O druhé extraligové výhře Mšena rozhodl jediný bod

Autor článku:

cesko.pngPiotr ProtasiewiczMšeno – Poslední část letošního seriálu přivedla plochodrážní extraligový „peloton“ do městečka na Mělnicku. Hlavní tajenka – komu zůstane Černý Petr po základní části (Slaný) – byla vyřešena už po minulém závodě, a tak dnes šlo vlastně jen o celkové pořadí, podle něhož si manažeři jednotlivých týmů po závodě vyberou termíny, v nichž pojedou extraligové finále na svém stadionu. Přestože šlo už jen o pořadí po základní části, jednotlivé týmy pořádně „nazbrojily“, a tak diváci, jichž se sešlo na všední den velice slušné číslo (500), viděli skutečně hodnotný sport.

Do závodu nejlépe vstoupili domácí, kteří už v 1. sérii dokázali připsat na svůj účet úctyhodných 11 bodů, ke kterým ve 2. rundě přidali dalších osm, a to ještě Kościuch musel pro technické problémy ze své jízdy odstoupit. Mšeno kromě tradičních opor Topinky, Kościucha a Jaroše posílil Piotr Protasiewicz, polská hvězda první velikosti. Domácím zdatně sekundoval Olymp, který dokázal jen dvě vítězné trojky podpořit dalšími bodíky z 2. a 3. míst.

Pardubice zpočátku doplácely na velmi pomalý rozjezd, vždyť po 7. jízdě bylo na jejich kontě pouhých 7 bodů, když jedinou trojku přivezl Ferjan a ostatní bodovali jedině ze 3. místa. Karta se v jejich prospěch začala obracet, když v 8. – 13. jízdě získali 14 bodů. V tu chvíli byl také nejvyrovnanější bodový stav mítinku mezi třemi týmy – Olymp 22, Mšeno a Pardubice po 21. Plzeň (14) už ztrácela.

V 15. jízdě nahlásili Plzeňští Schultzovi žolíka, ten svůj start proměnil ve vítězství, ale přesto inkasoval jen tři body. Důvod: v 10. jízdě už byl nasazen jako taktická rezerva, proto už nemohl startovat jako žolík.
Tak zní řády. Plzeň tedy zkusila štěstí v jízdě následující, ale Jeleniewski skončil až třetí, a získal tak dva body.

Mšeno si stále udržovalo vedení. Ještě po 21. jízdě vedlo o šest bodů. Pardubický finiš však byl mohutný, po 23. jízdě hovořil ve prospěch domácích jen jediný bod. Navíc do předposlední jízdy nastoupil za Pardubice do té doby suverénní Matej Ferjan. Po 5 trojkách však tento zkušený matador zůstal v této jízdě bez bodu, což znamenalo pro Mšeno tříbodové vedení. Ani to však nemuselo domácím zaručit celkovou výhru, zvláště když Kościuch nebyl včera dvakrát ve své kůži a v této rozhodující jízdě se všem ostatním aktérům díval zpočátku na záda.

K bodu potřebnému k celkové výhře Mšena nakonec přispěl technický problém Filipa Šitery, který z jízdy musel odstoupit. Kościuchův bod tak posunul na nejvyšší stupeň vítězů Mšeno, Pardubice skončily druhé a Olymp třetí. Do finále si jednotlivé celky přinášejí hlavní bodový vklad (bez pomocných bodů):
Olymp 4, Pardubice 3, Mšeno 2, Plzeň 1.
K tomuto bonusu se ve finále přičtou hlavní + pomocné body podle výsledků jednotlivých kol.

stupne_extraliga_mseno_10072008.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[TABLE=49]

Po závodě se sešli manažeři jednotlivých týmů, aby se dohodli o definitivních termínech finále letošní extraligy. Tady jsou:
pátek 8. srpna Mšeno
středa 27. srpna Plzeň
středa 10. září Pardubice
úterý 23. září Praha

Zanechte komentář: