Ledová show v Opole

Autor článku:

opole_gala_zuzla.jpgdrabik.jpgFOTOREPORTÁŽ UVNITŘ – Sobotní večer patřil v Opole již 8. ročníku tradičního závodu Galy Lodowej, který se konal na místním zimním stadionu „TOROPOL“. Zimní plochodrážní přestávka, ale i velká oblíbenost tohoto závodu a v neposlední řadě i charitativní účely, toto všechno přilákalo do ochozů stadionu téměř tři tisíce lidí, ale také kvalitní jezdce, kteří se přijeli v první řadě pobavit a pomoci dobré věci. Letos poprvé se představil i účastník z ČR, slánský Roman Čejka.
Organizátoři, v jejichž čele stál Piotr Żyto a který ukázal, že se na čtyřkolce a na ledě cítí jako doma, si pro téměř vyprodaný stánek připravili bohatý program, který mimo jiné nabídl i ukázku rallye jezdů, vložené závody čtyřkolek, minikár a motokrosových nadšenců. Za zmínku stojí i účast amatérského plochodrážního klubu Chóragan Zielona Góra, jehož borci vyplňovali přestávky mezi jízdami a ukázali, že i oni zvládají „šroubky“ na jedničku. No, a když se v jejich posledním vystoupení postavili na start bez svých strojů a oběhli vytyčený ovál, publikum tleskalo ve stoje a zábava gradovala.

Samotný závod, který nebyl tentokrát zařazen na úplný začátek celé show, již od začátku sliboval slušnou podívanou. Jména jako jsou Grzegorz Walasek, Adrian Miedzinski, Patryk Dudek nebo Marcin Jedrzejewski mluvila za vše. Mezi diváky, ale i v depu, byl však favorizován někdo jiný. Polský matador Slawomir Drabik, o kterém je známo, že tyto závody jezdí velmi rád a velmi dobře. Všichni byli ale zvědaví i na ostatní, v neposlední řadě i na jediného zahraničního jezdce Romana Čejku, kterému se dařilo na „šroubcích“ v Německu.

Od začátku závodu se však ukázalo, že Slawomir Drabik je skutečným mistrem v této disciplíně a za celý večer ho dokázal jen jednou porazit Artur Czaja, ostatní své jízdy vyhrál, včetně finále a zaslouženě si odnesl první cenu. Na druhém místě skončil již zmiňovaný Artur Czaja a na třetím Szymon Kiełbasa. Čtvrtý ve finale dokroužil Mateusz Kowalczyk. Velmi dobře zajel i Adrian Miedzinski, který ale vypadl v semifinále a musel se spokojit s pátým místem, stejně tak dopadl i Grzegorz Walasek, na kterého zbyla šestá pozice. Náš Roman Čejka bohužel nezískal ani jediný bod a skončil tak na posledním místě. Celý závod byl ale plný zajímavých momentů, předjíždění a dokonce i jednoho lehčího pádu, při kterém v desáté jízdě po kontaktu motocyklu Romana Čejky, který jel v tu chvíli pro svůj první bod, a veterána Mirosława Kowalika, druhý jmenovaný upadl. Nicméně po chvíli se zvedl a mohl nastoupit do opakované jízdy, kde bohužel pro Romana lépe odstartoval a nedal mu šanci ani na ten jeden jediný bodík.

Všichni zúčastnění se ale shodli na tom, že se jednalo především o zábavu a podporu dobré věci, vždyť všichni jezdci se zřekli jakéhokoliv honoráře a jeli na této akci zadarmo. Výtěžek z celé akce putoval na konto místních těžce nemocných dětí.

VÝSLEDKY:
1. Sławomir Drabik 12+2+3 (3,3,3,3)
2. Artur Czaja 9+3+2 (1,3,2,3)
3. Szymon Kiełbasa 9+2+1 (2,2,2,3)
4. Mateusz Kowalczyk 10+3+0 (3,2,3,2)
5. Adrian Miedziński 11+1 (3,3,3,2)
6. Grzegorz Walasek 5+1 (2,0,2,1)
7. Mirosław Kowalik 5 (1,2,1,1)
8. Patryk Dudek 4+0 (2,1,d,1)
9. Marcin Jędrzejewski 3+0 (0,1,0,2)
10. Łukasz Przedpełski 3 (1,1,1,0)
11. Wojciech Lisiecki 1 (0,0,1,0)
12. Roman Čejka 0 (0,R,0,0)

Jednotlivé jízdy:
1. Drabik, Dudek, Przedpełski, Čejka
2. Miedziński, Walasek, Czaja, Jędrzejewski
3. Kowalczyk, Kiełbasa, Kowalik, Lisiecki
4. Drabik, Kowalik, Jędrzejewski, Lisiecki
5. Miedziński, Kiełbasa, Dudek, Walasek
6. Czaja, Kowalczyk, Przedpełski, Čejka (R)
7. Drabik, Walasek, Kowalik, Dudek (vyloučen za vyjetí z dráhy)
8. Miedziński, Kiełbasa, Przedpełski, Jędrzejewski
9. Kowalczyk, Czaja, Lisiecki, Čejka
10. Drabik, Miedziński, Kowalik, Čejka
11. Kiełbasa,Kowalczyk, Walasek, Przedpełski
12. Czaja, Jędrzejewski, Dudek, Lisiecki

Semifinále:
13. Czaja, Drabik, Walasek, Jędrzejewski
14. Kowalczyk, Kiełbasa, Miedziński, Dudek

Finále:
15. Drabik, Czaja, Kiełbasa, Kowalczyk

Fotoreportáž ze závodu

Zanechte komentář: