Sestavy na SWC v Gorzówě

Autor článku:

swc.gifPolský Gorzow bude 24. července svědkem prvního semifinále Speedway World Cupu. Představí se v něm reprezentační celky Ruska, Dánska, pořádající Poláci a český národní tým, který si svojí účast zajistil vítězstvím v kvalifikačním kole, které se konalo na konci května v německém Abensbergu. Podle tradičního systému této soutěže si účast ve finále zajistí jen vítěz, týmy na druhém a třetím místě budou muset do Race-off, který se stejně jako finále pojede na konci července ve Vojensu.

Dánsko
Manažer seveřanů Jan Stæchmann má v týmu všechny obvyklé hvězdy ze seriálu Grand Prix. Nicki Pedersen má ale potlučené rameno a bolesti hlavy, které si odnesl z posledního závodu polské ligy, a nepojede tak o víkendu za Stal Gorzow. O jeho zdravotním stavu by mělo být více jasno v průběhu příštího týdne. Stæchmann do Gorzowa nepřiveze Bjarneho Pedersena ani Leona Madsena. Zvláště účast Madsena, který jezdí letos velmi dobře za Betard Wroclaw polskou extraligu a naskočil s divokou kartou i do dánské GP, se předpokládala a jezdec sám také již vyjádřil nespokojenost s rozhodnutím manažera.

Hans Andersen
Kenneth Bjerre
Niels-Kristian Iversen
Nicolai Klindt
Nicki Pedersen

Rusko
Ambice ruského týmu jsou velmi limitovány neúčastí nejlepšího jezdce Emila Sajfutdinova. Mladá superhvězda se stále nezotavila ze zlomeniny ruky, kterou si přivodila v květnu při závodě Grand Prix na pražské Markétě. Sajfutdinov se nejspíše k závodění vrátí až v srpnu během Grand Prix Skandinávie. I bez svého lídra ale ruský tým má svoji sílu, kterou bratři Lagutové nebo zkušený Roman Považnyj prokázali třeba během semifinálových závodů GP Challenge.

Renat Gafurov
Denis Gizatullin
Arťom Laguta
Grigorij Laguta
Roman Považnyj

Polsko
Obhájci titulu jedou doma a bez pochyb nebudou mít jiné cíle než přímý postup. Jejich manažer Marek Cieślak nejdříve oznámil širší nominaci 10 jezdců, ze kterých pak vybral pětici, která bude reprezentovat naše severní sousedy. O pozicích jezdců seriálu GP – Gollobovi, Hampelovi a Holtovi – nebylo pochyb, dvě zbylá místa obsadili Adrian Miedzinski a v probíhající sezoně velmi dobře jedoucí Janusz Kolodziej. Nedostalo se na Wieslawa Jaguše, Grzegorze Walaska, Krzysztofa Kasprzaka a dva juniorské jezdce Macieje Janowského a Przemyslawa Pawlického. Někteří fanoušci by v sestavě raději viděli místo Miedzinského Sebastiana Ulamka nebo Grzegorze Walaska. Těm kibicům s větším národnostním cítěním leží v žaludku nominace původem Nora Runeho Holty.

Tomasz Gollob
Jaroslaw Hampel
Rune Holta
Janusz Kolodziej
Adrian Miedzinski

Česká republika
Zraky českých fanoušků se budou upírat k tradičním oporám, v sestavě Milana Špinky nechybí bratři Drymlové ani Matěj Kůs, který, jak se zdá, překonal krizi a po vítězství v prvním závodě finále MČR jednotlivců v Pardubicích exceloval o víkendu v první polské lize. Oproti kvalifikačnímu závodu v Abensbergu se nemění český tým ani na zbylých dvou místech, svá místa si udrželi Martin Málek i Zdeněk Simota, i když někteří fanoušci by rádi viděli s reprezentační vestou na startu Adriana Rymela.

Aleš Dryml
Lukáš Dryml
Matěj Kůs
Martin Málek
Zdeněk Simota

7 comments

  1. reakce na Fandu: Rusko je i v tomhle složení velmi kompaktní, ale nejslabším článkem by mohl být A. Laguta. Ale to ptalí i o našem Simotovi, který nemá moc vyrovnané výkony, kdežto Martin Málek chytil formu a bylo by dobré, kdyby se mu povedl i tenhle závod. Já bych tak přecejenom rád vyděl místo Zdeňka Adriana Rymela, který teď sice bohužel kvůli vyhazovu nejezdí, ale v 1 závodě MČR jasně potvrdil, že do české elity patří!

  2. No jo, Martin Vaculík za nás jet nemůže a Slovensko družstvo nemá, škoda, na Slovensku bývalo dost dobrých jezdců, v Žarnovici i v Zohoru. Jinak, pokud za Rusko opravdu nepojede Emil, pak to vidím trochu na víc bodů, tak 15 – 18. Když to bude pod 10, tak to bude příšerný výprask.

Zanechte komentář: