Jan Holub podepsal s Tarnowem

Autor článku:

tarnow.gifholub.jpgJak bylo včera oznámeno, Jan Holub překvapivě uzavřel smlouvu s celkem polské ekstraligy Tauronem Azoty Tarnow. Nebylo specifikováno, jestli se jedná o klasickou smlouvu či jen tzv. Varšavský kontrakt. Vzhledem k faktu, že tým z jihovýchodního okraje Polska je možná největším favoritem polské ekstraligy, očekává se, že bude platit druhá možnost, která umožní Holubovi v jeho posledním juniorském roce získat angažmá v Polsku i po konci ledna, kdy se v Polsku uzavírají soupisky.

V posledních třech letech Jan Holub vždy patřil do kádru druholigového Kolejarze Opole. V roce 2009 nastoupil do dvou závodů, o rok později ovšem nebyl povolán ani k jednomu ligovému střetnutí, v minulém roce nastoupil do dvou závodů, ve kterých si vyjezdil průměr 1,5 bodu na jízdu. Pokud se opravdu o smlouvu varšavského typu, povedou Holubovy kroky zřejmě znovu do druhé ligy, která letos jako jediná umožňuje start cizinců juniorského věku na pozicích šest a sedm. Ze hry už ale dost možná je Holubův poslední polský zaměstnavatel, jenž dnes oznámil, že jeho kádr je už uzavřen.

Zimní aktivita na přestupovém trhu pasuje „Vlaštovky“ na největší favority Družinového mistrovství Polska. Po loňském propadáku se klub rozloučil se zkušenými harcovníky Kasprzakem a Ulamkem, navíc se pakovat musel i Freddie Lindgren. Na jejich místa přišli mistři světa Greg Hancock a Maciej Janowski, které doplnili ještě odchovanec klubu Janusz Kolodziej a mladý Kacper Gomolski. Společně s Martinem Vaculíkem a Leonem Madsenem by měli tito jezdci namíchat takový koktejl, který by vynesl klubu titul mistrů Polska. Představitelé klubu se nebáli pořádně zainvestovat do nových posil, podle neoficiálních informací mohou Janowski, Hancock nebo Kolodziej vydělat v povedeném závodě v Polsku více než celý tým ve Švédsku.

Tauron Azoty Tarnow:
Greg Hancock
Martin Vaculík
Janusz Kolodziej
Leon Madsen
Dawid Lampart
Jan Holub
—–
Maciej Janowski
Kacper Gomolski
Edward Mazur
Lukasz Lesiak
Jakub Jamrog
Tadeusz Kostro
Arkadiusz Madej

Zanechte komentář: