Koho uvidíme v Pardubicích?

Autor článku:

ceska-republika.png

pardubice.gifAKTUALIZOVÁNO Petr Moravec na stránkách Zlaté přilby představil startovní listiny závodů o Zlatou přilbu a Zlatou stuhu juniorů. Z původní na tiskové konferenci oznámené pracovní verze vypadlo několik jmen, včetně jména Lukáše Drymla, který se zatím nerozhodl, zda-li se představí ve Svítkově nebo v polské baráži o první ligu.

Situace je nesmírně složitá. Překvapil nás, nikoli však poprvé, Jason Crump, ten svůj start odřekl s tím, že má velice důležité setkání se sponzory, Jaroslaw Hampel deklaroval, že až do závodu v Bydgoszczi nepojede žádný volný závod, tady chápeme, že boj o druhé místo na světě je motivující, Chris Harris chce dnes a příští pondělí vybojovat s Coventry o britský titul.

Takže když navíc odečtu podle nás předem ztraceného Woffindena, kterého jsme však dodatečně zařadili na startovní listinu Zlaté stuhy a do baráže postupuvšího Zetterströma je zřejmé, že jsme absolutně věděli, proč tvrdíme o naší startovní listině, že je pracovní a z jezdci se bude jednat do poslední chvíle.

Tak teď lepší zprávy, tyto jezdce budou „nahrazovat“ Davey Watt, Grzegorz Walasek a Nicki Pedersen. První dva loni stáli na stupních vítězů Zlaté přilby, ten třetí, promiňte, tady asi nic říkat nemusím, spíše je to zvláštní situace, že tato osobnost někoho nahrazuje. V posledním případě jsme vsadili na budoucnost a vedle dvou švédských jezdců GP bude startovat mladší z Lindgrenu Ludvig.

Suma sumárum, na startu by mělo stát sedm jezdců seriálu Grand Prix (Andersen, Bjerre, Pedersen, Holder, Jonson, Lindgren a Hancock), mezi jezdce GP lze počítat i Davey Watta, ale je tam „pouhá“ rezerva tak, aby nám to někdo nevyčetl, Artěm Laguta, vítěz letošní kvalifikace o Grand Prix, úřadující mistr světa v kategorii juniorů Darcy Ward. Loňští mistři světa v závodech družstev Krzysztof Kasprzak a Adrian Miedziński, mistři svých zemí Jurica Pavlc, Grigorij Laguta, Matej Žagar, Matej Ferjan a Manuel Hauzinger. Na startovní listině figuruje sedm českých jezdců Aleš Dryml, Josef Franc, Martin Málek, Václav Milík, Tomáš Suchánek a Hynek Štichauer. V těchto chvílích se řeší start Lukáše Drymla, jeho polský klub o něho moc stojí a věřte, že Lukášovi jeho rozhodování určitě nezávidím. Jak je zřejmé, jména českých jezdců jsou především pardubická jména, jednoho jezdce má v sestavě pražský Olymp a jednoho Slaný, pokud některý z jezdců odpadne, bude místo ve startovní listině nabídnuto Filipu Šiterovi. Náhradníky závodu jsou Jaroslav Petrák a Vladimír Višváder. Jezdci, kterých si klub váží za jejich přístup k závodění. I když víme, že jen těžko se mohou měřit s jezdci uvedenými ve startovní listovně jsme přesvědčeni, že si zaslouží nastoupit před zaplněné pardubické ochozy a my jim touto cestou můžeme poděkovat za služby ovedené našemu klubu v Přeboru družstev.

To jsou opravdu nejčerstvější informace. Vím, že se najde mnoho zklamaných, ale věřte, že se všemi jezdci jsme vedli zcela korektní jednání. V jednom případě jsme nemohli akceptovat požadavky jezdce, ve čtyřech výše uvedených by jsme je rádi akcepeptovali, ale kontrakt zrušili z výše uvedených důvodů jezdci. Věřím, že uvedené řádky berete jako naší snahu o fér hru.
(autor: Petr Moravec)

EDIT: Podle informací serveru espeedway.pl by se měli v nedělním závodě O pohár starosty města Krakówa představit Adrian Miedzinski, Jozsef Tabaka a také Jason Crump. První dva jsou uvedeni ve startovní listině nejstaršího plochodrážního závodu na světě – Zlaté přilby. Třetí se z něj pro setkání se sponzory omluvil.

62. ZLATÁ PŘILBA MĚSTA PARDUBICE – 2. – 3. 10. 2010

1. ANDERSEN Hans N. DEN
2. BJERRE Kenneth DEN
3. KORNELIUSEN Mads DEN
4. MONBERG Jesper B. DEN
5. PEDERSEN Nicki DEN
6. PAVLIC Jurica CRO
7. HOLDER Chris AUS
8. WARD Darcy AUS
9. WATT Davey AUS
10. HAUZINGER Manuel AUT
11. BARKER Ben GBR
12. dodatečně
13. HAUPT Roberto GER
14. HEFENBROCK Christian GER
15. FERJAN Matej HUN
16. TABAKA Jozsef HUN
17. FRANCHETTI Guglielmo ITA
18. WALASEK Grzegorz POL
19. KASPRZAK Krzysztof POL
20. MIEDZIŃSKI Adrian POL
21. LAGUTA Artěm RUS
22. LAGUTA Grigorij RUS
23. DUH Matija SLO
24. ŽAGAR Matej SLO
25. VACULÍK Martin SVK
26. JONSSON Andreas SWE
27. LINDGREN Fredrik SWE
28. LINDGREN Ludvig SWE
29. HANCOCK Greg USA
30. MILÍK Václav CZE
31. DRYML Aleš CZE
32. FRANC Josef CZE
33. MÁLEK Martin CZE
34. SUCHÁNEK Tomáš CZE
35. ŠITERA Filip CZE
36. ŠTICHAUER Hynek CZE
N1. PETRÁK Jaroslav CZE
N2. VIŠVÁDER Vladimír CZE

36. ZLATÁ STUHA JUNIORŮ – 1. 10. 2010

1. LAGUTA Artěm RUS
2. MILÍK Václav CZE
3. BOGDANOVS Maksims LAT
4. BJERRE Lasse DEN
5. MUSIELAK Tobiasz POL
6. LINDGREN Ludvig SWE
7. SIMON Lukas AUT
8. HÁDEK Michael CZE
9. DUH Matija SLO
10. AUTY Josh GBR
11. PEDERSEN Dennis DEN
12. JACOBS Joe GBR
13. HOLUB Jan CZE
14. ČEJKA Roman CZE
15. KOVAČIČ Dino CRO
16. TARASENKO Vadim RUS
17. DUDEK Michal CZE
18. NIELSEN Simon DEN
19. WOFFINDEN Tai GBR
20. VIDNER René CZE

4 comments

  1. Čtu, že se Lukáš Dryml těžko rozhoduje, jestli jet nebo nejet…. Vždyť je to jeho domácí dráha a ZP je nejlepší závod na světě….

    Náhradníci byli určeni Petrák a Višváder, to hodnotím velmi pozitivně. S některými jezdci ze startovní listiny se měřit můžou a při troše štěstí a dobrém startu by mohli i někoho udolat.

  2. Fando – (nejledší na světě) proč ten pupkatý přívlastek. Jasně, pardubický výkend je opravdový svátek a parádní závěr sezóny. Proč dají závodníci přednost jinému závodu? Třeba proto, že jezdit ve 2ho ligovém Lublinu nemusí být až tak prestižní a fin. zajímavé, ale postrčit to o level výš, to už je jiná. Ne? Přilba je myslím třešnička na dortu, ale živobytí na další rok je přednější. Já spíš bojuji s něčím jiným. Je nutné natřískat startovku Stuhy těmi, kteří trénují na sobotní finále MS. Proč brát aspoň jakous takous výhodu domácím klukům. Nemyslím si,že by něco podobného udělali třeba v Polsku. Vždyť případný úspěch by našim divokým kartám mohl ulehčit vstup do zahraničního angažmá.

Zanechte komentář: