V Polsku nejlepší Hancock

Autor článku:

polsko1.pngsgp.gifAmeričan Greg Hancock se stal vítězem Velké ceny Polska v Bydhošti. Na stupně vítězů ho doprovodili Dán Nicki Pedersen a domácí Tomasz Gollob. Posledním účastníkem finále byl Brit Scott Nicholls. Jediný český zástupce v elitním seriálu Lukáš Dryml skončil se ziskem tří bodů patnáctý.

Nicki Pedersen z Dánska dojel znovu před Jasonem Crumpem, a zvýšil tak svůj náskok v celkové klasifikaci již na 28 bodů. Pedersen prohlásil, že chce o titulu rozhodnout už v dalším závodě v italském Lonigu a nečekat až na závěrečný závod v Německu.

O poznání zapeklitější je situace kolem osmého místa, které jako poslední zaručuje účast v Grand Prix i v sezoně 2009. Před závodem jej držel Švéd Lindgren, ten ale v Polsku ani v jedné ze svých pěti jízd nebodoval. Před dvěma závěrečnými podniky je tedy na osmém místě naturalizovaný Polák Holta, na něj však ztrácí pouhý bodík Brit Scott Nicholls. Na desáté místo spadl Lindgren, který na osmého Holtu ztrácí body čtyři.

Konečné pořadí:

1. Hancock 10+2+6
2. Pedersen 14+3+4
3. Gollob 15+3+2
4. Nicholls 8+2+0
5. Andersen 10+1
6. Jagus 8+1
7. Adams 9+0
8. Crump 9+0
9. Jonsson 8
10. Holta 6
11. Kasprzak 6
12. Harris 5
13. Iversen 4
14. B.Pedersen 4
15. Dryml 3
16. Lindgren 0

18 comments

  1. Lukáš pro českou plochou dráhu toho dokázal velmi mnoho. To že v současné době mu to nejede, ho nemusíte odsuzovat. Že do GP nepatří? Sám si účast poctivě vybojoval v minulém roce. Každý kdo ho tady odsuzuje (Koukal, rekar), kdyby se posadil na motorku místo Lukáše, tak se posere strachy. Ale tady je chytrý a hraje si na hrdinu. Tak radši mlčte. Když si vzpomenu na MS juniorů ve Slaném 2002 či na krásný závod a krásné zážitky díky Lukášovi z Krška z Grand Prix Challenge 2001 a nemluvím o jeho medailových úspěších při závodech GP ať už ve Švédsku (2x) či v Chorzowě. Žádný jiný plochodrážník nám neudělal v posledních letech tolik radosti jako právě Lukáš. Až toho taky tolik dokážete, tak něco si tady pište. Zatím tady (Koukal, rekar) píšete bláboly. Ale ono je velmi jednoduché kritizovat a rychle zapomenout na skvělé úspěchy Lukáše Drymla.

  2. Vousaté výsledky jsou fajn..Co letos? Jestli bratrské duo nebude na bedně ve dvojicích, pak se musíme modlit za juniori v Pardubicích. A jestli ani to, pak jsme byli nejvýš v Evropě 4tí. Dobrý ne? Co příští rok, nikde se nikdo nedostal, dlouhá krátká. A co, taky máme mistry světa z ledů, budeme žít s toho.

  3. No jo jenže ono to taky souvisí s financema. Že PD u nás živoří je každýmu jasný. Neexistuje ani vrcholový středisko jako kdysi RH Praha. Mladí mají víc možností, tak se nerodí ani nová generace..Takže pak musím smeknout nad těmi kteří to dnes zkouší a jezdí. Mají to ohromně těžký v dnešní době, nezbývá než jim smeknout a nekritizovat je. Tomu sportu se musí dát větší prostor, podmínky atd.aby se nejezdil na amatérský úrovni..aby jezdci neživořili. No a teď si představte že se Lukáš dostane v těhle blbejch podmínkách do GP, není to husarskej kousek??

  4. To asi souhlasí, ale připadá mě to, že v této zemi nejsou na nic peníze. Na silnice, na důchody, na platy učitelů, na plochou dráhu… Akorát jsou na politiku, to je dnes asi největší byznys u nás.
    Jinak se musím Lukáše taky zastat. V Ostrówě je letos druhý nejlépe bodující jezdec za Gomólskim, má bodové průměry 2,268 na jízdu a 10,333 na utkání. Více než třeba Harris. V GP se mu nedaří a příští rok se jistě pokusí o návrat. Ale po těch úrazech a dalším těžkém úrazu bratra to musí být opravdu složité. Vzpomínám, že když se před lety těžce zranil Antonín Kasper ml. v britské lize(myslím,že to byla páteř), trvalo to několik let, než se opět vrátil do světové špičky.

  5. nevím, co myslíš adamsem, co byl vidět od juniorů drží si svoji výkonnost. jinak pořád remcejte, místo abyste byli vděční za každý přenost, tak pořád je něco špatně, proto vám přeji pěkné zážitky při přenosu z vesnické ligy horní proti dolní ve fotbale. myslím, že pokud někdo fandí pd, tak je mu jedno, jestli jede dryml, tomíček, nebo někdo jiný a odkud je, ale jsme češi a měli bychom fandit čechům a osobní antipatie by měly jít stranou, vy fandové.

  6. Nikdo,kdo fandí PD,nemůže plesat nad rolí,jakou Dryml v seriálu hraje,zvlášť,když nás tak navnadil úspěchem v první letoší GP.Nejčastěji padající závodník,poslední ze stálých jezdců.Ale jak už tu bylo napsáno.Buďme rádi aspoň za to.Kdoví,co bude v příštích letech.

Zanechte komentář: