Mistr a Markétka

Autor článku:

mseno.jpgmarketa.jpgČtvrteční závod ve středočeském Mšeně rozhodne o tom, zda budeme moci mezi výše jmenované pojmy dát rovnítko, nebo to budou dvě rozdílné věci. 15 jízd ukáže odpověď na otázku, zda se Mistrem stane Markétka neboli jezdci Olympu Praha, nebo Mistrem zůstane loňský mistr Grepl Mšeno. Domácí nemohou počítat s kapitánem Falubazu Zielona Gora Piotrem Protasiewiczem, jehož nahradí Grzegorz Walasek, ale budou mít k dispozici miláčka domácích fans Grega Hancocka, jenž na rozdíl od svého týmového kolegy z polské i české nejvyšší soutěže odolal vábení rublů. Opravdovým šokem, který domácí šibři na hosty připravili, je nasazení hosta za Vladimíra Višvádera, kterým bude nejlepší Čech letošního ročníku extraligy Aleš Dryml. Pražané přivezou stejnou sestavu, která vyválčila postup do finále v Pardubicích, tedy včetně Nicki Pedersena i Rafala Dobruckého.  Těm budou sekundovat Zdeněk Simota a Josef Franc, kterým se tolik vydařil jarní závod v základní části extraligy, a samozřejmě Matěj Kůs, který by z pozice juniora mohl být oním jazýčkem na vahách.

Slavnostní nástup borců obou týmů je naplánován na 19,30 hodin, start 1. jízdy pod taktovkou sudího Pavla Váni bude následovat o čtvrthodinku později.

PDK Grepl Mšeno
1 Jan Jaroš
2 Greg Hancock
3 Aleš Dryml
4 Gregorz Walasek
5 Pavel Fuksa
6 Stanislav Pouznar
7 Filip Šitera

Olymp Praha
8 Nicki Pedersen
9 Josef Franc
10 Zdeněk Simota
11 Rafal Dobrucki
12 Pavol Pučko
13 Matěj Kůs
14 Richard Wolff

5 comments

  1. A heleme se, tak Aleš Dryml pojede přece jenom finále?! To je ale výrazná posila Mšena. Věřím tomu, že je to v souladu s řády, i když jejich přesné znění neznám. Jestli v tom hraje roli bodový průměr, pokud vím, tak letos toho Vlado Višváder v lize moc nenajezdil, ale ten jeho bodový průměr z Plzně je přímo famózní a naprosto nepřekonatelný.

  2. Jde o to, ze clovek by to tomu Greplovi a Vandirkovi i pral, ale s tim Vladem je to proste levarna. Jen v nasi pralesni lize je mozne, ze jezdec ma prumer na sezonu z jedne jizdy jednoho zavodu!!!??? Dela to trosku vtip z nasich radu a cele souteze. Vlado je skvelej kluk, ale lepsi jezdec nez Pedersen nebo Hancock…???!!! VV by se mel stydet.

  3. CELÉ TO ZAČALO V PLZNI, PŘI POSLEDNÍM MISTRÁKU TĚCHTO DVOU SOUPEŘŮ, KDE VLADO VIŠVÁDER VYHRÁL PRVNÍ JÍZDU A PORAZIL V NÍ MIMOJINÉ I PIOTRA DYMA, KTERÝ V TÉ JÍZDĚ VYPADAL JAKO KDYŽ JEDE POPRVÉ…NÁSLEDNĚ VLADO JIŽ NENASTOUPIL A MŠENO JASNĚ PROHRÁLO, KDY BODOVALI ZA MŠENO V PODSTATĚ JEN JAROŠ A ŠITERA.MŠENO MIMOJINÉ NEVYUŽILO ANI ŽOLÍKA….PLZEN TÍMTO SLAVNÝM VÍTĚZSTVÍM POSTOUPILA DO SEMIFINÁLE PROTI MŠENU NA ÚKOR SLANÉHO.SEMIFINÁLE PLZEN PROHRÁLA A NEZAUJATÉ DIVÁKY JISTĚ MRZELO, ŽE NESTARTOVALO V SEMIFINÁLE SLANÝ, ZA KTERÉ BY JISTĚ NASTOUPILI 2 VÝBORNÍ POLÁCI A MARTIN VACULÍK.TAKTO VIDĚLI POUZE SKVĚLÉHO ZENGOTU….VE FINÁLE BOHUŽEL NEMŮŽE STARTOVAT VLADO VIŠVÁDER, KTERÝ SE ZRANIL, ASI V TÉ PLZNI A TAK JEDE ALEŠ DRYML MÍSTO NĚJ………

  4. Jako naprosto nestranný, použiju z počátku mého příspěvku i uprostřed suchá fakta, na závěr bude trošku nadsázky.

    Ještě před sezónou se rozhodovalo, které týmy pojedou Extraligu a měla to být liga bez Slaného. Jen díky panu Greplovi a jeho vstřícným návrhům mohlo Slaný ligu jet.
    Mšeno si pak díky předcházejícím výborným výsledkům vybralo za semifinálového soupeře Plzeň, protože byla stravitelnější než nečitelné Slaný. Tomu se vůbec nedivím. Ani nepovažuji za žádnou křivárnu, že Vlada nahradil Aleš. Předpisy to umožňují, tak proč toho v rámci nich nevyužít. Manažer Slaného Mach je také pověstný svými rošádami a nikdo se nad tím příliš nepozastavuje. Že Slaný s Vaculíkem by bylo nebezpečnější, než Plzeň to je fakt, Vaculíkovi, však byla odebrána česká licence zrovna ke konci sezóny. Proč jeho česká licence začala vadit zrovna teď (??????) a kdo se zasloužil o její odebrání?????
    Dále ovšem nechápu, proč Petr Vandírek nevyužil žolíka v Plzni, vždyť na to měl celý závod, a prakticky po pár jízdách bylo o vítězi rozhodnuto, tak proč tam neposlat žolíka aby si trošku přivydělal. Petr přece není žádný starý dědek a nechce se mi věřit, že by to byl takový těžký sklerotik.

    A na závěr použiju oblíbená slova Petra Moravce: Pardubáci nám teď nějak ČEŘÍ VODU. Nejdříve Havlis údajně konvertuje ke Slaňákům, těď zase Aleš Dryml – znovu proti Praze, jakého dalšího překvapení se ještě dočkáme?

Zanechte komentář: