Zetterström místo Laguty v Cardiffu

Autor článku:

grand-prix.gifzetterstrom2.jpgMagnus Zetterström se představí při Grand Prix Velké Británie v Cardiffu, informují o tom švédská média. Protřelý Švéd z pozice prvního kvalifikovaného náhradníka zaujme se startovním číslem devatenáct místo mladého Rusa Artema Laguty.

Magnusi Zetterströmovi zajistilo loňské páté místo v Grand Prix Challenge ve Vojens pozici prvního kvalifikovaného náhradníka pro seriál Grand Prix 2011. Kvalifikovaný náhradník přichází ke slovu, nemůže-li se z jakéhokoli důvodu zúčastnit Velké ceny jeden z patnácti stálých závodníků. V loňské sezoně se takto představili Piotr Protasiewicz a Davey Watt, v minulosti byl v podobné pozici třeba i Luboš Tomíček. Zetterström se tak vrací do kolotoče Velkých cen poté, co loni poprvé v kariéře absolovoval kompletní seriál, ale stálé místo na další rok neudržel.

Artem Laguta pomalu ale jistě přichází o možnost vybojovat si na dráze start v seriálu Grand Prix 2012. Svoje působení ve finálovém seriálu mistrovství světa začal katastrofálně, ve svých prvních dvou závodech nikoho neporazil. Pak se sice v Kodani mírně zlepšil, ale na postup do semifinále to znovu nestačilo. Nyní tedy navíc vynechá britskou Grand Prix a jistojistě zůstane přikován ke dnu průběžné tabulky Grand Prix. K nedostačujícím výsledkům se v minulém týdnu přidaly i zdravotní potíže, kvůli kterým vynechal víkendový kvalifikační závod o Grand Prix 2012 v Divišově.

Za absencí mladšího z bratrské dvojice Lagutových v Cardiffu, ale podle dostupných informací nestojí zdravotní obtíže, nýbrž fakt, že Artem Laguta nemá potřebné vízum pro vstup do Walesu, kde se Grand Prix Velké Británie bude o víkendu konat. Situace kolem Lagutova víza pro vstup do Velké Británie by mohla mít zásadní dopad i pro českou plochou dráhu, neboť Rusové budou soupeři českého týmu v semifinále Speedway World Cupu již za necelé tři týdny v King’s Lynn. Oba bratři Lagutovy jsou vedle Emila Sajfutdinova nedílnou součástí ruského národního týmu.

Zanechte komentář: