Jason Crump si vykloubil rameno

Autor článku:

grand-prix.gifcrump.jpg„Jen“ vykloubené rameno si Jason Crump odnesl ze svého pádu při sobotní Grand Prix Švédska, nepotvrdily se tak prvotní odhady hovořící o zlomenině klíční kosti. Pokud by si Australan klíční kost opravdu zlomil, znamenalo by to pro něj několikatýdenní přestávki a jednoznačný konec ambicí na titul mistra světa. Takto by prý mohl stihnout i pražskou Grand Prix za dva týdny.

Trojnásobný mistr světa ztratil v těžkých podmínkách na mokré trati ve své třetí jízdě kontrolu nad svým motocyklem a nepříjemně upadl. Okamžítě se chytil za rameno a o několik momentů později byl na nosítkách s bolestivou grimasou převezen do nemocnice. Lékaři vrátili ramenní kloub do správné polohy a nařídíli vyšetření rentgenem, to však naštěstí žádné zlomeniny neprokázalo.

Australská závodící legenda pro své osobní webové stránky řekla: „Ve třetí zatáčce jsem prostě nic neviděl. Za těchto podmínek je nesmírně složité něco zachránit a než jsem si to uvědomil, tak jsem ležel na zemi. Je to velké zklamání, když jsme tomu závodu věnovali tolik úsilí, teď nezbývá než se soustředit na ten další…“ Crump si nemůže dovolit vynechat celý závod, už teď ztrácí na vedoucího muže seriálu Tomasze Golloba třináct bodů, a tak se očekává, že opora Marmy Rzeszów udělá vše pro to, aby se v Praze mohla představit.

Zanechte komentář: