Vážné zranění Rafala Dobruckého

Autor článku:

marketa.jpgdobrucki.jpgPolský jezdec Rafal Dobrucki si při šlágru své domácí nejvyšší mezi Gorzowem a Zielonou Gorou přivodil vážné zranění jako důsledek pádu v šesté jízdě. Podle posledních informací byly potvrzeny nejčernější scénáře a závodníka čeká mnohaměsíční pauza, přijde tak i o českou Grand Prix, na kterou obdržel divokou kartu, a ani nepomůže pražskému Olympu v cestě za vytouženým titulem.

Polský dlouhán se ve své druhé jízdě televizního závodu mezi Stalem Gorzow a Falubazem Zielona Gora snažil ze čtvrté pozice venkem objet domácího juniora Bartosze Zmarzlika. Na výjezdu na rovinu hákem zachytil o poslední článek nafukovacího mantinelu, což ho vymrštilo do vzduchu, odkud dopadl hlavou na dráhu. Z televizního záběru se zdálo, že se čtyřiatřicetiletý jezdec na dráze hýbe. Nebyl však schopen vstát, a tak pro něj musela sanitka. V ní byl Dobrucki podroben prohlídce, po které bylo rozhodnuto o jeho transportu do gorzowské nemocnice.

Vyšetření v nemocnici v Gorzowě prokázalo, že Dobrucki má zlomené dva obratle – konkrétně pátý a šestý. Tolik vášní mezi českými fanoušky budící první držitel divoké karty na českou Grand Prix od roku 2004 se měl v gorzowské nemocnici také podrobit operaci, požádal však o to, aby mohl být převezen do Leszna, kde ho vyšetří jeho lékař a kde se pravděpodobně podrobí chirurgickému zákroku.

Popřejme závodníkovi brzké uzdravení!

Zanechte komentář: