Velká radost u Klatovských

Autor článku:

ceska-republika.pngledy.gifHodně, hodně velká radost zavládla v táboře Klatovských včetně jejich příznivců, když v sobotu ve 21 hodin skončilo v rakouském St. Johanu kvalifikační kolo pro seriál Grand Prix na ledové ploché dráze pro rok 2010. Jan Klatovský bezvadným výkonem poprvé postoupil mezi nejlepší šestnáctku světa a poprvé v novodobé historii, kdy se finálové závody jezdí jako seriál, budeme mít v tomto vrcholném ledařském klání dvojí zastoupení, neboť starší Antonín Klatovský totéž dokázal v cca 1300 km vzdáleném Sanoku.

stjohann_ledykvGP_2010_00006.jpg

Ta radost u Klatovských byla taková jiná, krásná, živočišná, nefalšovaná, všeobjímající. Každý, kdo přišel poblahopřát, dostal od Antona seniora „paňáka“ a bez výhrad ho musel vypít s výjimkou řidičů a dětí. Je to prostě o vyústění letité dřiny, určitém odříkání, práci na sobě a nemalých vynakládaných finančních prostředcích. A tak vedle bratrů Ivanovových a Chomicevičových budou ve finálových závodech MS bratři Klatovští. Super úspěch.

stjohann_ledykvGP_2010_00003.jpg

Když jsem se s Janem bavil před závodem, byl plný odhodlání. Ukázalo se totiž, že místo ve startovní listině rezervované Total Detox Kit for Hair, Body, and SalivaIf you want to cleanse your body, hair, and saliva we offer all 4 Detox at a discounted price. pro jezdce Ukrajiny, zaujal Nikolaj Kaminski, juniorský mistr Ruska, a to pouhým zakoupením ukrajinské licence. A protože o postupu Rusů se nepochybuje, musel by tedy porazit Zorna, což je úkol jen o malinko snazší. Zorna večer nakonec neporazil. Postup si vyjel v rozjezdu se Sereniem a překvapením dne Fürstem. Do rozjezdu by však vůbec nemusel, kdyby ho dgfev online casino ruský arbitr Savin diskutabilně nevyloučil za přejetí vnitřní lajny oběma koly. Však si sudí také od přítomného Petra Moravce vyslechl své. Od prvních metrů rozjezdu nebylo pochyb o vítězi, ale Serenius se zle přibližoval. Ano, o postupu rozhodl rozjezd, jenže základem úspěchu byla jeho poslední jízda v páté sérii a senzační Interestingly, people can usually digest milk like cheese and yogurt, which contain little lactose. vítězství nad Bulankinem. Toho tím vyřadil z další účasti v MS. Sám pak v depu každému dokola rád ukazoval, která ta krásná motorka ho dovezla k úspěchu.

stjohann_ledykvGP_2010_00004.jpg

Závod pochopitelně neměl až tak vysokou úroveň, protože polovina jezdců (Olsén, Ebner, Lehtinen, Gartmann atd.) ani náhodou nejlepším nestačili. Přesto mě určitě několik dalších věcí zaujalo. Neskutečný byl start hned první jízdy, do níž vlétl Zorn doslova jako raketa a hned po první zatáčce měl velký náskok. Do reálu ho však ve dvanácté jízdě vrátili Kononov s Bulankinem, kdy byl bez nároku. Pochopitelně všechny souboje Rusů byly tradičně velice dobré a škoda, že k rozjezdu o prvenství nenastoupil k Čajkovi uspokojený Kononov. Zajímavý byl také pohled na poměrně neznámého Kaminského, který jako by na motorce vlál. Ale byl nesmírně rychlý.

stjohann_ledykvGP_2010_00005.jpg

Cestou do St. Johanu byl čas na zastavení v Inzellu. Zde se na rozdíl od našeho Velkého Oseka, kde jsou grandiózní plány na krytou halu stále jen na papíře, stavební práce rozeběhly a pomalu se vžívá neformální název nové haly „Bílá koule“ (foto plakátu níže). Již je zde naplánován závěrečný díl GP 2011 a to koncem března po Assenu a Berlíně. V sousedním Ruhpoldingu probíhal od středy do neděle Světový pohár v biatlonu, a tak bylo lze kromě nenapodobitelné bavorské architektury sledovat bezchybnou organizaci pořadatelů v přesunu diváků do 6 km vzdáleného lyžařského areálu.

stjohann_ledykvGP_2010_00001.jpg

stjohann_ledykvGP_2010_00002.jpg

2 comments

  1. Mirku dík za pěkný příspěvek a přiblížení atmosféry těm, kteří v St. Johannu nebyli. Jen bych poopravil, že jsme už jednou v ledovém GP dva zástupce měli. V r. 1995 tam jezdili Antonín Klatovský st. a Bronislav Franc, který se myslím probojoval z Challenge. Ale to pochopitelně nic nemění na tom, že jde o obrovský úspěch našich ledů a hlavně obou Klábů, kterým patří alespoň touto cestou velká gratulace

Zanechte komentář: