Piráti se připravují na vyplutí do nové sezony

Autor článku:

velka-britanie.pngpoolepirates_1.gifZahraniční plochodrážní média v minulých dnech pilně referovala o tom, co probíhá v táboře Poole Pirates jen necelé tři týdny před začátkem Elite League. Úřadující vicemistři mají obavy o udělení pracovního povolení pro novou posilu Rinata Gafurova nebo o zranění Chrise Holdera. Stránky tisku plní i Davey Watt, který chystá na konec srpna svůj testimonial. Pojďme si udělat menší průřez tím, co se o Pirates píše.

Gafurov získal britské pracovní povolení

gafurov.jpgJiž v listopadu začal jeden z promotérů Pirátů Matt Ford počítat do sestavy pro rok 2011 s Rinatem Gafurovem, ale až v těchto dnech může být Rusův transfer zpečetěn. Gafurov nejprve podstoupil test angličtiny, aby 17. února společně se Sergejem Darkinem a Iljou Bondarenkem, dalšímí ruskými jezdci se smlouvou v Británii, předal všechny potřebné materiály ruské ambasádě. Gafurov ve středu oznámil klubu, že získal dvouleté pracovní povolení, a nic mu tedy nebrání představit se na jihu Anglie 14. března, kdy mají Piráti „Press & Practise Day“. Britská liga nebude jediná soutěž, ve které se Rinat Gafurov na Ostrovech představí, je takřka jisté, že bude mezi pěti Rusy, kteří budou v červenci bojovat v King’s Lynnu o finále SWC. Rus k tomu říká: „Věřím, že nabyté zkušenosti ze závodění v Británii mě dobře připraví na tento závod.“ Dodejme, že Gafurov bude stejně jako v minulé sezoně týmovým kolegou Matěje Kůse. Po loňském zápolení v barvách Lotosu Gdaňsk se nyní oba závodnící sejdou v Olympu Praha, se kterým se Gafurov dohodl na spolupráci.

Watt chválí Dennise Anderssona

andersson_dennis.jpgKapitán Poole Davey Watt se těší na spolupráci s novou posilou klubu Dennisem Anderssonem: „Dennis je skvělý kluk. Strašně rychle se učí, sledoval jsem ho, jak se vyvíjí posledních několik let. Změnil se z jezdce, kterého musíte mít v sestavě, protože potřebujete mít švédského juniora, na jezdce, jehož si nemůžete dovolit v týmu nemít.“ Protřelý Australan dále pokračuje ve chvalozpěvech na adresu juniorského mistra Evropy: „Je to výtečný jezdec a bude při nejmenším jedním z nejlepších švédských závodníků svojí generace. Má před sebou skvělou budoucnost a jsem si jist, že pokud se bude stále zlepšovat tímto způsobem, dosáhne velkých úspěchů.“ Watt není jediným, kdo pěje slova chvály o sedmém muži světového juniorského šampionátu roku 2010, Švéda se velmi považují i ve Wroclawi zejména za jeho soustředění se na plochou dráhu, prý se narozdíl od mnoha svých vrstevníků nezajímá o pití, vlastní zábavu nebo diskotéky, ale jen o speedway.

Holder je připraven závodit

holder2.jpgAčkoli se při posledním kole Mistrovství Austrálie zranil, Chris Holder prohlásil, že je fit ke startu Elite League. Panovaly obavy, zdali zranění ruky a ramene neohrozí Australanův start v prvních závodech britské nejvyšší soutěže, první informace dokonce naznačovaly, že má jezdec dokonce nějaké zlomeniny. Účastník Grand Prix však tyto informace popřel: „Naštěstí jsem si nic nezlomil a jen jsem potřeboval nechat zranění v klidu. Měl jsem něco se svalem v rameni a velký otok na ruce. Zpočátku to hodně bolelo a já jsem nevěděl, čím je bolest způsobena. Operaci jsem ale nepotřeboval, stačilo být v klidu. Teď už je vše v pohodě a zpátky v normálu.“

Přípravy na Wattův testimonial v plném proudu

watt.jpgDavey Watt v Anglii závodí už deset let, a tak získal od BSPA povolení uspořádat testimonial. Závod ve formátu Austrálie proti zbytku světa se uskuteční na dráze v Poole na konci srpna. Oslavenci se podařilo pro svůj závod získat dvě velká jména, na účast kývli Emil Sajfutdinov a Jason Crump, ačkoli ani jeden z nich nezávodí v anglické lize. „Jason je už po dlouhou dobu jedním z nejlepších jezdců na světě a má velký vliv na mou kariéru. S Emilem jsme dobří přátelé od té doby, co jsme závodili ve Švédsku ve stejném týmu v letech 2007 a 2008. Nemyslím, že kromě GP v Cardiffu bude Emil v Anglii závodit. Když jsem ho oslovil, neváhal slíbit, že do Poole přijede. Jsem Jasonovi i Emilovi vděčný, že budou závodit na mém testimonialu, a věřím, že se mi podaří získat ještě další skvělé jezdce.“

Soupiska Poole Pirates:
1 Chris Holder (AUS)
2 Davey Watt (AUS)
3 Darcy Ward (AUS)
4 Rafal Dobrucki (POL)
5 Renat Gafurov (RUS)
6 Dennis Andersson (SWE)
7 Christian Heffenbrock (GER) / Kyle Newman (GBR)

Zanechte komentář: