Zaplněný stadion v Opole opět pomůže dětem

Autor článku:

polsko.pngopole_gala_zuzla.jpgAKTUALIZOVÁNO – Polský spolek HAWI RACING TEAM organizuje v sobotu 8. ledna již 7. ročník charitativního halového závodu na ploché dráze – VII Opolska Gala Żużla na Lodzie. Výtěžek z akce bude již tradičně věnován na pomoc rodinám dětí, které postihly závažné zdravotní potíže. V závodě, který se oproti loňskému roku pojede formou trojutkání týmů Falubaz Zielona Góra, Unibax Toruń a výběru HAWI Racing Team, se opět představí několik zvučných jmen klasické ploché dráhy.

V letošním roce byli vybráni tříletý Kamil Dzisiewicz z Opole, který trpí spinální muskulární atrofií (nemoc postihuje svaly ovládané vůlí) a čtyřletý Sebastian Wilk z Gogolinu, kterého trápí vážná genetická porucha kvůli které mu ochabuje svalstvo a je tak ovlivněn jeho psychomotorický vývoj. Mimo těchto dětí bude část výtěžku věnována také čtyřiadvacetiletému Adrianu Krasovi z Opole, kterému musela být v důsledku onemocnění cukrovkou a prodělaným příušnicím amputována noha a který má velké potíže se zrakem.

Základní rozpis obsahuje 12 rozjížděk, přičemž každý z jezdců se na dráze představí čtyřikrát. Nejlepší osmička hlavního závodu se poté utká ve dvou semifinálových a jedné finálové jízdě o pohár starosty města a cenu maršálka opolského vojvodství.

Aktuální soupisky družstev:

FALUBAZ Zielona Góra:
Piotr Protasiewicz
Rafał Dobrucki
Partyk Dudek
Piotr Świderski (host)
Trenér: Piotr Żyto

UNIBAX Toruń:
Emil Pulczyński
Mirosław Kowalik
Jacek Krzyżaniak
Mariusz Puszakowski
Trenér: Piotr Miedziejko.

HAWI RACING TEAM Opole:
Sławomir Drabik
Mateusz Kowalczyk
Artur Czaja
Kamil Pulczński
Trenér: Andrzej Hawryluk

opole_gala_16012001_00007.jpg

svalová hypotonie

neurologická porucha projevující se ochablostí svalstva

Zanechte komentář: