Startovní listina semifinále Mistrovství Evropy v Plzni

Autor článku:

uem.gifceska-republika.pngAKTUALIZOVÁNO V sobotu se pojede v Plzni druhý ze tří semifinálových závodů Mistrovství Evropy jednotlivců. Diváci, kteří na Bory dorazí, uvidí čtyři české závodníky včetně Václava Milíka, který se, stejně jako druhý náhradník Szymon Kielbasa, posunul do startovní listiny.

Jasným favoritem postupu na západě Čech je Grigorij Laguta. Starší z ruské bratrské dvojice letos je jezdí ve větší pohodě než jeho mladší bratr, který se trochu trápí v seriálu Grand Prix. O Lagutově formě vypovídá i průměr přes deset bodů na závod v extraligové Czestochově. Postup do finále ve Lvově by neměl uniknout ani Robertu Miśkowiakovi. Polák má zkušenosti z plochodrážních oválů ve Švédsku a v Anglii a ve finále bojoval už loni, kdy skončil v Tarnowě šestý. Třetí výraznou osobností s postupovými ambicemi by měl být Lukáš Dryml, který se vrací po několikaleté přestávce do seriálu Mistrovství Evropy. Dryml v letošním ročníku závodí ve větší pohodě než loni, kdy se při závodě extraligy na Borech zranil.

Velké jméno má i Denis Gizatullin, ale Rus se momentálně poněkud trápí, dokonce prosakovaly zprávy o tom, že se s ním jeho polský zaměstnavatel Polonia Bydgoszcz rozloučí. Na dráze, kde prožil nejlepší juniorská léta, se bude Filip Šitera zopakovat loňský postup do finále, ve kterém skončil v Tarnówě desátý. Jako jediný ve startovním poli má Václav Milík s plzeňskou dráhou letošní závodní zkušenosti. Milík, který přijede na Bory s postupem do evropského juniorského finále v kapse, zde už bojoval v domácím juniorském mistrovství i první lize. Čtvrtým Čechem na startu bude Hynek Štichauer, který si bude chtít napravit reputaci po nepříliš vydařených představeních v divišovské kvalifikaci Mistrovství světa a pražské extralize.

Jezdci se přijdou divákům představit při nástupu v 15:30. Pětice z těch, kteří v Plzni zamávají divákům, postoupí do finále, které je ve Lvově naplánováno na 24. září.

Startovní listina:
1 KIELBASA Szymon POL
2 BORODAJ Oleksandr UKR
3 SCHULTZ Mathias GER
4 GIZATULLIN Denis RUS
5 KARAVACKIS Jevgenijs LAT
6 LAGUTA Grigorij RUS
7 DRYML Lukáš CZE
8 MILÍK Václav CZE
9 ŠTICHAUER Hynek CZE
10 POLJUCHOVIČ Jaroslav UKR
11 ŠITERA Filip CZE
12 TABAKA József HUN
13 dodatečně, slovenský jezdec se omluvil
14 ČONDA Aleksander SLO
15 MIŚKOWIAK Robert POL
16 CHARČENKO Alexej RUS

Zanechte komentář: