Pro Rafala Dobruckého sezona skončila

Autor článku:

zgora.gifdobrucki2.jpgPlochodrážní fanoušci minimálně v tomto roce už Rafala Dobruckého závodit na dráze neuvidí. Takové je jednoznačné resumé z návštěvy Marka Cieślaka, trenéra Stelmet Falubazu Zielona Góra, z návštěvy v gorzowské nemocnici, kde je jezdec po nedělním těžkém pádu stále hospitalizován. Dalším problémem je, že držitel divoké karty na českou na Grand Prix už v minulosti měl několik zranění v oblasti krku.

Rafal Dobrucki si poprvé poranil páteř už v roce 1997 ve Mšeně při finále Mistrovství světa juniorů, kdy ještě ale zvládl vybojovat titul světového vícemistra světa za Jesperem B. Monbergem. V listopadu 2000 podstoupil Dobrucki v Bydgoszczy operaci krční páteře, aby se na dráhu vrátil až v srpnu následujícího roku. Právě minulá zranění nyní komplikují jezdcovu situaci. „Už nejde o žužel, jde o Rafalovo zdraví, protože jeho páteř je hrozně opotřebovaná potom, co podstoupil dvě operace.“ řekl Marek Cieślak, Dobruckého trenér z týmu Zieloné Góry.

Dobrucki má zlomený šestý a sedmý obratel po nedělním pádu v Gorzowě, kdy hákem zachytil o nafukovací mantinel a po letu vzdechem upadl hlavou na zem. Je v plánu jeho převoz do nemocnice v Leszně, který byl posunut na úterý.

Pro Falubaz je situace o to složitější, že přišel o druhého dlouhodobě zraněného závodníka. Při předsezónním tréninku si komplikovaně zlomil nohu Grzegorz Zengota, který zatím není schopen vrátit se k závodění. Cieślakovi tak na pět míst zbyli jen čtyři senioři Greg Hancock, Andreas Jonsson, Jonas Davidsson a kapitán Piotr Protasiewicz. Shodou okolností figurovali Zengota i Dobrucki shodně na soupiskách Zieloné Góry a Olympu Praha.

 

 

 

Zanechte komentář: