Známe vítěze ankety o nejoblíbenější jezdce extraligy

Autor článku:

pohar.gifNaše anketa o Nejoblíbenějšího jezdce extraligy 2010 prošla skrutiniem a my Vám konečně můžeme oznámit její konečné výsledky. Vězte, že nebyla nouze o překvapení, obzvláště co se týče nejvyšší příčky mezi domácími plošináři. Výherci z řad hlasující veřejnosti budou uveřejněni v následujících dnech.

K překvapení došlo mezi domácími jezdci. O Pavlu Pučkovi se dobře ví, že má početný zástup příznivců jak v Rakousku, tak i na Slovensku, odkud pochází jeho rodina, ale hledat jej mezi favority na celkový triumf v popularitě mezi plochodrážními fanynkami a fanoušky v České republice, by napadlo asi jen málo koho. Triumf jezdců Olympu Praha podtrhl druhým místem Matěj Kůs, který však za vítězným Pučkem zaostal jen o necelá tři procenta hlasů. Třetí místo obsadila se shodným počtem hlasů pětice závodníků. Aleš Dryml patrně vytěžil maximum z podpory fanoušků dvou klubů, vedle příznivců mateřské Zlaté přilby Pardubice ho jistě podpořili i fans Greplu Mšenu, kterému pomohl přemoci rivala z Prahy v podzimním extraligovém finále. S Drymlem se o pozici dělí Filip Šitera, který byl tolik úspěšný v anketé Mladoboleslavského deníku, Jan Jaroš, Šiterův kolega z Greplu Mšeno, s kariérou loučící se Adrian Rymel a Jan Holub, jeden z trojice volených plzeňských závodníků. Všichni čeští jezdci, kteří nastoupili do závodu extraligy s vestou Zlaté přilby, dostali alespoň jeden hlas, stranou zůstal jen Michal Dudek, který za Východočechy nastoupil v jarním závodě v Praze jako host ze Slaného. Byli to právě jezdci Slaného, kteří obdrželi nejmenší počet hlasů, jen o málo lépe vyšli z hlasování plzeňští.

Čeští jezdci:
1. Pavol Pučko (Olymp Praha) 13%
2. Matěj Kůs (Olymp Praha) 10%
3. Aleš Dryml (ZP Pardubice) 8%
3. Filip Šitera (Grepl Mšeno) 8%
3. Jan Jaroš (Grepl Mšeno) 8%
3. Adrian Rymel (Olymp Praha) 8%
3. Jan Holub (Plzeň) 8%
8. Michael Hádek (Plzeň) 6%
8. Martin Málek (Slaný) 6%
10. Lukáš Dryml (ZP Pardubice) 5%
10. Josef Franc (Olymp Praha) 5%
12. Václav Milík (ZP Pardubice) 4%
12. Hynek Štichauer (ZP Pardubice) 4%
14. René Vidner (ZP Pardubice) 2%
14. Tomáš Suchánek (ZP Pardubice) 2%
16. Jaroslav Petrák (ZP Pardubice) 1%
16. Jakub Fencl (Olymp Praha) 1%
16. Vladimír Višváder (Grepl Mšeno) 1%
16. Roman Čejka (Slaný) 1%

Kategorie cizinců měla před začátkem jasného favorita a fanoušci dali jasně najevo, že mšenský Greg Hancock je nejoblíbenějším cizincem na českých oválech, a potvrdili, že na Američana se u nás prostě chodí. Druhý skončil další zástupce mistrovského Greplu Piotr Protasiewicz, který nepřidal do sbírky druhou pomyslnou trofej poté, co se stal i nejlépe bodujícím mužem loňského ročníku. O třetí místo se podělili loni slánský Martin Vaculík s pražským Igorem Kononovem, což je podivuhodné speciálně u Rusa, který se v domácí extralize představil jen ve dvou případech a to dokonce v obou závodech zajížděli Vopatovi chlapci na půdu soupeřů. Martin Vaculík byl jediným jezdcem Slaného z kategorie „Cizinci“, který obdržel fanouškovský hlas. V té samé pozici se ocitl i Patryk Dudek mezi plzeňskými jezdci. Podprůměrný výkon v semifinálovém závodě proti pražskému Olympu na domácí dráze zřejmě srazil vaz stálici na soupisce Zlaté přilby Mateji Ferjanovi, neb si na něj žádný z hlasujících nevzpomněl.

Zahraniční jezdci:
1. Greg Hancock (Grepl Mšeno) 42%
2. Piotr Protasiewicz (Grepl Mšeno) 14%
3. Igor Kononov (Olymp Praha) 10%
3. Martin Vaculík (Slaný) 10%
5. Nicki Pedersen (Olymp Praha) 9%
6. Jesper B. Monberg (ZP Pardubice) 5%
6. Rafal Dobrucki (Olymp Praha) 5%
8. Magnus Zetterström (ZP Pardubice) 2%
8. Patryk Dudek (Plzeň) 2%
8. Grzegorz Walasek (Grepl Mšeno) 2%

Co čeká na vylosované šťastlivce?

2x fotografie jezdce dle vlastního výběru ve formátu A3 (Wojta Zavřel)

2x celosezonní vstupenka pro rok 2011 (PDK Mšeno)

2x vstupenka na úvodní extraligové utkání Pardubice – Praha (AMK ZP Pardubice)

Originální vesta ze závodu o Zlatou přilbu (AMK ZP Pardubice)

Volné vstupenky na plzeňské závody (PK Plzeň)

2x vstupenka na extraligové utkání Slaný – Mšeno (AK Slaný)

2x vstupenka na extraligové utkání Slaný – Pardubice (AK Slaný)

2x vstupenka na extraligové utkání Slaný – Praha (AK Slaný)

2x vstupenka na kvalifikační závod o Grand Prix 2012 (AK Divišov)

 

3 comments

Zanechte komentář: