O stříbru Mšena rozhodla až poslední jízda

Autor článku:

cesko.pngpsk-olymp.jpgPraha – Při včerejším posledním finalovém kole extraligy družstev se bylo opravdu na co dívat. Ještě před poslední jízdou nebylo jisté, kdo bude celkově letos druhý a kdo třetí. Olymp Praha nasadil do nabité poslední jízdy Adriana Rymela, jeho hlavním soupeřem měl být Piotr Protasiewicz. Konto obou týmů bylo totiž před pětadvacátou jízdou 37 bodů. Ovšem Protasiewicz nedal už od startu nikomu šanci, s přehledem vyhrál, a zajistil tak Mšenu historicky nejúspěšnější umístění tohoto klubu v extralize, tedy druhé místo. Závod na pražské Markétě vyhráli už jistí mistři extraligy pro letošní rok, ZP Pardubice. Druhé bylo Mšeno a Olymp Praha třetí. Poslední příčku v závodě i v celkové klasifikaci obsadili Plzeňáci.

Výsledky:

1. ZP Pardubice   45
Aleš Dryml (2,3,3,2,2) 12
Hynek Štichauer (2,0,2,1,1) 6
Jesper B. Monberg (3,3,3,3,1,3) 13
Matej Ferjan (1,3,2,3,2) 11
Tomáš Suchánek (1,0,1,0,1) 3
Václav Milík NS

2. Grepl Mšeno   40
Piotr Protasiewicz (3,3,1,3,3) 13
Pavel Fuksa (0,0,R,0,0) 0
Jan Jaroš (1,3,1,2,0) 7
Norbert Kosciuch (3,1,3,1,3) 11
Tomáš Topinka (3,2,1,2,1) 9
Miroslav Horák NS

3. Olymp Praha   38
Luboš Tomíček (1,2,0,0,-) 3
Adrian Rymel (3,F,Fd,0,3,1) 7
Josef Franc (0,2,2,2,3,2) 11
Matěj Kůs (2,1,3,6,0) 12
Richard Wolff (2,2,1,0,-) 5
Martin Gavenda NS

4. PK Plzeň   31
Jan Holub (0,-,-,1,0) 1
Filip Šitera (1,1,3,2,3,2) 12
Daniel Jeleniewski (2,2,2,2,3,0) 11
Miroslaw Jablonski (0,1,0,2,2) 5
Michael Hádek (00011) 2
Jiří Lang NS

Jízdy:

1. Protasiewicz, Dryml, Tomíček, Holub
2. Rymel, Štichauer, Šitera, Fuksa
3. Monberg, Jeleniewski, Jaroš, Franc
4. Kościuch, Kůs, Ferjan, Jabloński
5. Topinka, Wolff, Suchánek, Hádek
6. Monberg, Tomíček, Kościuch, Hádek
7. Ferjan, Topinka, Jeleniewski (joker), Rymel (uF)
8. Protasiewicz, Franc, Šitera, Suchánek
9. Dryml, Jeleniewski, Kůs, Fuksa
10. Jaroš, Wolff, Jabłonski, Štichauer
11. Šitera, Ferjan, Jaroš, Tomíček
12. Kościuch, Jeleniewski, Suchánek, Rymel (Fd)
13. Dryml, Franc, Topinka, Jablonski
14. Kůs, Štichauer, Protasiewicz, Hádek
15. Monberg, Šitera, Wolff, Fuksa R(d)
16. Jeleniewski, Topinka, Štichauer, Tomíček (R)
17. Protasiewicz, Jablonski, Monberg, Rymel
18. Ferjan, Franc, Hádek, Fuksa
19. Kůs (joker), Jaroš, Holub, Suchánek
20. Šitera, Dryml, Kościuch, Wolff
21. Franc, Jablonski, Suchánek, Fuksa
22. Rymel, Dryml, Hádek, Jaroš
23. Kościuch, Franc, Štichauer, Holub
24. Monberg, Šitera, Topinka, Kůs
25. Protasiewicz, Ferjan, Rymel, Jeleniewski

15 comments

  1. Pekna bitva se vcera odehrala. Hned nekolik titulku by se hodilo k reportazi – Rymel svuj vypadek neodcinil; Historicky uspech pro celek Mszeno; Pardubicim o nic neslo, a presto prevalcovaly zbytek pole…
    a pak ze rozpis podle svetoveho poharu druztev neprinese drama:)))
    jenom skoda, ze nejezdi vic cechu, ale plocha je sport jako kazdy jiny a kdo si koupi, ten jede…

  2. Radasi, sice úmyslně komolíš jméno Mšena do polštiny, jak jsi ale sám viděl, tak s Fuksou či pokud sleduješ déle tak třeba s Vladem Višváderem to prostě nejde. Takže jeden z tvých titulků je prostě nemístní. Jezdců je málo, tak jak to řešit? Že jde zrovna o Poláky, na tom není nic špatného. Kdyby bylo víc jezdících Němců, psal bys třeba Mscheno???

  3. To, že Mšeno dokázalo sehnat kvalitní polské jezdce nikterak nesnižuje jejich druhé místo. Podle pravidel extraligy, může každý tým nasadit dva cizince. Mšeno tak dělá, dělá to tak i Plzeň a stejně tak i mistrovské Pardubice. Že Praha této možnosti nevyužila je jejich věc, ale není na místě kritika Mšena za něco, co je možné a běžné. Ale zajímalo by mě co vedlo takového Protasiewicze do naší ligy.

  4. Je to tak, dnes už není liga v Evropě bez zahraničních posil. A co přivádí třeba Protasiewicze do naší ligy? No určitě slušný výdělek a taky kvalita naší ligy, určitě měl informace od svých polských kolegů. Jenom škoda, že nechodí lidi. V Polsku by na takový závod přišlo 8 tisíc, za lístek v přepočtu tak 150 Kč, to už se klubu ze vstupného podaří něco nebo někoho zafinancovat. To chudák pokladník včera na Markétě, to nemohlo dát ani na praporkáře.

  5. Já myslím že extraliga letos měla úroveň, přes všechny nářky. Přitáhla i Protasiewicze nebo Monberga, to už je co říct. Takže viděli jsme v akci velice dobré jezdce. Je však potřeba zredukovat počet jezdců-6 na 1 tým je moc zvlášť když je personální krize. Také bych se přimlouval za návrat ke klasickému utkání 2 týmů, tak jak se to jezdí v Elite league.

  6. Vy jste se vyznamenal, pane Hruško, v hodnocení Prahy. Zařadil jste se, jak se říká nikoliv hanlivě u nás v Divišově, do řady selských drnů. Položím otázku – jezdí se ligová soutěž ve Varšavě, Berlíně, Kodani, Moskvě, Římě atd. Jinak se dle mého názoru vytrácí sportovní duch těchto soutěží obdobně, jako je to ve fotbale a hokeji. Je to ošikovnosti manažerů. Seženeš peníze – bude výsledek. Jinak těžko. Takže v této souvislosti jsou letošními mistry na ploché dráze pánové v pořadí Erban, Grepl, Klíma, Mach. Ale pro mě jsou pravými mistry ČR na ploché dráze zlatí kluci z Prahy. Vždyť to jezdí za Olymp Praha jen vlastní odchovanci a žádní cizáci. No a že jim občas krapítko drhne, nedivme se, jezdí v podstatě za hubičku. Zlatý kluci. A prosím, ať se k tomu nevyjadřují pánové Steev a ty blázni z HBC, protože tomu nerozumějí.

  7. Pokud se k něčemu chci vyjádřit, tak to udělam, na to nepotřebuju souhlas žádného divišovského strejdy. Byť celkem není k čemu, tady se stačí jen pousmát.
    Jediné, na co hodlám reagovat jsou „ti blázni z HBC“. Kdyby podobných nadšenců bylo víc, nemusí Zdeněk (Hruška) ten příspěvek ani psát, protože je v ochozech plno. Ale ani nepředpokládam, že to někteří pochopí

  8. to miras: treba mscheno, treba msegyeno… tady nejde vubec o polaky, kteri zvysuji uroven souteze, ale o maji malou bezvyznamnou revoltu ohledne stavu sportu obecne a v chude ceske republice obzvlast (viz stav plosiny popsany panem Belskym). taky bych mel chut opevovat olymp, ze soutez odjel s odchovanci (a taky to je obdivuhodny), ale byl by to ode me alibismus, kdyz vim, ze bych se taky radoval z vitezstvi, i kdyby za ne jezdili treba taliani, turci nebo eskymaci.

  9. Pane Bělský, PD se sice v Moskvě nebo Římě nejezdí, ale taky tam nemají tradici jako Markéta a dlouhodobě závody SGP. Jinak za Olymp už také cizák jezdil, Tomasz Gapiński. Proč ne letos, nevím. Proti jezdcům „pražákům“ nic nemám, jen je mě jich líto, že mají tak malou podporu místních obyvatel. Jinak souhlas Steeve a díky.

  10. proč se tu pořád urážíte? baví vás to? pokud ano, nejste fanoušci, ale zamindrákovaní blázni, nic jiného. kdy už konečně pochopíte, že bez cizinců by úroveň extraligy nebyla žádná? nehodnotím nikoho z jezdců, ale proč se pořád bráníte cizincům? bolí vás oči při pohledu na ferjana, protasiewicze nebo monberga? kde by se mladí jinak měli poměřovat, když ne doma s těmito jezdci? přijměte konečně realitu toho, že naše pd je na pár jedinců u konce s dechem a nebýt zahraničních jezdců, není v podstatě na co koukat. proberte se a buďme rádi, že se tu tato jména objevují a nebuďme neustále remcající češi.

  11. Česká plochá dráha je v útlumu,to je jasné.Těch jezdeckých chyb,co bylo na Markétě k vidění,to je fakt bída (co tam vyváděl třeba Rymel,to se hned tak nevidí).Poláci jsou oživením,o tom není sporu.Aspoň se naši mlaďasové mají s kým poměřit.Rádobyvlastenecký kecy jsou mimo mísu.

Zanechte komentář: