O víkendu vyvrcholí MČR na ledové ploché dráze

Autor článku:

cesko.pngledy.gifNa plochodrážních oválech v Růžené u Milevska a v Osečné u Liberce vyvrcholí o tomto víkendu letošní mistrovství České republiky na ledové ploché dráze. Zatím co sobotní závod v Růžené je již definitivně potvrzen a ve 13 hodin se zde uskuteční druhý závod šampionátu, nedělní závod v Osečné má zatím několik otazníků, ale pořadatelé věří, že se podaří i tento závod, také ve 13 hodin uskutečnit. Problém je zejména se startovní listinou tohoto závodu, když především rakouští závodníci se bojí problémů s dráhou v Osečné a také předpověď o dopravní situaci kolem Liberce v následujících dnech není tím, co by zahraniční jezdce do Osečné na tamní dráhu lákalo. Pořadatelé se však snaží všechny problémy řešit.

Ve startovní listině zatím chybí jména tří jezdců, ale jak jezdci Polska, tak i kolega Brita Hallsala by na startu neměli chybět. Pojede se podle rozpisu mistrovství světa, který je rozepsán na dva dny, ale každý závod by měl poznat svého vítěze.

osecna.JPG

Po prvním závodě je v čele mladší Klatovský, jeho bratr, který byl v úvodním závodě právě po kontaktu s ním vyloučen, však zcela určitě nesloží zbraně. Po první polovině finálového seriálu mistrovství světa jednotlivců mu patří 12. příčka a o jeho kvalitách není třeba polemiky. Na startu bude chybět zatím druhý René Stellingwerf, ten míří do Švédska na závod tamní ligy stejně jako někteří jeho další kolegové. Přes tyto problémy však sestavil Antonín Klatovský poměrně slušnou startovní listinu a všichni věří, že se podaří úspěšně završit jednu z nejpovedenějších ledových sezón posledních let, v české historii se dokonce zatím více než tři závody uspořádat zatím nikdy nepovedlo.

Výsledky úvodního závodu 3. 1. v Růžené
1. Jan Klatovský (Česko) 12, 2. René Stellingwerf (Holandsko) 11, 3. Stefan Pletschacher (Německo) 10, 4. Antonín Klatovský (Česko) 9, 5. Martin Leitner (Rakousko) 9, 6. Florian Fürst (Německo) 8, 7. Mario Schweiger, 8. Karl Ebner oba 7, 9. Josef Kreuzberger(všichni Rakousko) 5, 10. René Verhoef (Holandsko) 4, 11. Johann Bruckner (Rakousko) , 12. Andrej Diviš, 13. Jan Pecina všichni 3, 14. Martin Běhal (všichni Česko), 15. Zdislaw Zerdzinski po 2, 16. Piotr Hejnowski 1, 17. Tomasz Kopik (všichni Polsko) 0.

Startovní listina:
1. Jan Klatovský, CZE
2. Andrej Diviš, CZE
3. dodatečně, POL
4. Dmitrij Čačin, GER
5. Josef Kreuzberger, AUT
6. Martin Běhal, CZE
7. Jan Pecina, CZE
8. Antonín Klatovský, CZE
9. Mario Schwaiger, AUT
10. Lukáš Hromádka, CZE
11. Graham Hallsal, GBR
12. Lukáš Volejník, CZE
13. dodatečně, GBR
14. Karl Ebner, AUT
15. Martin Leitner, AUT
16. dodatečně, POL

4 comments

Zanechte komentář: