Vítězem Memoriálu Luboše Tomíčka je Greg Hancock

Autor článku:

cesko.pnghancock_1.jpgPo nedělní jubilejní Zlaté přilbě v Pardubicích přišel dnes večer na řadu rovněž jubilejní – již čtyřicátý – ročník Memoriálu Luboše Tomíčka. Podle původních předpokladů měl být největším kandidátem na vítězství úřadující mistr světa Nicki Pedersen a spolu s ním také Američan Greg Hancock. Nicki Pedersen však upadl v nedělním ligovém závodě, a protože by nerad ohrozil svůj titul v seriálu GP, závod v Polsku nedokončil. Nedorazil tak bohužel ani dnes do Prahy.

Kvalifikace:

Gregoric, Holub, Jedrzejewski, Gavenda, Bratz, Milanese

Základní část:

1. Hancock 14(3,3,3,2,3)
2. Ferjan 13(3,3,3,3,1)
3. Tomíček 13(2,3,3,3,2)
4. Walaszek 10(0,2,2,3,3)
5. Jedrzejewski 9(1,3,1,3,1)
6. Lindgren L. 9(2,2,0,2,3)
7. Šitera 9(2,2,2,1,2)
8. Zabik 8(3,2,-,0,3)
9. Woffinden 7(1,-,3,2,1)
10. Kůs 6(3,0,2,1,0)
11. Holub 4(2,0,0,2,0)
12. Franc 4(0,1,2,1,0)
13. Gregoric 4(0,1,1,0,2)
14. Schultz 4(1,1,1,1,0)
15. Wolff 4(1,1,1,0,1)
16. Carpanese 2(0,0,0,0,2)

Jízda po jízdě:

1. Hancock, Lindgren, Woffinden, Walasek
2. Zabik, Šitera, Schultz, Franc
3. Kůs, Holub, Wolff, Gregorič
4. Ferjan, Tomíček, Jedrzejewski, Carpanese
5. Tomíček, Walasek, Franc, Kůs
6. Hancock, Zabik, Gregorič, Carpanese
7. Jedrzejewski, Šitera, Wolff, Woffinden( R )
8. Ferjan, Lindgren, Schultz, Holub
9. Ferjan, Walasek, Wolff, Zabik(Fd)
10. Hancock, Franc, Jedrzejewski, Holub
11. Woffinden, Kůs, Schultz, Carpanese
12. Tomíček, Šitera, Gregorič, Lindgren
13. Walasek, Holub, Šitera, Carapanese
14. Tomíček, Hancock, Schultz, Wolff
15. Ferjan, Woffinden, Franc, Gregorič
16. Jedrzejewski, Lindgren, Kůs, Zabik
17. Walasek, Gregorič, Jedrzejewski, Schultz
18. Hancock, Šitera, Ferjan, Kůs
19. Zabik, Tomíček, Woffinden, Holub
20. Lindgren, Carpanese, Wolff, Franc


Finále:

Hancock, Walaszek, Jedzejewski, Tomíček, Ferjan (d)
Matej Ferjan byl vyloučen pro zavinění pádu Luboše Tomíčka

22 comments

  1. Na souboj Mateje s Tomíčkem jsem měl perfektní výhled a ke kontaktu opravdu nedošlo. Zdálo se mi, že i Tomíček byl překvapen, že není vyloučen.

    Závody se mi strašně líbily, memůžu nevyzdvihnout nádhernou 14.jízdu, kdy fantastický Tomíček porazil Hancocka. A v jízdě 15. pěkný útok Woffindena na France.

    K organizátorům mám jen malý dodatek, přál bych si, aby příště bylo v programu napsáno, kdo pojede kvlifikaci nebo tam na to alespoň byla připravená tabulka.

  2. Před chvílí jsem to viděl v televizních novinách. Matej byl snad dva metry od Tomíčka. Před lety jsem se zařekl, že tam už nepojedu. To bylo po tom, co nechali na trávě pódium po rockovém koncertu a nebylo kloudně vidět. Teď bylo také špatně vidět přes ty můstky a vysunutý sklápěcí auta. No přežil jsem to ale ten podvod s tím vyloučením, to je síla. Jestlipak někdo z pražských činovníků alespoň zaujme nějaký postoj k této nechutné kaňce.

  3. Pane Hruško, Vy „pardubickej činovníku“, a kdo zaujme postoj k nevyloučení Lukáše Drymla v neděli. To si myslím, že byl ještě větší paskvil. A včera jste mohli vidět v televizi,že nad tím v opakovaném startu kroutili hlavou všichni jezdci. Ale já bych se na to vykašlal, jsou to pouťáky. Ale je fakt, že už pan Váňa mohl být větší frajer a mohl v opakovačce pustit všechny jezdce. Třeba proto, že situace byla natolik nepřehledná, že objektivně rozhodnout nemohl.Je to pochopitelně blbost, ale když na sebe vzal Grodzki v Pcích poruchu startovacího zařízení, ……. Jinak si myslím,že celý víkend včetně pondělí byl báječný a program ZP to je i za nemalou cenu skvost do knihony. Jen když ho tak čtu mě mrzí, že i na tý plochý dráze sedáme na lep našim šikovnejm politikům a hrajeme s nima jejich špinavou hru. V dlouhém výčtu Organizačního výboru ZP čtu seznam jmen jako – Ing.Jaroslav Deml – primátor Pardubic, Ing. Alexandr Krejčí – náměstek primátora MP, atd. dalších asi patnáct jmen včetně senátorů a hejtmanů. Hrozně by mě zajímalo, co tito lidé pro organizaci ZP udělali. Pan Hejtík byl celé tři, podle mě, výborný. Jen ta trošička lidské vřelosti pana Čmejly mně tam chyběla.

  4. V opakovačce může pustit všechny jezdce, když někdo spadne v první zatáčce, ne ve druhém kole. To jsou základní znalosti pravidel PD.
    Jinak se podle očekávání Radkovi ani Milanovi na jejich výzvu žádný Bělský za čtyři dny nepřihlásil. Jen jednoho z nich přestal p. Čmelja zdravit. Zajímavé, že

  5. Pane snad opravdu Bělský, nejsem žádnej Pardubickej činovník. Akorát se mi už několikrát v životě podařilo pro tento klubu či jeho jezdce zajistit nějaké ty peníze. To je vše. Pokud by se ale podle Vás nemělo vylučovat za pád ve druhém kole, není dál o čem diskutovat. Na pásce měl asi Grodzki v ZP Lukáše vyloučit, ale neřekl bych, že tam to bylo jednoznačnější než na Markétě.

  6. pro Z.Hrušku.. hale prdni na to.. v inzlu bude líp…tam se bude řešit to jestli ta plzen je oki vychlazená.. ne njáký co by kdy by…prostě už jsou ty dva závody minulostí a dál?? co bude dál?? koukejte kem jde plochá dráha jako celek.. prdte na dva poutáky .. svět našim klukům ulít pomalu o třídu.. u nás nej jezdec Luky se v GP nemůže chytit at dělá co dělá, 6 místo Matěje mezi juniorama je sice super, ale nejet se to v pardubkách tak nevím jak by to dopadlo. a těch pár věrnejch co na tu plochou chodí už to taky přestává bavit..viz pondělní závod.. tak ubohou návštěvu na tomíčka nepamatuju a že tam už njákej pátek jezdím..argument, že bylo derby mi nják přijde těžce alibistickej..

  7. Lidi já bych byl trochu nacionalista.Lukáše i Luboše oba rozhodčí podržely i když oni čekaly vyloučení.co by měl říkat v GP Crump nebo Adams který byly vyloučený místo simulanta Pedersena?na Markétě to nebyly rozhodně špatný závody v daleko horších podmínkách to derby a počasí.Ferjana je mi líto,ale on se s Pardubicema atky nemazlil při jedný Extralize a jel závodit na Ukrajinu…..

  8. Pro Smatrim: No jo, je to tak. Nějak se ale nemůžu smířit s tím, že za čas můžeme taky jezdit na PD jenom za hranice. Snad tak špatně nebude. Řekl bych, že se v posledních letech udělalo pro propagaci PD třeba jenom v televizních přenosech hrozně moc, počet přenosů, odborné komentování Petra Moravce, účast našich jezdců ve studiu atd. A přitom lidí chodí míň, jezdců ubývá. Např.dlouho se diskutovalo o neúčasti Pedersena na ZP, když ho mohli lidi vidět ve Slaném s Adamsem, bylo poloprázdno. No a ten Inzell zatím nevím na 100%, ale chtěl bych letos Sanok.

  9. To jsou furt nářky. Každej mladej si dneska rozmyslí jestli jít do sportu kde se skoro zmrzačí, kde nemá podporu a musí si vše hradit sám. Když neexsitují vrcholová střediska sprotu, tak se nedivme. Jenže tohle za pár let čeká i další sporty. To není jen případ PD. Je taková doba, tak co se divíte..

  10. A nakonec..sice Poláky moc nemusím. Viz bordel při MS juniorů v Pardubicích kvůli Zengotovi. Jenže tam se zkrátka točí peníze a na stadionu to vypadalo jako na fotbale..Asi si změním občanství a odstěhuju se do Polska. Tak krásnej sport, tak dramatickej a za pár let finito. Nejen atmosféra doby, ale taky třeba pan Ječmínek za tohle může. To je opravdu borec na konec..

  11. ale ty vrcholové střediska jsou… a dokonce dvě… jen už holt nefungují jak za svazarmu. kdy bylo všeho přehršel a bylo kde brát.. kdy naším závodníkům záviděli dvě až tři motorky.. viz vyprávění pana Kaspera st atd.. zrušilo se tu po revoluci mnoho dobrého.. ne vše bylo za komančů na pytel..ale náhrady za to žádné. ty svs-ky fungují jak fungují..ve slaném se tak soustředili na mládež, že dnes nemají jedinného kmenového jezdce co by byl schopen jet ex ligu. to samé mšeno.. nemít tak pražské kluky tak by museli prosit makovku aby za ně laskavě přijel jezdit když už ho vykoupili z pardubek… smekám před prací zdenka na markétě kde se věnuje potěru a neváhá jim dát svůj čas a předat pár zkušeností..co se týče fungování autoklubu jako zaštitovatele těchto akcí tak nikdy nebude pro ně plochá dooost dobrá.. i když je to jedinej motoristickej sport, který má výsledky..jenže tohle je furt a stále do kola… co by kdyby… jen na závěr .samotný závod už dnes lidi netáhne.. ze závodů musíte udělat show tak aby našlo tam svůj kousek každý.. jinak smůla a budeme se tam potkávat jen zas ti věrní a skalní co je sem tam nějaká ta určitě nechtěná chyba rozhodčího, nebo komentátora nevyvede z rovnováhy… šiš to sem se ale rozkecal…

Zanechte komentář: