Joonas Kylmäkorpi: „Byl to trošku blázinec.“

Autor článku:

SWC.jpgkylmakorpi.jpgMírné zklamání bylo znát ve tváři Joonase Kylmäkorpiho po vyřazení Finska z letošního ročníku SWC, větší starosti však rodákovi ze Stockholmu dělala dlouhá cesta do Dagavpilsu k závodu polské první ligy, která na něj čekala ihned po skončení druhého kvalifikačního závodu Speedway World Cupu na dráze v Landshutu, v kratším čase tak muselo proběhnout i připravené interview.

MK: Jaký byl pro tebe dnešní závod?
JK: Byl to trošku blázinec, jak byli ty dlouhé přestávky, když měli pořadatelé problémy se startovacím zařízením. Sám vidíš, kolik je hodin (pozn.: bylo asi 22:30), trvalo to prostě strašně dlouho.

MK: Jak hodnotíš závod jako takový?
JK: Byl to dobrý závod. Dráha byla slušná. Němci vyhráli, měli nejlepší tým. Je dobré je vidět, jak zase jednou porazí Finsko. (usmívá se)

MK: A tvůj výkon?
JK: Bylo to v pořádku až do poslední jízdy, kdy jsem měl nějaké problémy s motorkou, ale taková je plochá dráha. Zatím nevím, co se stalo, asi něco s motorem, ztratil jsem výkon.

MK: V Eastbourne jsi týmovým partnerem Lukáše Drymla, jaké to je být s ním v týmu?
JK: Fajn. On je trošku „crazy guy“, ale je to dobrý kluk, dělá hodně vtípků, směje se. Letos vypadá hodně dobře, máme tenhle rok silný tým.

MK: Zdá se mi, že v Eastbourne jedete výborně doma, ale máte problémy venku, je to tak?
JK: Je to tak. Myslím, že každý v týmu naplno využívá výhody domácí dráhy, možná až příliš. Měli jsme trochu problémy na výjezdech, ale teď jsme vyhráli v King’s Lynnu, který je na své domácí možná úplně nejtěžším soupeřem.

MK: Budeš pokračovat na v Mistrovství světa na dlouhé dráze?
JK: Ano, určitě budu.

MK: Pojedeš ještě nějaké jiné závody než MS?
JK: Ne.

MK: Očekáváš, že začnou dlouhou jezdit i další jezdci?
JK: Jo, jo. Myslím, že se to stane. Smolinski začal loni, Cameron Woodward měl jet zítra (pozn.: v neděli v Mühldorfu), ale zranil se a nemůže závodit. Takže těch jezdců je víc a víc, snad přinesou s sebou i víc zájmu diváků i sponzorů o tuhle disciplínu.

MK: Jak je populární plochá dráha ve Finsku?
JK: Vůbec. Jsme jednoznačně jeden z těch nejmenších sportů, ale máme docela dobrý národní tým a pár dobrých talentů, a tak by mohla být budoucnost lepší než současnost.

MK: Proč sis vybral Lokomotiv Daugavpils jako svůj tým pro polskou ligu?
JK: Dostal jsem finančně zajímavou nabídku a slyšel jsem, že to je dobrý klub, který platí svým jezdcům, protože v tomhle byznysu je nezbytné dostávat peníze za závodění.

Zanechte komentář: