Lindgren, Andersen, Harris a Woffinden

Autor článku:

sgp.gifTito čtyři jezdci mohli dnes slavit zisk stálé divoké karty do seriálu Grand Prix 2010. Zatímco Fredrik Lindgren, Hans Andersen i Chris Harris se do seriálu vracejí, absolutním nováčkem je Tai Woffinden. Jak řekl ředitel BSI Paul Bellamy, výběr byl velmi těžký. O dosazení Lindgrena a Andersena rozhodlo to, že nebyli daleko za udržením se v osmičce nejlepších. O Harrisovi rozhodlo, že neměl daleko k postupu z GP Challange a nakonec Woffinden. Ten měl velmi dobrou sezónu. V Británii získal titul v Elite League, ve Švédsku byl se svým týmem druhý a bronz mu patřil v polské lize. Je to další omlazení Grand Prix. Letos byl mladou krví Emil Sajfutdinov, který podal parádní výkon. Příští rok by měl být dalším oživením Tai Woffinden, ale taky Chris Holder, který se kvalifikoval v GP Challenge. V článku najdete startovní listinu Grand Prix 2010 včetně oficiálních náhradníků.

Startovní listina GP 2010:
1. Jason Crump (Austrálie)
2. Tomasz Gollob (Polsko)
3. Emil Sajfutdinov (Rusko)
4. Greg Hancock (USA)
5. Andreas Jonsson (Švédsko)
6. Nicki Pedersen (Dánsko)
7. Rune Holta (Polsko)
8. Kenneth Bjerre (Dánsko)
9. Fredrik Lindgren (Švédsko)
10. Hans Andersen (Dánsko)
11. Magnus Zetterström (Švédsko)
12. Chris Holder (Austrálie)
13. Jaroslaw Hampel (Polsko)
14. Chris Harris (Velká Británie)
15. Tai Woffinden (Velká Británie)

Náhradníci:
19. Piotr Protasiewicz (Polsko)
20. Davey Watt (Austrálie)
21. Martin Smolinski (Německo)
22. Adrian Miedzinski (Polsko)
23. Grzegorz Walasek (Polsko)
24. Lukáš Dryml (Česká republika)

13 comments

  1. Naopak, já si myslím, že tam Harris sedí. Z GP Challenge postoupili přímo 3 jezdci (Zetterström, Holder, Hampel). Těsně za nimi skončili Lindgren, Harris, Protasiewicz. Proto kdyby ji místo Andersena dostal PePe, byl bych úplně spokojen. Woffinden je mladý a šanci dostal správně, ale Andersen měl stejnou možnost jet MS jako všichno ostatní a nevidím důvod mu dávat WC jen tak.

  2. Británie má už zase protekci. Dokázal bych si představit na divokou kartu třeba i Vaculíka, Lagutu, nebo Žagara a Lindbäcka. Dále je nefér že zrovna v Polsku se pojedou 3 závody GP. Je to ohrožení regulérnosti GP. Jsem pro obnovení MS dvojic. Tyto závody byly vždy skvělé a zvláště pak světové finále má vždy neopakovatelnou atmosféru.

Zanechte komentář: