Olymp Praha vyhrál včera na Markétě

Autor článku:

7 X FOTO
Praha –
Včera byla odstartována naše nejvyšší soutěž – extraliga. Vítězem se stali jezdci domácího Olympu Praha, když podávali všichni velmi vyrovnané výkony. Nejlepší z Olympu byl nakonec Adrian Rymel s 13 body. Na druhém místě se umístili jezdci PK Plzeň, kteří na Olymp ztráceli v celkové klasifikaci devět bodů. U nich byl nejlepším Filip Šitera, který v šesti startech získal 14 bodů. O třetí místo byl velký souboj až do posledních jízd. Nakonech ho na svou stranu přetáhli jezdci AK Slaný. Ti se mohli nejvíce spolehnout na polskou posilu Slawomira Drabika, který měl 13 bodů. Poslední Mšeno získalo 25 bodů a nejlepším jezdcem byl dvanácti bodový Norbert Kosciuch.

Hned první série přinesla velmi napínavé boje. Hned v první jízdě vyhrál Tomíček před Drabikem. Topinka, který na české ovály zavítá jen sporadicky, moc šancí neměl a dojel čtvrtý ještě za Šiterou. Ve druhé jízdě nechal plzeňský Schultz za svými zády Rymela, ten musel ještě bojovat, aby ho nepředjel Kosciuch. Nakonec své druhé místo uhájil. Mladý Kůs ve třetí jízdě předvedl všem, že mu to letos jede. Dotahoval na něho sice Simota, ale ten musel nakonec pro poruchu na motocyklu odstoupit. Další zlom přišel hned ve čtvrté jízdě. Jeleniewski od startu vedl, ale v posledním kole přišla pohroma. Porucha na stroji ho vyřadila. Jízdu vyhrál Bajerski.

Druhá série začala znovu velice dobře pro domácí tým. Tři jízdy a tři vítězství. Tuto sérii přerušil až Topinka v jízdě s číslem devět. V deváté jízdě nasadili Slánští jako žolíka Martina Vaculíka, těsně před startem však byl podán protes proti startu Vaculíka jako žolíka. Rozhodčí však nakonec rozhodl, že je vše v souladu s pravidly a mohlo se jet. Vaculík ale dojel poslední a žolík byl tedy nulový. V desáté jízdě Plzeň nasadila jako žolíka Jeleiniewského. To se jim vyplatilo, protože Jeleniewski vyhrál a jeho body se dvojnásobily. Franc sice neustále dotíral zezadu, ale Jeleniewski si jel co potřeboval.

Ve dvanácté jízdě se měl jako žolík představit Topinka. Přijel na start, ale vrátil se k depu s problémem na stroji. Bohužel nestihl dvouminutový časový limit a byl z jízdy vyloučen. Žolík Mšena tedy vyprchal vniveč. Profesionál jako Topinka by tohle dopustit neměl. Ve třinácté jízdě znovu řádil Kůs. Nechal za svými zády jezdce jako Jeleniewski a Topinka.

Zajimavý souboj předvedla v sedmnácté jízdě dvojice Rymel Drabik. Celou jízdu se Rymel dotahoval na vedoucího Drabika. Cílovou metu míjeli téměř současně. O chlup však vyhrál Drabik. Naše juniorská špička Kůs a Šitera předvedli nervy drásající souboj v osmnácté jízdě. Chvíli byl na čele Kůs, chvíli Šitera. Šitera nakonec svého soka předjel a byl v cíli jako první. Další nádherná jízda byla hned ta následující. Do souboje se zamotali hned tři jezdci. Šitera, Wolff a Kosciuch. Všem nakonec ukázal v cíli záda Polák Kosciuch. V některých momentech to dokonce vypadalo, že si všichni tři ustelou na zem.

Před poslední sérií už bylo o vítězství takřka rozhodnuto. Už jen shoda náhod mohla Olympu vzít prvenství a tak se vše začínalo soustřeďovat na souboj o třetí místo. Slaný měl na svém kontě 23 bodů a Mšeno jen o 2 méně. Drabik třetím místem ve dvacáté první jízdě zvýšil náskok Slaného na tři body. Mšeno začalo stahovat hned ve dvaadvacáté jízdě, kdy Topinka dojel druhý za Rymlem a Málek ze Slaného byl až třetí. Druhý dojel o jízdu později i Norbert Kosciuch, který se musel sklonit jen před Šiterou. Slánský Pluska dojel poslední a stav mezi Mšenem a Slaným byl v té chvíli 25:25. O všem rozhodly poslední dvě jízdy. Mšenští dojeli v obou poslední a Slánští vždy na druhém místě. Ze třetího místa se tedy radovali slánští.

Další kolo se jede 30. 4. v Pardubicích.

Výsledky:

1. Olymp Praha 54
Luboš Tomíček (3,3,2,2,2) 12
Adrian Rymel (2,3,3,2,3) 13
Matěj Kůs (3,3,3,2,1) 12
Richard Wolff (1,2,1,1,3) 8
Josef Franc (2,2,1,3,1) 9
Adam Vandírek DNR

2. PK Plzeň 45
Filip Šitera (1,2,3,3*,2,3) 14
Mathias Schultz (3,2*,1,3,2,1) 12
Zdeněk Simota (f,1,2,1,e*,3) 7
Daniel Jeleniewski (f,6!,1,1,3) 11
Michael Hádek (1,-,0,-,-) 1
Jan Holub DNR

3. AK Slaný 29
Slawomir Drabik (2,2,3,3,1*,2) 13
Michal Dudek (0,-,-,0,-) 0
Martin Málek (2,0,1,2*,0,1) 6
Adrian Pluska (2,0,1,1,0) 4
Martin Vaculík (3,1,0!,0,0,2) 6
Petr Babička DNR

4. Grepl Mšeno 25
Tomáš Topinka (0,3,ex!,2,f,2) 7
Norbert Kosciuch (1,1,2,3,3*,2) 12
Dariusz Lowicki (1,1,0,0,0) 2
Tomasz Bajerski (3,0,0,1,0*,0) 4
Pavel Fuksa (0,0,-,-,-) 0
Miroslav Horák DNR

Vysvětlivky:
* – rezerva za jiného jezdce
! – jezdec startující jako žolík (jeho body se násobí dvěma)
f – pád
e – defekt motocyklu nebo jiná porucha
ex – vyloučen

Tabulka Extraligy:

1.

Olymp Praha

1

4

54

2.

PK Plzeň

1

3

45

3.

AK Slaný

1

2

29

4.

Grepl Mšeno

1

1

25

5.

ZP Pardubice

18 comments

  1. Podle toho, co tady čtu, to byly supr závody. Myslím, že velkou roli hraje fakt, že jsou v Praze instalovány nafukovací bariéry. Jezdci se pak nemusí bát jet naplno ! Takže Slaňáci, Pardubáci a Plzeňáci – hybaj instalovat ! Doufám, že můj oblíbenec Šitera zatahá o víkendu v Polsku, minulý víkend nic moc. Maxe už tento víkend nepozvali, jak se dalo čekat…

  2. Pokud pod objektivní kritikou chápete remcání, tak mi je Vás líto. Svědčí to pouze o Vaší zaujatosti a nemožnosti pohledu na věc s určitým nadhledem. Fotografie má vyjádřit atmosféru, zatáhnout diváka do děje, má z ní být vidět na první pohled o co jde, dokreslit článek. To se bohužel minimálně u prvních čtyř fotek ani zdaleka nepodařilo.

  3. Anonyme,chyť se za nos.Jedinej,kdo nepoznal z fotek,že jde o plochou dráhu,jsi zřejmě jedině ty.Buď dokaž,že jsi takový fotograf, jak popisuješ nebo si svojí,,rádoby objektivní kritiku“,za kterou schováváš svůj mindrák,že jsi nic lepšího v životě nedokázal,nech pro sebe.Nám se fotky líbí a když máš jiný názor,myslím,že tě nikdo nenutí sem lézt.

  4. Já jsem v zádném svém příspěvku nepsal, že jsem fotograf, už vůbec ne „takový fotograf“. Poznat z fotky, že jde o plochou dráhu opravdu jde, to fotkám upřít nejde. To je asi tak vše. Rozhodně na nich není vidět (krom bedny), že závod jelo i jiné družstvo, než Olymp Praha.
    Jak si představujete důkaz, vážený pane XXM? Mám Vám posílat nejaké odkazy, o kterých si budete myslet, že jsem si to vymyslel, nebo snad chcete mejlem foto, o kterém prohlásíte, že je stažené odněkud z netu?

  5. No vždyť to říkám,zamindrákovaný,zakompexovaný egoista s kterým je každá debata marná.Všechno zná,všechno ví,od všeho má klíče(světe div se ,dokonce zná i odkazy na mejlu),všude byl a kde nebyl,tak tam se chystá.Končím.Bav se s kýmsi o sobotě,když jde v pátek na porážku.Užij si svých odkazů z mejlu a buď hodně zdráv.

  6. Vážený pane XXM, co je to za debatu? Vy jste zatím jen urážel a nadával.
    Ruku na srdce pane/paní/slečno fany, pane XXM, pane Krajer. Opravdu jste s těmi fotografiemi tak spokojení, že by jste je rádi viděli například ve svém oblíbeném sportovním časopise, nebo si je vytiskli a pověsili na zeď v garáži? Zřejmě ano, když se kvůli nim dokážete snižovat k urážení…

  7. Pane Anonymní. Pokud se vám fotografie nelíbí, nevadí. Příště radši některý závod navštivte a udělajte pár fotografii vy, abychom mohli vidět tu kvalitní a dokonalou fotografii. Za takového počasí, jaké v Praze bylo se toho moc vykouzlit nedalo. Pošlete mi třeba vaše výtvory a já je rád na Speedway Fakta zveřejním. S Pozdravem Tomáš Wanke(Speedway Fakta)

Zanechte komentář: