Návrat první ligy, extraliga ve třech?

Autor článku:

ceska-republika.pngSpolu se sněhovou nadílkou za okny a blížícím se koncem roku dostává jasnější obrysy také podoba českých plochodrážních soutěží pro nadcházející sezonu 2011. A právě v příštím roce by mělo transformací přeboru ČR družstev dojít ke vzkříšení  někdejší 1. ligy.  O účast v ní projevilo zájem již 5 týmů, zatímco v nejvyšší soutěži – extralize družstev – může dojít na souboj pouze ve třech.

Z informací, které máme k dispozici, zatím vyplývá, že zájem o účast v extralize doposud oficiálně projevila pouze družstva Pardubic, Prahy a Mšena. Další účastník letošní extraligy – PK Plzeň – figuruje k dnešnímu dni jen mezi prvoligovými týmy, a o jakou soutěž má zájem AK Slaný, doposud není známo. Pokud by se již nic nezměnilo, je systém extraligy připraven tak, aby bylo možné soutěž uskutečnit pouze s třemi účastníky.

Finálová kola šampionátu jednotlivců uvidí diváci ve Mšeně, v Praze a v Divišově, semifinále uspořádají pardubičtí pořadatelé. Mistrovství ČR dvojic budou hostit Březolupy.

Předběžný přehled soutěží pro rok 2011:

Extraliga: Pardubice, Praha, Mšeno

1. liga: Mšeno, Plzeň, Březolupy, Svitavy (Pardubice), Praha

Finále MČR jednotlivců: Divišov, Mšeno, Praha

Semifinále MČR jednotlivců: Pardubice

MČR Dvojic: Březolupy

MČR na dlouhé dráze: Mariánské Lázně

MČR na ledové ploché dráze: Božetice, Růžená, Hamr na Jezeře

Přebor ČR jednotlivců: Liberec, Pardubice, Mšeno, Praha

MČR juniorských družstev: Pardubice, Mšeno, Plzeň, Slaný, Praha

MČR juniorů do 21 let: Praha, Svitavy, Liberec, Mšeno, Divišov, Plzeň, Slaný, Pardubice

MČR juniorů do 19 let: Pardubice

4 comments

  1. Tak asi ti škarohlídové, kteří předvídali, že unás nemáme podmínky na ligu formou utkání dvou družstev měli pravdu. Škoda. Jezdit extraligu ve třech ružstvech, to se mě nějak nezdá. Po tom 11.12. se ještě asi dočkáme nejednoho překvapení. Prosím Vás hlavně vymyslete něco, co bude smyslupné, bude to mít dlouhodobou koncepci a bude to oplývat sportovním duchem a umožní to jezdit všem zájemcům, nebo těmi reorganizačními pokusy naši plochou dráhu úplně zahubíte.

  2. Vzkaz pro Lubinu: kromě jiných, to jsem byl já, kdo tvrdil že ten systém dvou družstev je naprosto nevhodný pro naši plochou dráhu. A navíc ten přihlouplý rozpis, kdy proti sobě startují stále stejní jezdci, no byla to hrůza. Ani se nedivím, že Slaný a Plzeň nemají zájem v tom pokračovat. Něco smysluplného tu už bylo: 4 týmy v každém závodě, klasický rozpis na 20 jízd, v každém týmu maximálně 2 cizinci. Za těchto podmínek měla Extraliga velmi pěknou úroveň. Je třeba pokračovat v tom co se osvědčilo a nevymýšlet stále novátorské paskvily, které naši plochou dráhu deptají.

  3. Tak nevím? Chodím na plošinu bez mála čtyřicet let a konečně jsem se dočkal systému dvojutkání jako v ligách, které ve světě plošiny něco znamenají. A sotva se to rozeběhlo, už by měl být konec? Proboha to snad né! Byl jsem letos na pár závodech extraligy a byl jsem spokojen. Letošní extraliga nabídla jak krásné souboje, tak i hluchá místa, ale to se děje v každým systému.Pro Fandu :Ten přihlouplý rozpis ??? V systému čtyřech týmů proti sobě startují pokaždé jiní jezdci???
    Mám pocit, že předseda české ploché dráhy pan Petr Moravec stojí na straně dvojutkání, pokud tomu tak skutečně je, tak tedy Petře Vydrž. Každý nový systém chce čas jenom doufám, že nebudeme zase koukat, jak to pěkně funguje v Angliji, Švédsku a v neposlední řadě v Polsku.

  4. Odpověď :
    V systému čtyř týmů existují rozpisy, kde proti sobě startují pokaždé jiní jezdci.

    Systém dvojutkání může fungovat pouze tam, kde mají dostatečný počet kvalitních jezdců. To u nás už mnoho let není. Např. v Polsku, Švédsku a Anglii je mnoho pěkných dvojutkání. Ovšem stejně tak je tam i mnoho dvojutkání, kde je rozhodnuto o osudu závodu už před začátkem a závod vlastně není o ničem. To při čtyřutkání vůbec nehrozí.

Zanechte komentář: