Ohlasy po MČR jednotlivců

Autor článku:

ceska-republika.png

kus_1.jpgMatěj Kůs se stal poprvé v kariéře seniorským Mistrem České republiky, čímž ukončil dvouletou nadvládu Lukáše Drymla. Co to mu říkají zúčastnění včetně obou šampionů posledních dvou let si můžete přečíst v tomto článku, Lukáš Dryml po dopingové kontrole spěchal, ale zaslal odpovědi na připravené otázky formou emailu.

dryml-lukas.jpgLukáš Dryml: Do závodu jsem nastoupil s jedním cílem, a to vyhrát mistra. Být to jiný závod než ZP a MR, tak bych to jistě nejel, nebo kdyby mé šance na vítězství byly malé,
protože zranění zejména ramene není, jak se může zdát, lehké. Mám předpoklady na prasklé kloubní pouzdro nebo dokonce i utrženou manžetu rotátoru nebo tak něco. Včera jsme s doktory prováděli různé typy odstraňování bolesti, abych ten závod byl schopen odjet a s tátou jsme během závodu tak tak 4x mrazili syntetickým sprejem. Jo, dal jsem do toho maximum a neudělal jedinou chybu. Byl jsem hodně zkoncetrovaný a jel si jen svůj závod. Šel jsem za svým cílem. A to i přez obrovskou bolest, která se jízdu od jízdy stupňovala, ale vždyť i můj první postup do GP z Krška byl s přetrženýmy vazy v koleni, zlomenou kůstkou v zápěstí a povyhozeným ramenem, tak co… Tam to v tu dobu bylo úplně o něčem jiným co se kvality týče, když jsem si včera připadal tak trochu jak na nějakým okresním přeboru… (smích) Když jsi jel s bráchou, připadalo mi, že byl rychlejší, bylo to tak? Nebyl jsem nejrychlejší, ale to asi tím že jsem vše dal do startu a s jistotou, že závodníci místních kvalit mě nejspíš nebudou předjížět. Nechtěl jsem riskovat, že nastavením motorky na rychlou jízdu bych nemusel s ramenem vydržet celý závod. Aleš byl v jízdě se mnou rychlejší a to nejspíš volbou nastavení motorky a také tím, že si držel asi i tu rychlejší stopu, jel však velmi rozumně a ohleduplně a za mnou, jak se říká, jen tak hezky zametal a do ničeho bláznivýho nešel a s mým vítězstvím v této jízdě byl smířen… Jak jsi viděl jízdu proti Matějovi? Myslím si, že kdyby za mnou byl závodník zkušenější nebo trochu odhodlanější, tak by mě také předjel, protože jsem rychlost chvílema opravdu postrádal. (via email)

simota.jpgZdeněk Simota: Mohlo to bejt lepší, v jízdě s Hynkem a Filipem jsem špatně odstartoval, byl jsem trochu rychlejší, ale už jsem je nepředjel. S Lukášem a Alešem to samý, tam chyběl kousek, jeden vlastně jezdil po lajně, druhej po venku a hlídali si to, abych je nemoch předjet. Nakonec stejně, první závod se mi vůbec nepoved, takže i kdybych tady vyhrál, tak by to na bednu nebylo, takže jsem jel takový tréninkový závody. Viděl jsi to taky tak, že byl Lukáš pomalejší než Aleš? Lukáš byl pomalejší, ale to je jasný pomáhali si mezi sebou, Lukáš měl k titulu blíž, tak mu Aleš pomoch.

sitera1.jpgFilip Šitera: Špatný to dneska bylo, já prostě nemam štěstí v tý republice, plácám se kolem osmýho místa, přitom jsem měl před sezonou cíle aspoň čtvrtý místo, ale v Pardubicích jsem zadřel v lehký jízdě  a stálo mě to 2body, který by mě šoupli nahoru, dneska jsem si tam připravoval Jarošáka o odešel mi box na motorce, dneska kdybych byl před Martinem Málkem, taky jsem moch bejt vejš, mam na to pecha, no, doufám, že se to jednou obrátí. S Alešem Drymlem jsi tam měl hodně tvrdý souboj, tvůj pohled? Ale jo, všichni vědí, že jezdim tvrdě, když líp odstartuju, tak on může jet taky tvrdě, byl jsem pomalej, věděl jsem to, ale já svoje místo jen tak někomu nepustim, každej to o mě ví a musí s tim počítat.

dryml_ales2.jpgAleš Dryml: Viděl jsem to jako docela dobrej závod, pěkně jsem začal, byl jsem spokojenej s motorkou, hezky to frčelo. Ke konci to chtělo asi trochu změnit, chtělo to zeslabit, dráha ztvrdla a já jsem to měl zbytečně moc silný, ale závod byl dobrej, ono jít do závodu se ztrátou pěti bodů, to byla jenom teoretická šance na nějakej lepší výsledek. Když jsi jel s bráchou, to vypadalo, jako že jsi rychlejší. Malinko se mi zdálo, že jsem rychlejší, ale přece nepřizdim bráchu na prkna, že jo? Myslim, že to byla pěkná jízda i pro diváky, pořád jsme se tam nějak tahali já, brácha i Simoťák. Jak jsi vnímal ten souboj s Filipem Šiterou? Každej zná Filipa, to bylo evidentní, já jsem to čekal, že se zaměří na mě, budu se mě snažit zabrzdit. Já z tý trojky, dvakrát se mi tam start nepoved, dvakrát jsem startoval ze stejnýho místa, to bylo moje chyba, že jsem ten start nezvlád, pak jsem na něj útočil, ale tady se prostě špatně předjíždí, můj útok na venku asi přišel moc pozdě, kdybych to zkusil o kolo dřív, tak by to třeba vypadalo jinak. Tak jsem musel do rozjezdu, kde jsem zase startoval z tý samý pozice a zase jsem to nějak probendil. Ke konci jsem ztrácel, protože ta motorka byla na ztvrdlý dráze moc silná.

kus2.jpgMatěj Kůs: S dnešním závodem spokojenost, měl jsem převahu jednoho bodu a nesměl jsem ztratit ani jednu jízdu, bylo těžký to ustát, ale věřil jsem si a věřil jsem, že to zvládnu. Dneska jsi prohrál jenom s Lukášem a Alešem Dryml, byli oba rychlejší? Oba byli lepší, dělal jsem všechno pro to, abych předjel Lukáše, ale hlavně jsem se soustředil na to, abych neztratil s jinými jezdci. Souhlasíš s tím, že jsi to vyhrál v Pardubicích? Jo, v poslední jízdě, kde si to prohrál on.

malek.jpgMartin Málek: Začátek byl dobrý, každou jízdu jsem měnil převod, vždycky o zub nahoru nebo dolů, pořád jsem s tím nebyl spokojený, do té třetí rozjížďky to bylo dobrý, ale potom mi nevyšly dvě poslední jízdy a jsem z toho trošku zklamaný, protože jsem tajně toužil po bedně a zas mi to nevyšlo, těch 10 bodů je málo. V čem je chyba? Chyba je ve startech, to je můj dlouhodobý problém. Starty nejdou hlavou nebo motorkou? To je prostě umění a já se do toho nedokážu tolik vžít, moc nad tím přemýšlím a nejde to samo. Toho přemýšlení je moc, asi to chce míň myslet.

cejka.jpgRoman Čejka: Tady je veliká konkurence a já na ní zatím nemám, jsem navíc po zranění, takže jsem se rozjížděl. Ale jsem spokojenej, hezky jsem se svez. V pohodě. Takže dneska bylo cílem se hezky svézt? Určitě.


Výsledky:

1. Lukáš Dryml, ZP Pardubice (3,3,3,3,3) 15
2. Matěj Kůs, Olymp Praha (2,3,2,3,3) 13+3
3. Aleš Dryml, ZP Pardubice (3,3,3,2,2) 13+N
—————————————————————-
4. Jan Jaroš, Grepl Mšeno (0,2,2,3,3) 10
5. Zdeněk Simota, Olymp Praha (3,1,3,1,2) 10
6. Martin Málek, AK Slaný (2,2,3,2,1) 10
7. Filip Šitera, Grepl Mšeno (2,3,1,R,3) 9
8. Hynek Štichauer, ZP Pardubice (1,2,2,2,2) 9
9. Martin Gavenda, Olymp Praha (3,1,2,1,0) 7
10. Tomas Suchánek, ZP Pardubice (1,2,0,3,R) 6
11. Richard Wolff, Olymp Praha (1,1,1,0,2) 5
12. Jaroslav Petrák, ZP Pardubice (0,1,1,2,1) 5
13. Ondrej Veverka, Olymp Praha (2,0,1,1,0) 4
14. Roman Čejka, AK Slaný (1,0,0,0,1) 2
15. Jiří Brummer, Olymp Praha (0,0,0,1,0) 1
16. Jakub Fencl, Olymp Praha (0,R,0,0,1) 1
17. Jaroslav Hladký, Olymp Praha (0) 0
18. Zdeněk Schneiderwind, Olymp Praha NS

Jízdy:
1. Gavenda, Šitera, Wolff, Petrák
2. L.Dryml, Málek, Suchánek, Brummer
3. Simota, Veverka, Čejka, Fencl
4. A.Dryml, Kůs, Štichauer, Jaroš
5. A.Dryml, Málek, Petrák, Hladký, Fencl (M)
6. Kůs, Suchánek, Wolff, Veverka
7. Šitera, Štichauer, Simota, Brummer
8. L.Dryml, Jaroš, Gavenda, Čejka
9. Simota, Jaroš, Petrák, Suchánek
10. Málek, Štichauer, Wolff, Čejka
11. L.Dryml, Kůs, Šitera, Fencl
12. A.Dryml, Gavenda, Veverka, Brummer
13. Kůs, Petrák, Brummer, Čejka
14. L.Dryml, A.Dryml, Simota, Wolff
15. Jaroš, Málek, Veverka, Šitera (R)
16. Suchánek, Štichauer, Gavenda, Fencl
17. L.Dryml, Štichauer, Petrak, Veverka
18. Jaroš, Wolff, Fencl, Brummer
19. Šitera, A.Dryml, Čejka, Suchánek (|R)
20. Kůs, Simota, Málek, Gavenda

O 3. místo v závodě:

21. Kůs, A.Dryml (N)

O 3. místo celkově:

22. Štichauer, A.Dryml

Celkové pořadí:
1. Matěj Kůs (14,13) 27
2. Lukáš Dryml (11,15) 26
3. Hynek Štichauer (13,9) 22+3
—————————————
4. Aleš Dryml (9,13) 22+2
5. Martin Málek (10,10) 20
6. Filip Šitera (8,9) 17
7. Zdeněk Simota (6,10) 16
8. Tomáš Suchánek (9,6) 15
9. Jan Jaroš (3,10) 13
10. Adrian Rymel (12,N) 12
11. Martin Gavenda (4,7) 11
12. Richard Wolff (3,5) 8
13. Luboš Tomíček (7,N) 7
14. Jaroslav Petrák (2,5) 7
15. Josef Franc (6,N) 6
16. Roman Čejka (3,2) 5
17. Ondřej Veverka (N,4) 4
18. Jakub Fencl (N,1) 1
19. Jiří Brummer (N,1) 1
20. Jaroslav Hladký (N,0) 0
21. Zdeněk Schneiderwind (N,N) 0

4 comments

  1. Několik jezdců chybělo a tím se rapidně snížila kvalita. Příliš mnoho jezdců tam bylo jen do počtu.

    Dále navrhuju, aby byly startovní čísla rozdělěny tak, že jezdci stejných klubů budou proti sobě startovat vždy v 1. sérii. Takové to pouštění bodů jeden druhému není fér, diváci si zaplatí a chtějí vidět férové závody, ne loutkové divadýlko.

  2. Pravda, mylím Lukáš píšu Aleš-prostý omyl. Panu Alešovi se omlouvám velkou hubu má ten mladší. Vyjádření typu:“závodníci místních kvalit, mě nebudou předjíždět atd.. Proč ten borec tedy neni šampión a proč se zahazuje v druholigovém Lublinu? Měl bych otázku. Jak asi probíhá lékařské vyšetření po pádu? Byl jsem v Pardubicích i Praze. Viděl jsem pád Lukáše Drymla i to co bylo po tom. Podle vyjádření závodníka měl otřes mozku a zranění ruky-ramene. Z nedělního nástupu se vlekl a divoce gestikuloval na doktora. Po každé jízdě dával najevo jak trpí.Vlastně stále dokola mluvil o zranění, které vlastně žádný vliv na výsledek MR nemělo. Tak nevím buď „hérečka“, nebo hrdina co překonal bolest. Pak si ovšem říkám, je li zraněný co dělá na dráze a kdo ho tam pustil?

Zanechte komentář: