Shrnutí 62. Zlaté přilby města Pardubice

Autor článku:

ceska-republika.png

pardubice.gifV tomto článku Vám přinášíme kompletní shrnutí výsledků 62. Zlaté přilby města Pardubice, kterou vyhrál Nicki Pedersen ve velkém stylu, Dán totiž vyhrál všechny jízdy do kterých nastoupil. Velké finále jeli čtyři jezdci seriálu Grand Prix proti dvěma Němcům.

Řekli:

Matej Ferjan: Byl to pěkný závod, já jsem měl smůlu v posledních několika jízdách, nestartoval jsem dobře, ale jsem spokojený s tím, že jsem dostal do semifinále. V semifinálové skupině jsi měl dva defekty ve třech jízdách, kde byl problém? Jednou jsem dostal cejchu a neviděl vůbec nic, tak jsem musel zastavit a jednou byl problém s motorkou.

Jurica Pavlič: Bylo to dobré, ale problém byl, že jsme jeli se včerejším motorem a novým výfukem. Bylo to tak, že s každou další jízdou jsem ztrácel stále víc výkonu, ale to je plochá dráha a já jsem spokojený s tím výsledkem, který jsem udělal.

Christian Hefenbrock: Ok, jsem rád, že jsem se dostal do finále, ale přece jenom, když už se dostaneš do finále, tak chceš víc, takže cítím trošku zklamání z výsledku finále. Když bys mi to řekl před závodem, řekl bych, žádný problém, beru to, ale teď jsem trochu zklamaný. Už jsi tady ve finále byl, sedí ti místní trať? Miluju to tady, je tady spousta německých fanoušků, cítím se jako na domácí trati, je to krásné zakončení sezony. Je na světě nějaké jiné místo, kam za tebou jezdí do zahraničí tolik fanoušků? Ne, nikde to není takové jako tady, myslím, že tady je víc Němců než Čechů.

Kevin Wölbert: Jsem šťastný. Tenhle víkend jsem jel s tímhle motorem úplně poprvé, vlastně jsem ho jenom zkoušel. Ve finále jsem měl smůlu na pozici, startoval jsem až ze šesté dráhy. Ale nic se neděje, jsem mladý, budu mít ještě spoustu šancí. Jaké je tajemství za tvými skvělými starty? Výtečné nastavení motorky a štěstí na los. Jak se ti jelo před tolika německými fanoušky? Je to skvělé, že sem jezdí tolik lidí, je to pro mě krásný konec sezony.

Aleš Dryml: Takový zvláštní, už vlastně od včerejška to bylo zvláštní, měl jsem pád při tréninku po defektu, nejdřiv jsem myslel, že to byla moje chyba, ale bylo to z toho, že jsem najel do díry a povolil se zadní řetěz a zahryz se do převodníku, to jsem nikdy neviděl, to je jako kdybych dal brzdu, zadní kolo se přestalo točit, takže jsem prostě přelítnul, dneska ta druhá jízda byla smolná, taky takovej hloupej defekt, elektrika vypověděla službu, jeden kabel prostě smůla. Hlava pak začne šrotovat a začnou takový beznadějný nápady na naladění motocyklu. Pak jsem skočil na třetí motorku (vtom přibíhá kdosi z organizátorů, že Aleš musí okamžitě ke stupňům vítězů pro pohár pro nejlepšího českého jezdce, takže mi utíká uprostřed odpovědi, nakonec se ho dočkám po desítkách minut u dílny a navazujeme povídáním o motorkách). V tu jsem úplně nevěřil, dali jsme tam nějaký naladění, při letošních extraligách jsem používal naladění jako při těch prvních jízdách a to nebylo úplně ideální. Druhá motorka vydefektovala a s tou třetí jsem věděl, že to je vabank, buď to tu jízdu vyhraju, nebo končim. Ve semifinále jsem vždycky cejtil, že jsem na špatnym místě. Přede mnou byl Wölbert, cejtil jsem, že jsem trošku rychlejší, ale nemoch jsem s tim nic dělat. Radši jsem si spíš hlídal pozici. V malym finále ta motorka byla neuvěřitelná, ta pelášila, s klukama jsme moc nevěřili, že ta změna bude fungovat, ale asi jsme jí měli udělat dřív. Ale po bitvě je každej generál. Atmosféra byla perfektní, člověk sice neslyší svoje jméno, ale slyší diváky, když začnou burcovat.

Lukáš Dryml: Krásný závody jako vždycky, dráha tvrdá. Bylo to tvrdý, ale férový. Můj závod… No, začnu o bráchovi, jsem rád, že se dostal do finále, sice malýho, ale dostal. Poslední jízdu fantasticky vyhrál, když změnil motorku, která pracovala. Bylo to skvělý. Můj závod, jsem myslel, že nepojedu, ráno jsem otevřel oči a řikal jsem si, kašlu na to, vstal jsem a řikám, to bych nebyl já, kdybych to vzdal, každej jinej závod bych vzdal, ale takle velký závody jako Zlatá přilba, jel jsem. Že zkusim jednu jízdu a uvidim, motorky byly docela slušně dopasovaný. Chybělo tomu dycky něco málo, buď jsem to promydlil od startu nebo něco. Poslední jízda byla asi nejlepší, přesto jsem se nechal zbytečně předjet, možná jsem to měl dřív zavírat a držet si lajnu. Zkoušel jsem jinou stopu, o který jsem si myslel, že bude rychlejší, nebyla. Pokaždý, když jedu Zlatou přilbu, mam z toho radost, když skončim jsem smutnej, že nepokračuju. Dneska jsem smutnej, že jsem se nedostal do semifinále, ale na druhou stranu jsem se těšil, až ten závod skončí. Mam podvrtnutej kotník, ale to je ok, otřes mozku mam modřinu na hlavě, dobrý, aspoň zase nebudu tolik přemýšlet, ale největší problém mi dělá rameno, špatně jsem dával ruku na řidítko, když jsem jel, tak jsem na to nemyslel, ale myslim si, že to nebylo stoprocentní, nevyhověl jsem motorce, s doktorem jsme to ledovali každý dvě jízdy, ale bolelo to, chtělo ob jízdu a pak to šlo. Můžeš popsat ten pád ze včera? Jel jsem třetí a chtěl jsem tu jízdu vyhrát, šel jsem po Lindgrenovi, tak jsem to dal na venek a chtěl jsem to dát pod něj zpátky uprostřed zatáčky, tak jsem se vracel, ani ne moc a nějakej Jůza, to je hodnej kluk, ale takovýdle závody by neměl jezdit, protože chce udělat jakejkoli výsledek a udělal něco, co by zkušenej závodník neudělal, dal to na ven, kde byly největší díry a jel rovně. Já jsem koukal na zadní kolo toho přede mnou, že to dám pod něj a najednou strašná rána a už jsem letěl vzduchem. Štěstí, že jsem takle zdravej. Brácha v malym finále, já jsem zdravej, to je důležitý.

Niels-Kristian Iversen: Celkem dobrý, je to pěkná trať, na které se dobře závodí, bylo tam spousta vzrušení, takže docela spokojený. Cítil jsem, že motorka je rychlá, i já jsem se cítil dobře. Chtělo to trochu víc štěstí, v jedné jízdě jsem měl být chytřejší, málem jsem upadl, když jsem vedl, a to mě stálo finále. Tak jako tak, byla to zábava. Kdy ti zavolali, abys přijel? Já jsem volal, že bych vážně chtěl přijet, dohodli jsme se včera v noci, bylo volné místo, takže jsem přijel z Miskolce.

Celkové výsledky:

1. vylučovací skupina

1. Grigorij Laguta 10(-,5,5)
2. Christian Hefenbrock 8(4,4,4)
3. Lukáš Dryml 7(5,1,2)
4. Mads Korneliussen 6(-,3,3)
5. Ludwig Lindgren 5(3,2,1)
6. Martin Málek 0(M,0,0)

2. vylučovací skupina

1. Hynek Štichauer 9(5,3,4)
2. Jurica Pavlič 9(-,4,5)
3. Matej Ferjan 8(5,3,-)
4. Zdeněk Simota 6(4,2,1)
5. Roberto Haupt 5(2,1,3)
6. Jan Holub 3(1,0,2)

3. vylučovací skupina

1. Kevin Wölbert 10(5,5,-)
2. Darcy Ward 9(-,4,5)
3. Matej Žagar 7(4,2,3)
4. Tomáš Suchánek 6(2,0,4)
5. Filip Šitera 5(3,1,2)
6. Frank Facher 4(-,3,1)

4. vylučovací skupina

1. Jesper B. Monberg 10(5,5,4)
2. Michael Hádek 9(3,4,5)
3. Marcin Sekula 6(Fd,3,3)
4. Josef Franc 4(4,-,-)
5. Matija Duh 4(2,Fd,2)
6. Jaroslav Petrák 3(-,2,1)

1. čtvrtfinálová skupina

1. Greg Hancock 10(5,5,-)
2. Kenneth Bjerre 9(2,4,5)
3. Jurica Pavlič 7(4,3,1)
4. Matej Žagar 6(1,2,4)
5. Grigorij Laguta 5(3,1,2)
6. Václav Milík 3(0,0,3)

2. čtvrtfinálová skupina

1. Matej Ferjan 9(4,5,-)
2. Christian Hefenbrock 9(5,4,-)
3. Aleš Dryml 8(3,M,5)
4. Jesper B. Monberg 6(1,2,4)
5. Hans Andersen 5(2,1,3)
6. Chris Holder (T,3,1)

3. čtvrtfinálová skupina

1. Kevin Wölbert 10(5,2,5)
2. Gregorz Walasek 7(2,3,4)
3. Andreas Jonsson 7(3,4,2)
4. Lukáš Dryml 7(4,1,3)
5. Davey Watt 6(1,5,1)
6. Michael Hádek 0(0,0,0)

4. čtvrtfinálová skupina

1. Nicki Pedersen 10(5,5,-)
2. Fredrik Lindgren 9(4,4,5)
3. Niels-Kristian Iversen 7(3,3,4)
4. Hynek Štichauer 5(2,R/5,3)
5. Darcy Ward 4(1,2,2)
6. Marcin Sekula 2(0,1,1)

1. semifinálová skupina

1. Nicki Pedersen 10(5,5,-)
2. Greg Hancock 8(4,2,4)
3. Christian Hefenbrock 7(0,2,5)
4. Niels-Kristian Iversen 7(3,4,3)
5. Grzegorz Walasek 5(2,3,0)
6. Jurica Pavlič 3(1,0,2)

2. semifinálová skupina

1. Fredrik Lindgren 10(5,1,5)
2. Andreas Jonsson 9(4,5,2)
3. Kevin Wölbert 7(3,3,4)
4. Aleš Dryml 5(2,2,3)
5. Matej Ferjan 4(R,4,R)
6. Kenneth Bjerre 2(1,0,1)

Malé finále

7. Aleš Dryml
8. Grzegorz Walasek
9. Niels-Kristian Iversen
10. Jurica Pavlič
11. Kenneth Bjerre
12. Matej Ferjan

Velké finále

1. Nicki Pedersen
2. Fredrik Lindgren
3. Andreas Jonsson
4. Kevin Wölbert
5. Greg Hancock
6. Christian Hefenbrock

Pozn.: Ve skupinách se ze tří jízd počítají dvě nejlepší, při rovnosti bodů rozhoduje větší počet lepších výsledků. Mezi Walaskem a Jonssonem ve 3. čtvrtfinálové skupině rozhodovalo kritérium posledního vzájemného souboje.

One comment

Zanechte komentář: