Praha hostí světovou plochodrážní elitu

Autor článku:

Tak, a je to tady. Rok se z rokem sešel a plochodrážní vrchol sezóny je tady. V Praze na Markétě se roztočí kola závodů nejlepších plochodrážníků světa. V pátek se na start postaví šestnáctka nejlepších juniorů do 21 let z celého světa, včetně našeho Petra Chlupáče, který je stálým účastníkem seriálu a s divokou kartou jedoucí Daniel Klíma. V sobotu se pak na start postaví ta největší špička. Světová elita a vůbec to nejlepší, co současná plochá dráha může nabídnout. Na startu nebude chybět ani český zástupce, na divokou kartu jedoucí Václav Milík.

Oba závody startují slavnostními nástupy od 18:45. První jízdy jsou na programu vždy těsně po 19 hodině. Na sobotní závod už je v předprodeji jen něco málo pod 1000 kusů vstupenek k prodeji. Páteční závod je stále ještě mnoho volných vstupenek. Proto neváhejte a přijďte podpořit naše závodníky. V pátek budou o body bojovat Petr Chlupáč a Daniel Klíma. Z pozice náhradníka se postaví Matouš Kameník a Jaroslav Vaníček. V sobotu pak v hlavním startovním poli figuruje jediný Čech Václav Milík. Na pozicích náhradníků jsou připraveni Eduard Krčmář a Jan Kvěch. Nicméně skvěle našlápnutou sezónu má i Martin Vaculík. A co si budeme povídat, kdo by mu to nepřál z českých fanoušků, stejně jako vloni, kdy se Martin radoval z výhry.

V loňském roce jsme měli ve finále SGP2 dvojici českých jezdců, Jana Kvěcha a Petra Chlupáče. Nakonec se z výhry radoval pozdější Mistr světa juniorského mistrovství Mateusz Cierniak. Druhý byl Lotyš Francis Gusts a bronz bral Petr Chlupáč.

V závodě SGP kraloval vloni pro velkou radost publika Martin Vaculík. Druhý dojel v e finále Tai Woffinden a bronz tehdy bral Jason Doyle.

Po dvou odjetých závodech je na čele šampionátu Polák Bartosz Zmarzlik se ziskem 36 bodů, stejně jako druhý Fredrik Lindgren ze Švédska. Bronz si zatím drží Jason Doyle z Austrálie, který má na svém kontě 28 bodů. Slovák Martin Vaculík začal sezónu velmi dobře a na svém kontě má 21 bodů, což mu prozatím stačí na sedmou příčku.

Časový harmonogram SGP 2023:
Pátek 2. června – Prague FIM SGP2 of Czech Republic
16:00 – Otevření stadionu
16:00 – 18:30 – Fan zone na stadionu
16:30 – 17:00 – Autogramiáda ve Fan zone
18:50 – Slavnostní zahájení
19:04 – První jízda závodu
Cca 21:45 – Závěrečný ceremoniál

Sobota 3. června – Prague FIM Speedway GP of Czech Republic
12:30 – Otevření stadionu
12:30 – 18:30 – Fan zone na stadionu
13:00 – Kvalifikační trénink
16:30-17:00 – Autogramiáda ve Fan zone
18:50 – Slavnostní zahájení
19:04 – První jízda závodu
cca 21:45 – Závěrečný ceremoniál
cca. 21:55 – Ohňostroj

Neděle 4. června – náhradní termín závodu

Mapa stadiónu:

Zanechte komentář: