Češi ve smyku 2/22

Autor článku:

Ve druhém díle přehledu se poohlédneme, kam všude dopadla česká stopa během uplynulého týdne. V pondělí se ke slovu dostal Václav Milík závodem 1. polské ligy, když jeho Krosno zajíždělo k odloženému závodu do Rybnika, odkud se přesouval do Švédska k prvnímu kolu Elite Serien. Ve středu se jel Přebor v Kopřivnici, ale nabitý byl hlavně víkend.

Pondělní závod v Rybniku se stal kořistí týmu Vaška Milíka. Ten vyhrál 50:40 a Vacek přivezl jedenáct bodů (3,1,3,1,3). Hned po závodě balil kufry, aby se stihl přesunout do švédské Motaly. Pirarena, v jejichž barvách Vašek startoval vyhrála 46:43 nad Dackarna Malilla. Milík přispěl třemi body (d,1,2,0,0).

V úterý se jelo druhé kolo polské U24 Ekstraligy. V barvách Gorzówa se tentokrát nepředstavil Daniel Klíma, jelikož jej čekala maturita. Za zmínku stojí však parádní výkon Jakuba Valkoviče, který vybojoval v souboji Lublinu s Czestochowou skvělých devět bodů a čtyři bonusy (1,2*,2*,2*,2*). Jeho Lublin vyhrál vysoko 61:29.

S naším přehledem se přesuňme do Polska. Naši jezdci se dostali ke slovu až v neděli, jelikož většina z nich startovala v sobotu na jiných závodech. V závodě Orzel Lódž vs, Falubaz Zielona Góra se v barvách Falubazu představil náš nejlepší junior Jan Kvěch. Honza se dostal do čtyř jízd a přivezl z nich šest bodů a jeden bonus (2,2*,2,0). Lodž se Zielonou Góru remízoval 45:45.

Také Petr Chlupáč upaloval z kvalifikace do SGP 2 přímo na polskou ligu. Kolejarz Opole hostilo Lokomotiv Daugavpills a hravě si s ním na své dráze poradilo 53:37. DO akce se Chlupáč dostal třikrát a vybojoval dva body (d,1,1).

V neděli se také závodilo na německých oválech. Václav Milík se postavil na start prestižního Masters of Speedway v Moorwinkelsdamu. Vašek se přes základní část závodu kvalifikoval až do nádstavbové části, kde vyhrál semifinále a ani ve finále nedal nikomu šanci. Pořadí: 1. V. Milík (3,2,3,2,R) 10+3+3, 2. M. Szczepaniak, 3. P. Hansen.

Jarda Petrák se pro změnu v Meissenu účastnil tradičního závodu dvojic. Jeho tým obsadil třetí místo a Jarda vybojoval čtyři body (1,1,0,0,2). Vítězem se stala domácí dvojice, v Česku dobře známí Rony Weis a Richard Geyer.

Zanechte komentář: