Pavol Pučko: „Žarnovica je můj domácí závod.“

Autor článku:

marketa.jpgpucko2.jpgPavol Pučko se stal historicky prvním vítězem ankety serveru Speedway Fakta o Nejoblíbenější jezdce extraligy 2010.  Je tedy nasnadě, čím začala krátká zpověď juniorského reprezentanta pro naše stránky.

MK: Stal jsi se vítězem naší ankety o Nejoblíbenějšího českého jezdce extraligy 2010. Co to pro tebe znamená?
PP: V první řadě mě to dost překvapilo. Je to takový pěkný titul a hrozně za něj děkuju. Vím jenom, že mi táta poslal hlas.

MK: Byl jsi na reprezentačním soustředění v Goričanu, jaké bylo z tvého pohledu?
PP: Bylo tam mokro, trošku zapršelo, takže závody byly na vodě. Ty závody byly dobré.  Ale trénovalo se jen dvě dopoledne, kdy bylo všechno v pohodě, trénink i dráha, jinak ale pršelo, tak jsme tam hráli fotbálek.

MK: Před Goričanem už jsi byl na motorce při domácím tréninku a pak i v Chabařovicích. Jak se cítíš po zimní přestávce?
PP: Letos mám mizerné výsledky, ale já se cítím výborně fyzicky připraven, motorka mi sedí do ruky. Přešel jsem na jinou rámovinu, na Stuhu. Jede se mi úplně jinak. Já mám normálně na dírách problémy a v Goričanu, kde to bylo rozryté, jsem si věřil, nelítal jsem tam jak hadr na holi, řídil jsem motorku, ne ona mě. Holt, není motor, který by mě poháněl dopředu, potřebuju nějakou raketu.

MK: Je pro tebe závodění v Žarnovici třeba vzhledem k tvému původu nějak speciální?
PP: Jezdím tam rád, mám tam svoje fanoušky. Vždycky se pak stavím tam, kde jsem bydlel, setkám se známými. Mám tam pár lidí, kteří za mnou vždycky přijdou. Je to pro mě domácí závod, i když to tam nemám oproti Praze tolik najeté, tak tam jsou lidé, kteří mě znají.

MK: Jaké si dáváš cíle do letošní sezony?
PP: Hlavně začít bodovat a závodit, ne se takhle plácat, jako to předvádím teď. Už na teď jsem plánoval dělat tak deset bodů, ale spíš se v tom plácám. Musím jít nahoru, když jsem nejoblíbenější závodník, musím být i nejlepší.

MK: Máš v Polsku smlouvu s Krosnem, jak tam bude vypadat tvoje sezona?
PP: Zatím nebyly žádné tréninky, protože byla rozkopaná dráha, a všechny se závody se posouvají. Já nevím, nemám žádné informace, vlastně všechno vím od dalších kluků, ale ani oni toho moc nevědí.

Zanechte komentář: