Dino Kovačič ukončil kariéru

Autor článku:

chorvatsko.pngkovacic.jpgPodle informací maďarských plochodrážních médií se druhý nejlepší chorvatský závodník současnosti Dino Kovačič rozhodl ukončit závodní kariéru. Na vině jsou prý přetrvávající zdravotní potíže způsobené zraněním ruky ze závodu v České republice. 

Devatenáctiletý závodník uvedl jako důvod k ukončení kariéry zranění z českých oválů. Jenže Chorvat v roce 2012 přijel do České republiky jen jednou a to k závodu Jadranské ligy čtyř zemí do Liberce. Chorvatský tým dostal pod Ještědem strašný výprask, ale Chorvat se na zemi neocitl.

Poslední pád v České republice, který Kovačičovi registrujeme, bude nejspíše tím osudným, jenž způsobil konec nadějně se rozvíjející kariéry. Jenže v rozporu se zprávami přicházejícími z Maďarska se přihodil už v roce 2011. Chorvat byl v té době stálým jezdcem finálového seriálu Mistrovství světa juniorů. A po skončení pardubického finálového závodu nastoupil ještě do úvodních jízd vylučovacích skupin 63. Zlaté přilby.

Držitel bronzové medaile z Mistrovství Evropy dvojic 2010 byl nasazen hned do té první, ve které se sešel třeba s Martinem Málkem, Matijou Duhem nebo Lasse Bjerrem. A byl to právě Dán, kdo brzy ukončil Kovačičovo působení v boji o slavnou trofej. Bjerre ztratil kontrolu nad svým JRM, narazil do něj za ním jedoucí Chorvat a oba se ocitli na zemi. Bjerre byl vyloučen, ale dokázal postoupit ze skupiny a jeho cesta se zastavila až o den později ve velkém finále. Kovačič tolik štěstí neměl, se zlomenou rukou putoval přímo z dráhy do pardubické nemocnice.

Je tedy pravděpodobné, že právě na východě Čech lze hledat příčiny konce Chorvatovy kariéry. Ten už nebyl schopen narovnat zápěstí, přestože podstupoval dlouhodobé léčení poškozeného kloubu. I s tímto handicapem dokázal Dino Kovačič odjet v uplynulé sezóně přes dvacet závodů, ale na jeho výsledcích bylo znát, že s ním není vše v pořádku.

Dino Kovačić

Foto: Wojta-Foto

Zanechte komentář: