Příčina smrti Mateje Ferjana potvrzena

Autor článku:

ferjan.jpgDalší studie smrti slovinského (maďarského) plochodrážníka Mateje Ferjana, který byl nalazen v garáži domu, kde bydlel v autě v polském Gorzówě potvrdily už dřívější diagnózu.  „Pitva i další testy potvrdily, že příčinou smrti bylo selhání krevního oběhu v důsledku předávkování drogami. Tímto vyšetřování končí.“ řekl mluvčí gorzówské policie Dariusz Domarecki. Matěj Ferjan byl známý také z českých oválů, kde reprezentoval barvy AMK ZP Pardubice a mnohokrát se také objevil na startu legendárního závodu o Zlatou Přilbu.

4 comments

  1. Tome, trochu bych si dovolil polemizovat se slovem drogy. V polských materiálech,které máme k dispozici,se vyskytuje termín „środky odurzające“, což lze chápat jako mnohem širší pojem než drogy. Mohou to být nejrůznější léky, podpůrné preparáty atd. Dokud někdo potvrzeně nenapíše látku, která se našla v jeho těle, nejde podle mě mluvit o drogách.

  2. Nesouhlasím, že z 99 % se jedná o drogy. Do téhle skupiny patří i řada látek, které jsou návykové, předávkováním mohou způsobit smrt (hlavně v kombinaci s něčím dalším), ale nejsou brány jako drogy – jedná se hlavně o nejrůznější léky, povzbuzující, antidepresiva atd. K tomu ale nemůžu moc dodat, protože tomu houby rozumím, třeba se najde někdo kompetentnější.

Zanechte komentář: