Ve zkratce…

Autor článku:

Skovde (Švédsko) – Ve volném závodě na ledové ploché dráze ve švédském Skovde, nazvaném Kartoffelrennen, se ukázal jako nejlepší ruský ledař Eduard Krysov, který zvítězil se ziskem čtrnácti bodů a vítězstvím ve finálové jízdě. Pořadí: 1. Eduard Krysov, Rusko 14, 2. Stanislav Archipov, Rusko 13, 3. Stefan Svensson, Švédsko 11, 4. Peter Koij, Švédsko 11, 5. Tommy Flyktmann, Finsko 11 …

Lonigo (Itálie) – I Emil Sajfutdinov už okusil první svezení v letošním roce. Se svým týmem vycestoval do italského Loniga a se svým prvním tréninkem byl velmi spokojen.

Eastbourne (Velká Británie)  – Už 15. března se na dráze v Eastbourne uskuteční závod Požehnání Deana Barkera. Na startovní listině se objevil i náš Lukáš Dryml. Mimo něj se představí takoví jezdci jako Bjarne Pedersen, Hans Andersen, Scott Nicholls a další.

Glasgow (Velká Británie) – Kapitán Glasgow Tigers Shane Parker ohlásil, že tato sezóna bude jeho poslední. Bylo to podle něj těžké rozhodnutí. Chtěl by se řádně rozloučit s plochou dráhou a se všemi drahami, na kterých kdy startoval.

Slobodskoje (Rusko) – Po sérii třech vítězství Gorniku Učaly v ruské vyšší lize se vítězem čtvrtého kola stali jezdci Sardinsku. Druhou pozici vybojovali jezdci Ufy a třetí skončil Saraňsk. Nejelšpím jezdcem závodu se stal Roman Akimenko se ziskem sedmnácti bodů. Pořadí po 4 kolech: 1. Učaly 28, 2. Šardinsk 23, 3. Saraňsk 21.

Ornskoldsvik (Švédsko) – Po úspěchu ve dvojicích vybojovali jezdci ledové ploché dráhy z Gävle další titul. Ve finále ledařské ligy Lagserien zvítězili s náskokem jednoho bodu. Druzí skončili jezdci Funbo  a třetí byli jezdci Rundbany. Nejlepším jezdcem se stal rundbanský Stefan Svensson, který vybojoval čtrnáct bodů.

Ostersund (Švédsko) – Mistrem Švédska na ledové dráze dvojic se stal tým SMK Gävle ve složení Serenius, Koij a Bruhn. Druhou pozici vybojovali až v rozjezdu jezdci Rundbany ve složení Svensson, Lendstrom a Sohlberg. Bronz si z Ostersundu odváží dvojice Jamtlandsu, který reprezenotovali Lundquist, PA Lindstrom a Engenstrom. Nejlepším jezdcem dne se stal Stefan Svensson, který vybojoval sedmnáct bodů.

Slobodskoje (Rusko) – Ve třetím kole druhé nejvyšší ligové souteže na ledě v Rusku, nazvané Vyšší liga, zvítězili jezdci Gorniku Učaly. Bylo to už potřetí v řadě. Druzí byli ledaři Torpedo Šardinsk a třetí skončili jezdci Saraňska. Nejlepším jezdcem se stal Dmitrij Karpuchin se ziskem čtrnácti bodů.

Luchovica (Rusko) – Vítězem Poháru Vladimira Matvijeviče Cybrova se stal v ruské Luchovici Junir Bazejev, který podlehl pouze ve své poslední jízdě se Sergejem Baltačevem. Pořadí: 1. Junir Bazejev 14, 2. Dmitrij Bulankin 13, 3. Sergej Makarov 12.

Zanechte komentář: