Mšeno si doma s protivníky poradilo

Autor článku:

ceska-republika.pngmseno.jpgNěkolikadenní deště ani ranní mraky nad mšenským plochodrážním stadionem nepřekazily místním pořadatelům plány na uspořádání dalšího kola první ligy družstev. S příchodem poledne totiž zpoza mraků vykouklo Slunce a příchozí diváci se tak mohli při sledování závodu vyhřívat v jeho paprscích. Stejně jako Slunce zářil včera odpoledne i Martin Málek, který v pěti jízdách nepoznal ani jednou hořkost porážky. Připsal si patnáct bodů, ale ačkoli jeho kolegové dosypali ještě další třináctku, na vítězství to nestačilo. To si pro sebe totiž ukořistili domácí zásluhou rovněž skvěle jedoucího Filipa Šitery, který stejně jako Málek neskončil ani jednou za zády protivníka, a Jana Jaroše. Dohromady si připsali 31 bodů a zároveň předávali zkušennosti svým začínajícím kolegům.

Výsledky:

1. PDK Mšeno (31 bodů)
JAROŠ Jan (3,1,2*,2*,3,3) 14+2
KLEIN Michal (0,0) 0
ŠITERA Filip (3,3,3,3,2*,3) 17+1
POUZNAR Stanislav (0,0) 0

2. AK MITAS Březolupy (28 bodů)
MÁLEK Martin (3,3,3,3,3) 15
DUDEK Michal (2*,1,1,1*,0,1*) 6+3
GAVENDA Martin (1,R,2,2*,2) 7+1

3. AMK ZP Pardubice (23 body)
PETRÁK Jaroslav (1,0,2,2*,2,3) 10+1
MILÍK Václav (0,0,3,2,2*) 7+1
SUCHÁNEK Tomáš (2,2,1*,1*) 6+2
JŮZA Tomáš (F) 0

4. PK Plzeň (21 bodů)
IRMIŠ František (1*,0,0,0) 1+1
HÁDEK Michael (3,3,R,1,3,1) 11
HOLUB Jan (2,2*,2,0,1,2*) 9+1

5. AK Markéta Praha (17 bodů)
PUČKO Pavol (0,1*,1,0) 2+1
HLADKÝ Jaroslav (1,2,0,1) 4
VEVERKA Ondřej (2,3,3,0) 8
HOLUB Zdeněk (1*,1,0,1) 3+1

4 comments

  1. Vážení fanoušci, to by mě zajímalo, zda jste opavdu tak s tím děním v naši ploché dráze spokojení (například 1. liga), že mlčíte a nic nepíšete.
    Já nejsem spokojený, mě to připadá jako parodie na sport. Týmy mají být čtyřčlené, některé jsou stabilně tříčlené. Část jezdců je totožných s extraligou, čili ostřílení borci. Mšeno vyhraje závod a bodují jen dva, to stačí.V našich současných podmínkáchto to považuji za zbytečnou soutěž.

  2. Právě proto už člověk skoro nejezdí fandit „svému“ týmu, ale spíš na závody jako takové. Pro fandu motorismu je to celkem dobře strávené odpoledne či podvečer. Ale zapálení pro klub jaksi chybí. Bohužel a omýlá se to tady stále dokola, je základna jezdců příliš malá. oproti loňsku jezdí 4 týmy v extralize a já myslím, že 5 už by jich ani jezdit nemohlo. Včerejší extraliga špatná nebyla. Nebýt ale pomlácených kluků Drymlů a chyb vedoucích k vyloučení, mělo by to jednoznačný průběh. A to je v extralize věčná škoda, aby stály proti sobě soupeři, u nichž se dá výsledek předvídat. To je sktečně na nižší ligu. Pardubice měly v podstatě kliku, že stály zrovna proti Slanýmu. Kdyby v takovéto náladě dojely do Prahy nebo Mšena, neměly by šanci. Dnes stačí, aby jeden nezajel a proti soupeři nemá tým šanci. Moc jsem fandil Slanýmu, jenže když Mates netahá (možná technika), Eda udělá jen juniorskou jízdu, Dudek také neboduje, tak to už je pak na dva poláky velké sousto. Vím, že důvodů k neúspěchu může být mnoho. Je jedno, jestli je to zranění, škola, mládí potažmo nezkušenost, peníze nebo něco jiného. Polovina těchto důvodů ale do extraligy nepatří a to si přiznejme na rovinu. Spíš si „Lubino“ začínám myslet, že extraliga je zbytečná soutěž, protože se mi zdá, že většinou to odpovídá 1. lize.

    Jezdců je tak málo, že se obě soutěže musí obsazením prolínat, pak člověku skutečně přijde, že je tu něco navíc.
    Píšeš o sportu jako takovém, já se domnívám, že pointa sportu už je dávno pryč. Jezdím fandit ploché dráze a znám ji jen z ochozů, takže neznám podrobnosti. Jako člověk sledující PD ale můžu napsat následující: Škoda Kollerta, který to po dopingu zabalil. Byl šikovný a měl na to. Navíc se zázemím, které jen tak někdo nemá. Táta, který pomůže po všech stránkách a stadion k dispozici. Fuksa dospěl, takže má smůlu. Greplovi posloužil jako junior do počtu, dneska není lukrativní pro byznys. Kdyby ten kluk ale mohl trénovat v Pardubicích a zřejmě, kdyby sehal peníze, byl by jinde. Taky na to měl. Starty dobrý, ale závod je na čtyři kola a to už pak po startu musí přispět i technika a fyzička, aby to bylo na výsledek. Pár kluků skončilo kvůli zranění – Áďa, Tonda Šváb, a někteří kvůli penězům. Dál je tady fůra kluků, u kteřích se nedá předvídat vůbec nic. Šitera, Tomíček, Jaroš, Simota, Suchánek, Málek apod. Všechno výborní kluci, ale jednou odjedou excelentní závod, podruhé jako kdyby nevěděli kudy kam. Dá se říci, že oni jsou právě tím napínáním extraligy. Díky nim se nedá říci, kdo bude favoritem. Taky už to na A-Z několikrát zaznělo přímo z úst samotných manažerů týmů. „Záleží na tom, jak zajednou naši kluci“. Přesně tak. Cizinci mají totiž stálé výkony a úspěch je zaručenej. Hancock, Walasek, Ulamek apod. přeci u nás zkalmat nemohou. Bohužel o tom je dnešní extraliga, naše nejvyšší soutěž. Speedway má problémy všude ve světě, ale přeci jenom je svět někde jinde.
    Myslím, že kdyby se místo výletu do King´S Lynn uspořádal doma jeden pouťák, bylo by to určitě pro nás všechny veselejší.

    Mirek

  3. Úplně mi mluvíte zduše. Nezbývá než souhlasit. Výkony některých našich jezdců jsou jako den a noc. Bývalí přední junioři „mydlí“ britskou „Premier ligue“. Ale chtějí-li se něčemu přiučit, měli by jezdit výše. Jediný díky zázemí ji z mladých jezdí „Šitera“, ale výsledky….hovoří samy za sebe…Těch dvacet le plošiny odpovídá zcela vývoji v zemi. Dokud jezdili borci odkojení Svazarmem, bylo vše OK a semtam nějaký úspěch spadl do klína….gradovala generace Kaspera, Brhela, očekával se nástup Topinky, Švába…..a dalších. Drymlové byli úžasní, ale přišla těžká zranění a…není náhrada….Co bychom dali za Vaculíka, který, zdá se, je profík každým coulem….roste z něj pan jezdec….ale zbytek našich….nejsou…a ruku na srdce…asi ani nebudou….za chvilku se budeme dívat v Pardubicích na „Přilbě“, jak Čech postoupí do semifinále závodu a budeme se utěšovat, jak jsme vlastně dobří….hodně smutný postupný konec populárního sportu….Vždy se někdo zraní …a na „plošce“ zvlášť. K tomuto sportu to patří,ale potřebovali bychom také konečně úspěch. Když jsem loni viděl finále MS juniorů v Pardubicích, byl rozdíl mezi námi a světem propastný…..Kdyby člověk měl kouzelný proutek, začala by systematická výchova talentů,ale na toto je potřeba peněz…..a…..nevím…nevím….
    David

  4. To je pravda. Extraligové výkony podávají zahraniční jezdci, naši většinou ty prvoligové. Nicméně pak ten jezdeckej spodek je nejméně druholigový. Ale o to nejde. Jde o to, že soutěží je u nás mnoho a jezdců proklatě málo. Termíny soutěží kolidují, pak je všude na závodech nedostatek jezdců. Vždyť je to sport. Myslím, že by měla být nějaká hlavní souěž, která by s ničím nekolidovala temínově a tam by se měli utkávat borci stejné výkonosti. Nějaký seriál jednotlivců mistrovství republiky, jak to mají v ostatních motoristických disciplinách. Tak aby byl zájem všech borců se účastni, třeba v dvou výkonostních skupinách. Rád bych sledoval nějakou dlouhodobou soutěž, kde to všichni myslí vážně a je to pro ně prestižní a pro diváka příslušnost jezdce po celou dobu jednoznačná. Ne jako řebor, třikrát jede a čtyřikrát né, protože má někde něco lukratívnějšího. jednou za ten klub, podruhý a konkurenční. To mě jako diváka nezajímá.
    Neni lehká doba, ale v Chabařovicích to jde, v Divišově to jde aspoň s mladými. V Kopřivnici třeba vůbec ne. Je to tedy zejména o lidech., o jasné koncepci, rozumných myšlenkách, systému, řádu. Nejde o světové medaile, jde o to aby ten sport nezanikl a zůstal sportem a nikoliv třeba cirkusovým číslem pod šapito.

Zanechte komentář: