníka Fryštenského ? VždyŤ to je jezdec který se objevuje v sedle plochodrážního speciálu již několik let velmi sporadicky, letos jěště ani nevyjel, pokud vím tady z těch zpráv se závodů. Já vím že jde o gumy, ale připadá mě to jako výsměch tomuto sportu aextralize zvlášť, když tým uvede do soupisky extraligy na post náhradníka někoho, kdo v podstatě už roky nejezdí. Je to o to pikantnější, protože ten přebor ČR může letos jezdit asi každý kdo chce, tak bych předpokládal že Richarda Fryštenského jakostále aktivního slabšího jezdce uvidím hlavně v přeboru. Pokud v žádném z 3 závodů přeboru nefiguroval, tak je patrno že je to pouze mrtvá duše, kterou někdo využívá ke spekulacím. Navrhuji aby na soupisky extraligy mohli být psáni je jezdci s určitou výkoností.

  2. V mnohém souhlasím. Přesto jsem přesvědčen, že Slaný tím řády neporušuje. On totiž celý systém Extraligy je špatný. Mohou zde startovat nejlepší jezdci světa proti jezdcům, kteří skoro ani nezávodí. Pak jsou mezi jezdci obrovské výkonnostní díry. Pro české podmínky je ideální starý systém Extraligy. V každém týmu 4 jezdci + náhradník. Z toho 2 mohou být cizinci. Takovýto systém představuje kvalitu.

    Na současný systém Extraligy nemáme dostatek kvalitních českých jezdců. Proto je tento systém pro Českou republiku naprosto nevhodný.

  3. Souhlas, Slaný za to nemůže, jen využívá co je dovolené.Mě se současný systém líbí, ale souhlasim že na to chybí česká široká jezdecká základna. A řekl bych že je rok od roku hůř. Podívejte se na Speedway a-z jak málo je stopětadvacítkářů oproti minulým ročníkům. Mrzí mě že se tento sport nebuduje systematicky od základů. Měla by být pdpora, aby dráhy byly rovoměrnějí po republice a pracovat by se mělo víc s dětmi. Je mě jasné, že když stát nepodporuje motorismus jak to dělal bolševik se svazarmem, tak asi těžko můžeme očekávat rozvoj tohoto sportu. Jak je to s podporou plošiny např. v Dánsku, Švédsku ?

Zanechte komentář: