Nejen o zdravotním stavu Jana Klatovského

Autor článku:

ceska-republika.pngklatovsky_jan.jpgHned v první jízdě nedělního programu MS v Berlíně sestřelil Fin Henri Malinen českého závodníka Jana Klatovského. Ten byl s nepříjemně potrhanou levou rukou přímo z oválu převezen do berlínské nemocnice. Jaký je jeho zdravotní stav, prozradil čtenářům serveru Speedway Fakta.

„Myslel jsem si, že to ještě půjde,“ líčí Klatovský první dojmy po nedělním pádu. Pak ale nastoupil do sanitky, která byla po pár momentech celá od krve a plná slámy z balíků ležících kolem dráhy. Rány byly přikryty tlakovými obvazy, které ale spadly při pokusu sundat kombinézu, takže obvazování proběhlo ještě podruhé. Po příjezdu do nemocnice následovalo pořízení rentgenových snímků a prohlídka primářem kliniky. Vyšetření prokázalo, že nebyly poškozeny nervy v palci. Na řadu pak přišla plánovaná operace, dvouhodinového zákroku se ujal plastický chirurg. Za použití zhruba 30 stehů zašil zraněnou končetinu včetně potrhané zápěstní tepny.

Další vyšetření proběhla už v České republice a lékaři zjistili, že mladší z bratrského dua má vedle výše zmíněných tržných ran ještě rozdrcený poslední článek prostředníčku levé ruky. Co je však velmi pozitivní, žádné z těchto zranění by nemělo mít žádný dlouhodobý či dokonce trvalý následek. Klatovský dokonce věří, že by mohl stihnout ještě poslední závod švédské ledové Elitserien, jenž se pojede poslední březnový den, a už dnes je jisté, že závodníci Hammarby, mezi kterými jsou i bratři Klatovští, si na krk pověsí zlaté medaile. Jihočeský rodák podstoupí v sobotu převaz zraněné ruky, bolest v ní však ustupuje a jezdec už je schopen s končetinou pohybovat.

Bronzový medailista neopomněl pochválit české plochodrážní fanoušky za suprovou podporu v Berlíně a zve příznivce (nejen) plochodrážního sportu na výstavu Motocykl 2011 do pražských Holešovic. Tam budou mít všichni diváci možnost prohlédnout si krásný červenočerný speciál rodiny Klatovských, ti šťastnější možná potkají i samotného závodníka.

Zanechte komentář: