Jan Jaroš: „Cíle jsou vysoké.“

Autor článku:

mseno.jpgjaros.jpgMotory Jana Jaroše nevydržely intenzivní tréninkvou zátěž v polském Gniezně, a tak se nepředstavil divákům ve středečním testmatchi ve Svítkově. Do Pardubic si ale cestu našel, když dohlížel na mladé mšenské závodníky, kterým pomáhá v jejich výkonostním růstu. Při té příležitosti také odpověděl na několik otázek serveru Speedway Fakta.

MK: Proč tě diváci neviděli v testmatchi v Pardubicích?
JJ: Věnoval jsem se mládeži a mám zkraje sezony nějaké technické problémy s motory. Motory jsem rozbil v Gniezně. Bylo hodně ostrých koleček, takže myslím, že natrénováno je. Bohužel, nepodařilo se mi to dát na dnešek (na středu – pozn.) dohromady.

MK: Jak bys zhodnotil soustředění v Polsku?
JJ: Super. Byli jsme tam čtyři dny. Počasí nám vyšlo i organizace byla super, takže si myslím, že to byl dobrý trénink.

MK: Jak se tam dařilo mladým jezdcům?
JJ: Zatáčeli, no. (směje se) I když dneska to tak nevypadalo. Nevím, co se dělo, měli nějaké problémy. Sám z toho jsem takový otrávený a znechucený, protože jsme do nich vkládali asi větší naděje. Dneska se jim to vůbec nepovedlo.

MK: Ty působíš v klubu jako trenér mládeže nebo na nějaké podobné pozici?
JJ: Ne, je to více méně kvůli tomu, že máme společné dílny. Snažíme se, když už tam tu mládež máme, jim předat nějaké zkušenosti, pomoci jim s přípravou motorek, ale dál už je to na nich.

MK: Klub změnil manažera, odešel Petr Vandírek a přišel František Liebezeit, co se, podle tebe, v klubu změní?
JJ: Já doufám, že se nezmění nic a znova vyhrajeme.

MK: Myslel jsem spíš, co se týče třeba komunikace v klubu a přístupu k jezdcům.
JJ: To je ještě ve hvězdách, to je otázka. Uvidíme, co sezona přinese.

MK: Myslíš, že se něco změní konkrétně pro tebe?
JJ: Já si myslím, že by se nic měnit nemělo.

MK: Byl jsi jedním zástupců klubu na předsezónním jednání VV SPD, jak na tebe jednání působilo?
JJ: Je to pro závodníka zajímavé podívat se, jak to funguje v těch „vyšších kruzích“, že se člověk naučí, jak to chodí v těchto oblastech. Bylo to zajímavé a je to dobrá zkušenost.

MK: Byl jsi jedním z vůbec prvních českých závodníků, kdo měl angažmá v Polsku. Kontrakt jsi podepsal už na podzim. To vypadá, jako že tvůj manažer odvedl dobrou práci.
JJ: Manažer odvedl skvělou práci, takže velká pochvala. V Krosně jedu už čtvrtý rok po sobě. Zvyknul jsem si tam na dráhu i ti lidé mi tam sedí, tak doufejme, že to bude dobrá sezona.

MK: Jsi na soupisce Mšena i pro první ligu, uvidíme tě i v první lize?
JJ: To zatím nevím, uvidíme, jak se ta sezona rozjede. Nemůžu teď říct, jestli jo nebo ne, ale každopádně, když bude čas, tak každý závod je lepší než jakýkoli trénink. I dneska jsem plánoval, že se svezu, ale vložily se do toho technické problémy a nešlo to skloubit.

MK: Jaké si kladeš cíle do nadcházející sezony?
JJ: Zůstat zdravý. Co se týče dalších cílů, tak jsou vysoké, ale nechám si je sám pro sebe.

Zanechte komentář: