Grepl Mšeno přilákal Nicolaie Klindta

Autor článku:

mseno.jpgklindt.jpgJediným domácím klubem, který průběžně oznamuje jména zahraničních posil na rok 2013, je mšenský Grepl. Dalším dílkem do mozaiky týmu Petra Vandírka je dánský jezdec Nicolai Klindt. Čerstvě čtyřiadvacetiletý závodník si už mšenský ovál vyzkoušel v roce 2009 při kvalifikaci Mistrovství světa juniorů a nyní bude mít možnost zavítat do středu Čech na extraligová klání.

Nicolai Klindt si v květnu 2009 odvezl ze Mšena bezproblémový postup do další fáze světového juniorského šampionátu. Ve svém posledním juniorském roce vyhrál ve Mšeně čtyři jízdy a body ztratil jen ve čtvrté sérii, když po mizerném startu udolal jen svého budoucího týmového kolegu Filipa Šiteru, ale už nestačil na Matěje Kůse a pozdějšího vítěze závodu Kevina Wölberta. Celkových třináct bodů poslalo Dána do rozjezdu o stříbro, ve kterém se celá čtyři kola díval na deflektor suverénně jedoucího Artema Laguty.

Příchod jezdce Wolverhamptonu a Sparty Wroclaw do Mšena realizovala polská agentura Progress Management. Její majitel Przemyslaw Nasiukiewicz prohlásil: „Agentura Progress Management má velmi dobré vztahy s mšenským klubem. Za poslední roky několik závodníků, které naše agentura zastupuje, jezdilo za tým Mšena. Klub se v tomto roce chce vrátit do české špičky a Nicolai Klindt by měl být jedním z těch, kdo mu v tom pomohou.“

Zanechte komentář: