Podezření na zraněné rameno Aleše Drymla

Autor článku:

birmingham.gifdryml_ales3.jpgAKTUALIZOVÁNO (13:40) Aleš Dryml byl ve čtvrtečním závodě britské Elite League na dráze  Peterborough klíčovým mužem svého Birminghamu, když z pěti jízd přivezl jedenáct bodů. Ve jízdě číslo čtrnáct se ale připletl do kolize tří závodníků a byl odvezen do nemocnice.

Společně s Benem Barkerem držel kapitán české reprezentace dlouho akcie Brummies nad vodou, právě čtrnáctá jízda rozhodla o porážce hostů, kteří si nakonec z Peterborough neodvezli za prohru 37:50 žádný bod. Dryml jel na dráze, kde dříve závodil, skvěle, pak ale přišla čtrnáctá jízda a hrůzně vypadající srážka s Norbi Kosciuchem a týmovým kolegou Clausem Vissingem. Český závodník byl nejdříve dlouho v péči zdravotníků na dráze, aby byl posléze transportován do nemocnice s bolestmi ramena.

Starší z bratrské dvojice měl už tuto sobotu startovat v Artigues de Lussac v druhém kvalifikačním závodě Mistrovství světa na dlouhé dráze. Lékaři v nemocnici ale rozhodli, že závodník musí ještě dva dny zůstat pod jejich dohledem. Jak nám potvrdil Petr Moravec, předseda VV SPD, je Drymův sobotní start vyloučen, jezdec tak bude z učinkování ve Francii omluven. Zdravotní stav Aleše Drymla budeme nadále sledovat.

(13:40) Podle posledních informací z Anglie si Aleš Dryml při svém pádu v jízdě číslo čtrnáct přivodil zlomeninu žebra a proraženou plíci. Zatím není jasné, jak dlouho bude muset zkušený závodník absenovat.

Zanechte komentář: