Hynek Štichauer hovořil o stavu svého ramene

Autor článku:

pardubice.gifstichauer.jpgBěhem obou závodů, které se v tomto týdnu jely ve Svítkově, byl mezi diváky na stadionu na západním okraji Pardubic i Hynek Štichauer, který nemohl pomoci Zlaté přilbě v boji extraligové body, neb je mimo hru kvůli zranění ramene. Jaký je jeho současný stav, nám pověděl okamžitě po skončení závodu.

MK:  Jak jsi na tom teď zdravotně?
HŠ: Dneska (pozn.: ve středu) jsem byl na magnetické rezonanci, takže teď zatím nevím, co se mnou je, ale zítra (pozn.: dnes) už bych to měl vědět. V horším případě, když tam bude něco utrženého a budeme to muset řešit operací, tak to bude znamenat minimálně tak tři týdny. Když to bude něco slabšího a bude to jenom nějaká rehabilitace, tak si myslím, tak týden nebo čtrnáct dní. Všechno se dozvím zítra, ale každopádně se chci připravit na to, abych stihl mistrovství Evropy v Rumunsku a mistrovství světa v Divišově 18. června. To jsou teď takové dvě priority, na které se budu připravovat.

MK: Co se vlastně stalo, když ses zranil?
HŠ: Bylo to opravdu nešťastné. V první zatáčce jsem byl z výjezdu na prvním místě, ale v Berwicku, kde závodím, je ta dráha opravdu hodně náročná a byla tam velká díra. Jak jsem do té díry vjel, tak přes tu díru mi vypadlo rameno. Ještě jsem tu jízdu dokončil na druhém místě, ale v sanitce mi to rameno nahodili a od té doby to už nebylo ono. O týden později jsem s tím zkusil jet, ale rameno nevydrželo a hned v první jízdě mi vypadlo znova, takže jsem rychle spěchal do Čech za doktory. Teď to musíme dořešit, abych byl co nejrychleji v pořádku.

Zanechte komentář: