Kéž se to v Osečné podaří

Autor článku:

ceska-republika.pngOsecna.gifPsát o tom, že se další závod v Hamru na Jezeře opět organizačně i jezdecky vydařil i o tom, že organizátoři z Osečné kolem Jana Peciny uspořádali v letošní sezóně již třetí samostatný závod, což je určitě nejen náš ale i evropský rekord, je nošením dříví do lesa. A nakonec to už udělali kolegové. Snad zmíním jen to, že po tom, jak to vypadalo s počasím před týdnem v Mělicích a vzhledem k celotýdenním teplotám nad nulou, byla kvalita ledu zázrak. Na pláži jezera pražilo sluníčko, písek se pod nohama bořil jako v létě, po sněhu ani památky a led na vytyčené trati se štípal jako v Inzellu nebo Assenu. Nádhera.

Chci ale napsat casino online o jiném zázraku, který se teprve chystá, rozjíždí. Před závody bylo poměrně hodně času a tak jsme s Josefem Rybářem, který patří do skupiny nadšenců a sponzorů severočeských ledařů, zajeli do Osečné na místo, kde má stát nový ledařský stadion. Je to na kraji obce u školy a fotbalového stadionu a jak vidíte z fotografií, už byly provedeny první zemní práce včetně dvou hlubinných vrtů na přívod vody. Podle dostupných informací by výstavba měla probíhat ve třech etapách. Jako první by již příští rok (resp. tento) měla být vybudována základní dráha včetně podkladu, následovat by měla výstavba sociáln

3 comments

  1. V tomto případě jsem optimistou. Činnost Jana Peciny má zkrátka vždycky hlavu a patu. A kromě toho ty jeho sportovní výsledky, dlouhodobě skvělé a stabilní výkony ve veteránském věku, mnoho nechybělo a postoupil do GP. Obrovské zaujetí pro sport, obrovské organizační schopnosti. Díky němu ledová plochá dráha u nás žije. PECINA NA HRAD.

  2. Taky chci tomu věřit. Zajímalo by mne, zda bude mít ovál i jiné využití ? Někde jsem četl že bude mít délku 350m, to asi neni na rychlobruslařské závody ? A jaké bude využití v létě , Povrch bude betonový nebo pískový ? Nějaký článek v novinách psal o nějaké dráze na kolečkové brusle a uvnitř plocha na hokej.

  3. Taky chci tomu věřit. Zajímalo by mne, zda bude mít ovál i jiné využití ? Někde jsem četl že bude mít délku 350m, to asi neni na rychlobruslařské závody ? A jaké bude využití v létě , Povrch bude betonový nebo pískový ? Nějaký článek v novinách psal o nějaké dráze na kolečkové brusle a uvnitř plocha na hokej.

Comments are closed.