Aleše Drymla střídá na mistrovském trůnu Josef Franc

Autor článku:

ceska-republika.pngfranc.jpgČeský dlouhodrážní titul si dnes na dráze v Mariánských Lázních vybojoval Josef Franc. Ten proměnil ve vítězství všech svých sedm startů a titul tak nemůže být v lepších rukou. Také druhá příčka patří českému jezdci když si Richard Wolff ve finálové jízde poradil s po základní části druhým Britem Adrew Appletonem.

Výsledky:
1. FRANC Josef, Česká republika (4,4,4,4,4) 20+4+4 = 28
2. WOLFF Richard, Česká republika (4,3,3,4,3) 17+4+3 = 24
3. APPELTON Andrew, Velká Británie (4,4,4,4,2) 18+3+2 = 23
4. McDONALD Rodney, Austrálie (3,3,4,2,4) 16+3+1 = 20
5. EIBL Markus, Německo (2,4,3,3,4) 16+2+R = 18
6. SPEIGHT David, Velká Británie (3,2,3,3,4) 15+2 = 17
7. FILMER Adam, Velká Británie (3,4,4,2,2) 15+1 = 16
8. ROZENBERG Sjoerd, Nizozemsko (2,3,3,3,N) 11+N = 11
9. EVITTS Paul, Velká Británie (4,R 2,0,3) 9+1 = 10
10. ZANDVLIET Lars, Nizozemsko (0,3,2,R,3) 8+0 = 8
11. BISSON Marcus, Velká Británie (1,2,R,3,2) 8
12. SAUNDERS Charlie, Velká Británie (4,3) 7
13. WINTERTON Dan, Velká Británie (1,2,2,1,1) 7
14. HAMMOND Dave, Velká Británie (1,2,1,2,1) 7
15. KADLEC Karel, Česká republika (3,1,1,1,0) 6
16. CLARKE Mice, Velká Británie (2,1,2,1,R) 6
17. WANNASEK Anton, Rakousko (1,0,0,2,1) 4
18. BARBETTA Francesco, Itálie (0,0,1,0,2) 3
19. FLICK Matthias, Německo (2,1,0,0,R) 3
20. HEYNES Bill, Velká Británie (1,1) 2
21. BOHÁČ Jan, Česká republika (0,1,R,N,N) 1
22. GERDEMANN Klaus, Německo (0,d,d,N,N) 0

6 comments

  1. Hezký závod na těžkém terénu, doplněný špatným počasím a nedůstojnou diváckou kulisou.

    Tímto chci jen poprosit čtenáře tohoto serveru, aby pokud možno šířili informaci, že se v Mariánkách jede 2. června znovu, tentokráte Kvalifikace MS.

    Doufám, že vyjde počasí a lidi si na dlouhou plochou cestu najdou.

  2. Byl jsem v Marijánkách na veteránech, to miluju, spojil jsem to s návštěvou rodiny v Ústí n.L. Nedělního závodu jsem se nemohl zúčastnit jako divák, musel jsem v pondělí do práce a jsem přes celou republiku. Veterány nám odnesl déšť. Dojel jsem do Chebu a ačkoliv před tím od rána nepršelo, v Chebu začalo lít hned jak jsem sedl do autobusu do Marijánek. Byl jsem trochu naštvaný, protože mě to stálo čas a peníze, ale to je nic proti tomu, co to stálo pořadatele a závodníky, takže jsem se dokázal nad svoji nenáladu povznést. Škoda, že se nejelo, jezdců bylo v depu připraveno celkem dost v obou kategoriích. Nevíte, závod je zrušen bez náhrady, nebo se odjede v jiném termínu? Nevíte jestli nemají veteráni nějaké stránky, kde bych se o jejich závodech dozvěděl víc ? Jestli jsem pochopil dobře ze speedwaya-z tak mají mít ještě jeden závod v Pardubicích ?
    Závod měl špatnou návštěvnost, na tribuně bylo sotva 30 diváků a jinde nebyli, protože lilo. Nevím jakou měl závod propagaci v Západočeském kraji, ale v sousedním ústeckém neměl přes svou vyjímečnost žádnou. Jestli organizátoři šetří na propagaci závodu, tak to je ta nejhloupější úspora, jakou mohou udělat. Taky mě zarazilo, že tráva v ochozech pro diváky nebyla posekaná a pořadatel neměl vytištěné žádné programy, zřejmě v předtuše, že se nepojede. Dokonce pořadatelé schovaní před deštěm ani neuměli říci zda vůbec nějaké programy jsou připraveny. Taky si myslím, že se zbytečně otálelo s rozhodnutím, zda se pojede, závodníci to začali balit až ve tři. Myslím si že by mohli dát organizátoři den před závody zprávu třeba na speedway fakta, že závod je ohrožen z důvodu dlouhodobých dešťů a špatné předpovědi počasí a jeho uspořádání je třeba pouze z 50% jistotou.
    Na jednu stranu mě je těch pořadatelů moc líto a jsou mě sympatičtí, že se snaží pořádat v nelehké době závody, na druhou stranu mě štvou zcela neprofesiálním přístupem, který devalvuje to množství dřiny kolem přípravy trati.

    1. Chápu, že Míra Musil a spol. se snaží dělat, co se dá, ale souhlasím s názorem, že pokud není na ploché ani posekaná tráva a pokud téměř nikde není žádná reklama, propagace, ani blbé letáčky, tak na tu plochou pak přijdou jen skalní fanoušci. Návštěvnost nedělního závodu byla cca 200 lidí, z nichž značnou část tvořili lidé z okruhu plochodrážních jezdců. Z Mariánek tam přišlo opravdu minimum lidí. Mě ty nedělní přeháňky taky štvaly, bylo mi zima, ale lidi v Mariánkách jsou strašně pohodlní, vstupné na plochou radši utratí v Kauflandu a pak řvou, že v Mariánkách nic není. Mariánskolázeňská dráha je skvělá a nezaslouží si takový nezájem!!!

  3. Rozpis letosnich zavodu veteranu:
    http://www.speedway.org/ergebnisse/2013/evls/index.html

    Zavody veteranu se nakonec konaly v nedeli od 9 hod rano.
    Dost divne bylo spis, ze na vsech oznamenich mel byt zacatek ve 13 hod i v sobotu, ale zavody uz zacaly asi v 11, takze dokonce nejaka jizda se stihla v sobotu.
    Vstupne na veterany letos zdarma je dobry pocin. Priprava stadionu – posekana trava na tribunach- nikdy nebyla (jezdim tam pravidelne uz 6 let)na tyto prvni zavody- to je skutecne skoda.
    Navsteva je tradicne slaba, letos dokonce na stejny termin vyslo zahajeni lazenske sezony – odtud mozna spolecne s pocasim ten nulovy zajem mistnich.
    Jinak samozrejme diky vsem, kdo to pomahaji poradat. Je vzborne, ze se jezdi, snad to vydrzi.

  4. Děkuji za odkaz na veterány. Mrzí mě že pořadatel uvádí začátek ve 13:00 h a je ve skutečnosti v 11:00 h qa já se ženu vlakem přes tři hodiny na 13. hodinu. On vstup byl zadarmo, na druhou stranu nebyli programy, kde by si divák psal výsledky. To raději zaplatím vstupné a pak si budu do programu zaznamenávat. Seriózní by bylo u ME veteránů napsat na rovinu, že se s divákem moc nepočítá.
    Nevíte jestli se pojede ME veteránů v Pardubicích, už jsem dal dotaz do Pardubic a nikdo neodpověděl ? Docela bych se jel podívat, ale nerad bych se cpal někam, kde mě očividně nechtěj.
    Taky mě překvapilo, že ani speedwayfakta, ani speedwaya-z nepřipravil ze závodu veteránů nějakou reportáž. Při tom jsou veteráni štramáci a určitě si to zaslouží. Navíc jsme měli hned dvojí zastoupení Kadlece a Boháče, to je jen o 2 méně než na MČR. Bylo tentokrát komu fandit. Nestačí pořádat, je třeba kvalitně pořádat, pak fandové příjedou ze všech možných i nemožných koutů. vemte si kolik lidí jezdí na motorky do Brna.

Zanechte komentář: