Václav Milík: „Řidičák na traktor si určitě udělám.“

Autor článku:

pardubice.gifmilik2.jpgVáclav Milík se prezentoval velmi dobrými výkony ve všech přípravných závodech, do kterých nastoupil, ať už to bylo za mateřskou Zlatou přilbu proti Mšenu, při výpomoci Olympu Praha nebo s reprezentační vestou během bojů v Jadranské lize. Jak se cítí před sezonou 2011 nebo jak se staví k nabídkám ze zahraničí, prozrazuje mladý jezdec na následujících řádcích.

MK: Co je u tebe nového po zimní přestávce?
VM: Nic moc nového. Připravoval jsem se pečlivě na novou sezonu a myslím, že mám dost sil. A taky bych řekl, že mi to jede. Nechali jsme motor udělat v Praze a je rozhodně lepší, než jak byly motory udělané loni.

MK: Jak probíhala tvoje příprava?
VM: Zašel jsem si do posilovny a do bazénu. Normálka.

MK: Jak hodnotíš soustředění v Goričanu?
VM: Bylo to tam dobré. Na trénink to bylo tvrdé, během závodu se tam pak udělaly koleje. Ale jelo mi to tam pěkně, i když jsem byl poprvé na motorce. Po těch dvou dnech, co jsme tam trénovali, se to vrátilo do ruky.

MK: Souhlasíš se mnou, že jsi letos největší favorit mistrovství republiky do 19 let?
VM: To teď nevím. Uvidíme, jak bude postupovat sezona, může se stát, že spadnu dolů. Teď to vypadá docela dobře, že by to mohlo vyjít, že by se dalo soupeřit. Největší konkurenti budou Roman Čejka, Holubín už odpadl, Michael Hádek taky, Pučkin taky. Takže jenom Čejkyn a Eda Krčmář, nikdo jiný mě nenapadá.

MK: V zimě o tebe prý projevovala zájem prvoligová Poznaň, která s tebou počítala na pozici prvního juniora. Proč nejsi na její soupisce?
VM: Nejdřív si musím dokončit tenhle rok školy a pak budu přemýšlet o nějakých zahraničních ligách.

MK: Letos končíš školu?
VM: Ne, ještě jeden rok na Středním odborném učilišti zemědělském ve Chvaleticích. Ale doufám, že když to půjde, tak ze mě potom bude plochodrážník.

MK: Jak hodnotíš pozici Zlaté přilby před začátkem extraligy družstev?
VM: No, myslím, že by to mohlo jít. Viděl jsem jet Lukáše, ten se srovnal od loňska a jede pěkně, Ála taky. Myslím, že bychom mohli být konkurenty pro Prahu a Mšeno. Ještě když by přijel někdo ze zahraničí, tak by to mohlo být dobré.

MK: Máš v plánu nějaké volné závody v zahraničí?
VM: Žádné závody jsem si teď nedomlouval, hlavně teď nejsou peníze na to, abychom někam jeli, takže musíme nějaké sehnat od sponzorů.

MK: Uděláš si řidičák na traktor?
VM: No, určitě. Máme možnost si to udělat ve škole, takže si tam udělám všechno, traktor, náklaďák i auto.

MK: A budeš soutěžit v orbě jako táta?
VM: Uvidíme, je to možné, třeba až skončím kariéru na ploché.

Zanechte komentář: