V čele šampionátu je po dvou závodech Lukáš Dryml

Autor článku:

cesko.pngldryml2.jpg(24 x Foto) Kopřivnice, Praha, Pardubice – Malé ohlédnutí za prozatímním průběhem letošního Mistrovství ČR jednotlivců. Všechno začalo první květnový víkend v severomoravské Kopřivnici, kde bylo na programu semifinále. Vítězem se tehdy stal Jan Jaroš, před Matějem Kůsem a Hynkem Štichauerem. První finálový závod v Praze se stal kořistí Luboše Tomíčka, druhý byl Lukáš Dryml a třetí Filip Šitera. Ve druhém závodě v Pardubicích na druhý den vyhrál suverénně Lukáš Dryml, druhý byl Richard Wolff a třetí Aleš Dryml. Vedení v šampionátu se ujal Lukáš Dryml, před Lubošem Tomíčkem a Alešem Drymlem. Poslední třetí závod se jede 26.7.2008 v Liberci. Pojďme ale pěkně po pořádku.

Semifinále Kopřivnice 3.5.2008

koprivnice.gifJan Jaroš zvládnul Kopřivnici na jedničku

jaros_1_1.jpgKopřivnice – Sluníčko a teplé počasí vylákalo do kopřivnických ochozů už tradičně velké množství diváků.

Původně plánovaná kvalifikace na čtrnáctou hodinu byla zrušen, jelikož stejný počet jezdců potřebný pro doplnění semifinálové dvacítky byl i počet kvalifikantů. Proto byly rozděleny startovní čísla a mohlo se čekat na start hlavního závodu, který byl v plánu v 15 hodin.

Luboš Tomíček na čele jedné z jízd

V první sérii potvrdili favorité své kvality a vyhráli své jízdy. Zaváhal jen místní oblíbenec Richard Wolff, který dojel ve své první jízdě až třetí. Předním dojel Jan Jaroš a Hynek Štichauer.

P1060100.JPG

Velmi zajimavá byla jízda s číslem deset. Ta svedla do vzájemného souboje tři velmi zkušené jezdce. Luboše Tomíčka, Richarda Wolffa a Matěje Kůse. Vítězem jízdy se stal překvapivě Matěj Kůs, druhý dojel Richard Wolff, ovšem musel o to druhé místo hodně bojovat až do poslední rovinky z Lubošem Tomíčkem. Nakonec se mu Luboše podařilo předjet až před protnutím cílové pásky. V jízdě startoval i další zkušený jezdec Tomáš Suchánek, ale ten po tlačenici v první zatáčce radši odstoupil.

P1060102.JPG

To ještě Tomáš Suchánek netušil, že v dalších dvou jízdách čeká jen dvakrát třetí místo a nepostup mezi šestnáct nejlepších jezdců České Republiky.

Za postupem a taky za vítězstvím si to suverénně hnal Jan Jaroš. Ten měl na svém kontě nakonec plný počet dvanácti bodů a patřilo mu první místo.

Jízdu od jízdy se zlepšoval i Richard Wolff. Po třetím a druhém místě dvakrát vyhrál a celkově obsadil čtvrté místo a to na postup s přehledem stačilo.

P1060137.JPG

Jelikož Matěj Kůs svou vlastní vinou nečekaně prohrál s Martinem Málkem, nekonal se rozjezd o první místo, ale o místo druhé s Hynkem Štichauerem, který nasbíral v závodě stejný počet jedenácti bodů jako Matěj. V rozjezdu však neponechal nic náhodě a bez problému vyhrál a umístil se tak celkově na druhém místě. Hynek Štichauer byl třetí.

P1060144.JPG

Martin Málek jel na jistotu postupu a jeho devět bodů mu na postup stačilo v pohodě.

Luboš Tomíček byl v Kopřivnici korunován na hlavního favorita. To potvrdil i ve své první jízdě, kdy vyhrál. Ovšem kopřivnická dráha je nemilosrdná a dala zabrat i tak zkušenému a ostřílenému jezdci jako Luboš Tomíček bezpochyby je. Luboš si na své konto připsal nakonec osm bodů a to stačilo pouze na šesté místo. Nicméně postup byl v kapse a o to tady šlo.

P1060152.JPG

Stejně jako Tomíček bodovali i Vlado Višváder a Adam Vandírek, což jim rovněž stačilo na postup.

Dodatková jízda, která byla původně vypsaná kvůli tomu, aby se určily startovní čísla náhradnických postů, se nakonec změnila o boj o poslední volné místo, to však v té době nikdo z jejich účastníku netušil. Důvodem bylo zranění Zdenka Simoty v Polsku, tudiž jeho vyřazení z finálové série. Rozjezd se lépe vydařil Adrianu Plázkovi, jenž startuje s českou licencí v barvách AK Slaný. Jako první náhradník se kvalifikoval Michael Hádek a druhý Martin Gavenda.

P1060169.JPG

V poli poražených skončil už zmiňovaný Tomáš Suchánek, což bylo asi největší překvapení tohot závodu. Mimo Tomáše Suchánka byli vyřazeni všichni nefavorizovaní jezdci. Možná se čekalo více od Jardy Petráka, který to měl v Kopřivnici vždycky rád. Avšak ani vítězství v poslední jeho jízdě nestačilo na celkové lepší než dvanácté místo. Vyřazeni byli i Jan Holub, Petr Babička, Michal Dudek, Jarda Otruba, kteří jeli v Kopřivnici vůbec poprvé. Kuriózní byl výkon mladičkého jezdce Lukáše Hromádky, který pochází z Frýdku Místku, ale jezdí v barvách PDK Grepl Mšeno v kubatuře do 125ccm. Na pětistovce startoval vůbec poprvé a vybojoval celkově devatenácté místo. Porazil i dlouholetého svitavského reprezentanta Jardu Otrubu, který jezdí taky v barvách Mšena.

P1060176.JPG

Závody byly u konce, postupující jasni, no a ti co tentokrát nepostoupili, alespoň okusili kopřivnickou dráhu a skvělou atmosféru, která při každém závodě v Kopřivnici panuje.

P1060190.JPG

Výsledky:

1. Jan Jaroš – Markéta Praha (3,3,3,3) 12
2. Matěj Kůs – Markéta Praha (3,3,2,3) 11+3
3. Hynek Štichauer – ZP Pardubice (2,3,3,3) 11+2
4. Richard Wolff – Markéta Praha (1,2,3,3) 9
5. Martin Málek – AK Slaný (2,2,3,2) 9
6. Luboš Tomíček – Markéta Praha (3,1,2,2) 8
7. Vladimír Višváder – GRS Liberec (1,3,2,2) 8
8. Adam Vandírek – Markéta Praha (2,2,3,1) 8
——————————————
9. Adrian Pluska – AK Slaný (3,2,2,e) 7
10. Michael Hádek – PK Plzeň (2,2,1,2) 7
11. Martin Gavenda – Markéta Praha (1,3,1,1) 6
——————————————
12. Jaroslav Petrák – ZP Pardubice (0,1,1,3) 5
13. Tomáš Suchánek – ZP Pardubice (3,r,1,1) 5
14. Antonín Galliani – Markéta Praha (1,1,0,2) 4
15. Michal Dudek – AK Slaný (2,0,1,1) 4
16. Jan Holub – PK Plzeň (0,0,2,0) 2
17. Krzystof Nowacki – PK Plzeň (0,1,ex,1) 2
18. Petr Babička – AK Slaný (0,1,0,0) 1
19. Lukáš Hromádka – Grepl Mšeno (1,0,0,ex) 1
20. Jaromír Otruba – Grepl Mšeno (0,0,0,0) 0

 

Finále 1: Praha 13.5.2008

psk-olymp.jpgDo seriálu MČR jednotlivců vykročil nejlépe Tomíček

tomicek2.jpgPraha – Osmnáctka nejlepších se sešla k prvnímu závodu letošního trojdílného seriálu Mistrovství ČR jednotlivců v úterý 13.5. v Praze na Markétě. Pěkné počasí sice překazila asi půl hodiny před závodem malá přeháňka, ale ani to nezabránilo startu prvního finále.

Hned v první sérii ukázali své kvality hlavní favorité seriálu. První jízdu vyhrál mistr z roku 2006 Adrian Rymel systémem start cíl. Druhá jízda, leč byla odstartována pro letmý start až na podruhé se stala kořistí Josefa France. Ve třetí jízdě obhájce titulu Martin Vaculík porazil Aleše Drymla a dokázal, že loňský titul nebyla náhoda a chce ho obhájit. Silná čtveřice se představila ve čtvrté jízdě. Dva účastníci Grand Prix Lukáš Dryml a Luboš Tomíček , FilIP Šitera, několika násobný juniorský šampion a úšastník Grand Prix na dlouhé ploché dráze Richard Wolff. Vítězem se stal Luboš Tomíček. Filip Šitera dojel druhý a zcela překvapivě až třetí Lukáš Dryml. Richard Wolff dojel poslední.

DSCF4658.JPG

Ve druhé sérii potvrdili svá první místa pouze Rymel a Tomíček. Franc ztratil dva body, když podlehl v páté jízdě Tomíčkovi a Aleši Drymlovi. Při útoku na Tomíčka trošičku zaváhal a předstihl ho i Aleš Dryml. Lukáš Dryml si polepšil v šesté jzdě a k jedničce připsal dvojku. Hodně sice v této jízdě tlačil na Adriana Rymela, ten však byl suverénní a dokázal Lukáše za svými zády stále blokovat. Jan jaroš dokázal využít zanlostí své domácí dráhy a dovezl v sedmé jízdě tři body. Druhým místem v této jízdě překvapil Adrian Pluska, který porazil Martina Málka a Richarda Wolffa, který jak nám později řekl, měl velké technické problémy. Česká juniorská špička se sešla v osmé jízdě. Sestava Šitera, Kůs, Vaculík a Štichauer mluvila za vše. Nejlépe se tato jízda vyvedla Filipu Šiterovi, který odjel nejlépe od prken. Velký souboj probíhal na druhém a třetím místě, kde sváděli boje Štichuaer a Vaculík. Nakonec druhé místo vyválčil Vaculík, Štichauer dojel třetí a Matěj Kůs překvapivě až poslední. Další velké překvapení jsme mohli vidět hned v následující jízdě. Vítězem se stal Adam pandírek, druhé místo vybojoval Martin Málek a třetí Filip Šitera, který byl jednoznačně favoritem. Toto dokázalo, že český šampionát je nesmírně vyrovnaný.

DSCF4668.JPG

První body začali ztrácet i favorité. Adrian Rymel podlehl v desáté jízdě Vaculíkovi. Franc dojel v této jízdě třetí a jeho bodové konto bylo po třech jízdách pouze pět bodů.

Lukáš Dryml znovu vylepšil své zisky a ve své třetí jízdě vyhrál v bratrovražedném souboji z Alešem Drymlem. Štichauer pokračoval jednobodovým ziskem.

Pořadím zamíchal ve dvanácté jízdě Kůs. Doposud suverénního Tomíčka odsunul za svá záda a zvítězil. Jaroš, který doposud měl na svém kontě pět bodů, dojel až poslední za Višváderem.

DSCF4673.JPG

V čele byl po třech sériích Tomíček, Rymel a Vaculík, když všichni měli po osmi bodech.

Ve třinácté jízdě došlo k vyloučení Vaculíka pro zavinění pádu Jaroše. Jaroš jel druhý a vaculík na něj zezadu útočil. Při výjezdu ze zatáčky však zavadil zboku o Jaroše a doslova ho sestřelil. Byl tedy vyloučen a opakovalo se ve třech. Opakovanou jízdu vyhrál Lukáš Dryml, před Jarošem, který jel na motocyklu půjčeném od France. Třetí dojel Ondrašík.

DSCF4680.JPG

Další vítězství zaznamenal Tomíček, když tentokrát porazil Rymela, čimž se odrazil od stejného bodového zisku právě Rymlovi a Vaculíkovi.

Znovu se probral Šitera a vyhrál v patnácté jízdě. Porazil tam France a tímto vítězstvím se znovu zařadil mezi kandidáty na medaile.

Fazónu chytnul konečně i Kůs. Vyhrál už druhou jízdu v řadě za sebou. Byla to jízd a v pořadí šestnáctá a získal v ní další cenný skalp, tentokrát Aleše Drymla. Třetí dojel Vandírek a jízdu nedokončil smolař dnešního dne Wolff.

DSCF4683.JPG

Před poslední sérií vedl Tomíček s jedenácti body, druhý byl Rymel s body deseti a třetí byli dva jezdci. Šitera a Lukáš Dryml s devíti body.

V poslední sérii jízd si v sedmnácté jízdě popravil chuť Štichauer a konečně prolomil jedničkovou řadu za trojku. Druhý byl Ondrašík, třetí Hádek, který nahradil vyloučeného Wolffa. Richard nestihl dojet na start ve dvouminutové časovém limitu. Poslední byl Višváder. Osmnáctou jízdu poněkud prokormidloval Rymel. Dojel v ní až třetí za Alešem Drymlem a Šiterou, čimž se mu tato dvojice bodově vyrovnala a už po této jízdě bylo jisté, že se pojede rozjezd. Rozjezd mezi právě těmito třemi jezdci.

DSCF4691.JPG

V devatenácté jízdě potvrdil své kvality Tomíček, vyhrál a stal se tak jasným vítězem. Druhý odjel Vaculík, třetí Pluska a poslední Vandírek.

Poslední jízda se stala kořistí Lukáše Drymla, čimž si zajistil celkově druhou pozici za Tomíčkem. Druhý byl v poslední jízdě Kůs, třetí Franc a čtvrtý Málek.

Bylo tedy jasné pořadí na prvním a druhém místě. O třetí musel být vypsán již zmiňovaný rozjezd.

DSCF4696.JPG

Od startu rozjezdu neodjel Aleš Dryml, který rezgnoval. O bronzovou medaili se tedy strhla bitka mezi Šiterou a Rymlem. Lépe odjel Rymel, Šitera neustále útočil, což se mu nakonec vyplatilo a zajistil si tak bronz v prvním závodě.

DSCF4702.JPG

Výsledky:

1. TOMÍČEK Luboš 3 3 2 3 3 14

2. DRYML Lukáš 1 2 3 3 3 12

3. ŠITERA Filip 2 3 1 3 2 11+3

4. RYMEL Adrian 3 3 2 2 1 11+2

5. DRYML Aleš 2 2 2 2 3 11+R

6. VACULÍK Martin 3 2 3 ex 2 10

7. KŮS Matěj 1 0 3 3 2 9

8. FRANC Josef 3 1 1 2 1 8

9. JAROŠ Jan 2 3 0 2 0 7

10. ŠTICHAUER Hynek 1 1 1 1 3 7

11. VANDÍREK Adam 0 1 3 1 0 5

12. ONDRAŠÍK Pavel 2 0 0 1 2 5

13. PLUSKA Adrian 0 2 0 1 1 4

14. MÁLEK Martin 1 1 2 0 0 4

15. VIŠVÁDER Vladimír 0 0 1 0 0 1

16. HÁDEK Michael 1 – – – – 1

17. WOLFF Richard 0 0 0 ex – 0

18. GAVENDA Martin – – – – – ns

DSCF4727.JPG

Finále 2: Pardubice 14.5.2008

pardubice.gifVe druhém finále neměl konkurenci Lukáš Dryml

ldryml1.jpgPardubice – Pardubice byly hostitelem druhého závodu den po prvním závodě. I přesto, že se hrálo čtvrtfinále MS v hokeji, návštěvnost byl dosti velká.

Favorité byli jasní. Vítěz včerejšího závodu Tomíček to však neměl jednoduché. Lukáš a Aleš Drymlovi to v Pardubicích umí velmi dobře a tamní dráha pro něj není zrovna oblíbená. Šitera, ale i mnoho dalších jezdců to v Pardubicích umí, ovšem je tady taky spousta jezdců, kteří jsou na tom s oblíbeností svítkovského oválu podobně jako Tomíček.

P1060256.JPG

Hned v první jízdě ukázal Lukáš Dryml, že bude v Pardubicích hrát hlavní roli. Druhý dojel překvapivě Pluska před Vandírkem a Jarošem. Velké a nečekané překvapení přichystal divákům hned ve druhé jízdě Wolff. Po nulové kontě naskočil do závodu v Pardubicích excelentně. Neodstartoval sice nejléep, musel se prokousávat ze zadních pozic. To se mu dařilo a na cílové pásce jen velmi těsně minul doposud vedoucího Šiteru. Třetí dojel Ondrašíka a čtvrtý Višváder. Ve třetí jízdě potvrdil roli favorita Tomíček, vyhrál před Málkem a domácím Štichauerem. Až poslední byl Kůs. Ve čtvrté jízdě zúročil znalost domácí dráhy Aleš Dryml a vyhrál čtvrtou jízdu před Vaculíkem, Rymlem a Francem.

P1060274.JPG

V páté jízdě se znovu blýsknul Wolff. Opět neodjel dobře a musel útočit zezadu. Jeho dalším skalpem byl Rymel. Třetí dojel Štichauer a poslední Pluska.Lukáš Dryml v šesté jízdě dojel opět první stylem start cíl. Druhý dojel Franc. Lukášův bratr Aleš získal v další jízdě další tři body. Porazil včerejšího vítěze z Prahy Tomíčka. Třetí byl Šitera a poslední Vandírek. Poslední jízda druhé série se stala kořistí Vaculíka, který v ní porazil Kůse, jaroše a Višvádera.

P1060295.JPG

Po dvou jízdách byli na čele tři jezdci. Bratři Drymlovi a Richard Wolff. Ke vzájemnému souboji je měla svézt jízda s čslem deset. Nejprve však k jízdě s číslem devět. V ní porazil Vaculík Tomíčka a ukousnul mu další bod. Už teď bylo jisté, že Tomíček dnes nebude hrát prim. V již zmiňované desáté jízdě ukázali bratři Drymlovi, že to doma umí.vyhrál Lukáš před Alešem. Třetí jezdil dlouho Kůs, ovšem defekt na motocyklu ho zastavil a třetí tak dokroužil Wolff. Z jedenácté jízdy byl po kolizi s Francem vyloučen Štichauer za zavinění pádu. Opakovačku vyhrál Franc před Vandírkem a Višváderem. V poslední jízdě třetí rundy porazil Rymela Šitera a to svědčilo o tom, že to rymlovi nejde jako v Praze. Třetíbyl v této jízdě Málek a Jaroš nedojel pro poruchu na svém stroji.

P1060305.JPG

Po třech jízdách vedl s devíti body Lukáš Dryml, před svým bratrem Alešem a Martinem Vaculíkem, kteří měli po osmi bodech. Šitera ve třinácté jízdě zopakoval prvenství ze své předchozí jízdy. Porazil v ní svého soka z juniorského šampionátu Kůse. Třetí byl Franc a poslední Pluska. Lukáš Dryml vybojoval už čtvrté vítězství v řadě a byl na té nejlepší cestě za vítězstvím v tomto druhém kole MČR jednotlivců. Porazil ve čtrnácté jízdě i včerejšího vítěze Tomíčka. Až třetí byl Rymel a vidina lepšího umístění se mu hodně vzdalovala. V patnácté jízdě se znovu projevil Wolff, velké překvapení pardubického závodu.Problémy mu v této jízdě mohl dělat snad jen Vaculík. Ale i Vandírek a Málek umí zabrat a zkušeným jezdců zatopit. Nejlepe odjel pandírek, druhý Vaculík, třetí Málek a poslední Wolff. Ovšem Wolff ve výjezdu z první zatáčky se nejprve přehnal přes Málka a Vaculíka a na protější rovince předstihl i Vandírka a vedoucí pozici už do konce jízdy udržel. Vandírek dojel druhý, Vaculík po drobné kolizi klesl na poslední pozici, ovšem nakonec se zpět vrátil na třetí místo před Málka. Šestnáctá jízda se pro pád Štichauera v první zatáčce opakovala a jejim vítězem se stal Aleš Dryml, před Štichauerem, Ondrašíkem a Jarošem.

P1060328.JPG

Velké překvapení viděli diváci v sedmnácté jízdě, kdy Adrian Pluska nečekaně porazil aleše Drymla. Vítězstvím v osmnácté jízdě si Lukáš Dryml upevnil své vítězství v závodě. Porazil v této jízdě Vaculíka, Šiteru a jízdu pro pád nedokončil Štichauer. Rymel si trošičku opravil chuť v devatenácté jízdě, kde vyhrál nad Kůsem, Ondrašíkem a Vandírkem. V poslední dvacáté jízdě základního rozpisu znovu zajel skvěle Wolff. Nejléep odjel Franc, před Wolffem a Tomíčkem. V prvním kole však šel do čela Wolff. Velký souboj sváděli o druhé místo boj Tomíček a Franc. Lépe ze souboje nakonec vyšel Tomíček. Vítězem závodu se tedy stal Lukáš Dryml. O druhé místo byl vypsán rozjezd mezi Alešem Drymlem a Wolffem. Pro defekt hned na startu tohoto rozjezdu odstoupil Aleš Dryml a tak si Wolff pro stříbrný věnec dokroužil sám.

P1060364.JPG

Výsledky:

1. DRYML Lukáš 3 3 3 3 3 15

2. W0LFF Richard 3 3 1 3 3 13+3

3. DRYML Aleš 3 3 2 3 2 13+e

4. VACULÍK Martin 2 3 3 1 2 11

5. TOMÍČEK Luboš 3 2 2 2 2 11

6. ŠITERA Filip 2 1 3 3 1 10

7. RYMEL Adrian 1 2 2 1 3 9

8. FRANC Josef 0 2 3 1 1 7

9. KŮS Matěj 0 2 R 2 2 6

10. PLUSKA Adrian 2 0 0 0 3 5

11. VANDÍREK Adam 1 0 2 2 0 5

12. MÁLEK Martin 2 1 1 0 0 4

13. ŠTICHAUER Hynek 1 1 ex 2 f 4

14. ONDRAŠÍK Pavel 1 0 1 1 1 4

15. VIŠVÁDER Vladimír 0 0 1 0 1 2

16. JAROŠ Jan 0 1 R 0 0 1

17. HÁDEK Michael – – – – – ns

18. GAVENDA Martin – – – – – ns

Zanechte komentář: