Mšenští rozhodli poslední jízdou, jak předpovídali

Autor článku:

pardubice.gifmseno.jpgJak staronový manažer Greplu Mšeno Petr Vandírek očekával, tak se stalo. V Anglii milovaný last heat decider vcelku bez komplikací překlonil misky vah výborného závodu na stranu hostí, kteří si tak zejména díky skvěle jedoucímu Vaculíkovi a hvězdnému Hancockovi vezou z Pardubic domů do středu Čech dva extraligové body za vítězství 47:46.

Podrobnosti připravujeme

Řekli:
suchanek.jpgTomáš Suchánek: Začátek a pak i v průběhu celýho závodu jsme to měli pěkně rozjetý. Škoda pak toho konce. Škoda toho vyloučení, to si myslím, že bylo zbytečný kvůli jedný sekundě. Přijel tam vlastně na nulu, kór na závěr závodu takhle vyloučit, to mi přijde ubohý. Jinak s mojí jízdou jsem spokojený, jelo to hezky. Pár chyb se tam udělalo, ale bez chyb to taky být nemůže. Jak vypadala z tvojí strany ta situace kolem vyloučení Filipa Šitery? Trošku jsem mu to tam vsadil, ale nedotknul jsem se ho. Mně to tam taky trochu rozhodilo, ale protože jsem se ho nedotknul, už jsem byl před ním, takže si volím stopu, tak už to byla jeho chyba, že to neustál a upadnul.

zetterstrom2.jpgMagnus Zetterström: Teď se mi to těžko hodnotí potom, co jsme prohráli poslední jízdou. Jsem moc zklamaný, ale taková je plochá dráha. Dnes jsme měli smůlu, ale doufám, že Pardubice i tak postoupí. Co se stalo předposlední jízdou? Měnili jsme součástku v karburátoru a byl tam problém, kvůli kterému jsme nemohli nastartovat motorku ve dvouminutovém limitu. Je to taková věc, která se čas od času může stát. Bylo to vyloučení podle tebe v pořádku? Ano, určitě. Když jsem přijel, na hodinách byla nula a to už bych měl být připravený ke startu. Bylo to moje chyba.

barker.jpgBen Barker: Bylo to dobré. Jen je to obrovská škoda, že jsme prohráli. A jak jsi spokojen se svým výkonem? Jel jsem poprvé v české lize a bylo to docela v pohodě. Začal jsi výborně, ale pak šel tvůj výkon trochu dolů, čím to bylo? Je to tak, ale je těžké najít správné nastavení, když na dráze není moc materiálu. Prohrával jsem s Vaculíkem a Hancockem a to jsou oba dobří jezdci. Myslím, že Greg bude letos mistr světa, momentálně je nejlepší na světě.

vaculik.jpgMartin Vaculík: Super, vyhráli jsme a to je důležité. A to, že to bylo až v poslední jízdě, tak to muselo být pro diváka atraktivní. Dál bych chtěl poděkovat svému kouči Danu Landovi, že tu byl dneska se mnou. Spolupracujeme od začátku roku a ta spolupráce se začíná teď vyplácet, a celému týmu, svému otci a mechanikům. Byly to dobré závody, mám z toho radost. Byl to dnes týmový výkon a hodně jsme toho vyzkoušeli před finále Mistrovství světa juniorů.

sitera.jpgFilip Šitera: Úplně špatný. Vaculda s Hancockem to podrželi, takže jsme vyhráli. Já jsem měl trochu technický problémy, Vaculda mi pak na jednu jízdu pujčil motorku, za což mu hrozně děkuju. Vůbec se mi nedařilo, v Pardubicích se mi nikdy nedaří, ale dneska to bylo technickýma problémama. Uvidíme příště, ale doufám, že jsem si dneska vybral smůlu. Jak vypadalo to vyloučení? Rozhodčí na to měl svůj pohled, podle mě špatnej, protože mi vzal přední kolo, viděl, že je půl metru ode mě a jel celej nájezd rovně, protože tam byly díry, nebyla to jeho chyba, ale myslím si, že jsem neměl bejt vyloučenej. Ale je to jeho rozhodnutí a já si budu myslet svoje.

hadek2.jpgMichael Hádek: Mám nadávat? S bodama to bylo dneska špatný. Prej, že to nejde ve dvou vyhrát ty závody. Nevím, co bych ti k tomu měl ještě říct. Prosrali jsme úplně všechno od startu. Nevím, netušim, co bylo špatně. Zkoušel jsem si sednout jinak, jinej převod jsem tam dal a furt to mydlilo a mydlilo. Když jsem to dal trochu víc, tak se to zase udusilo. Je to ve mně. V čem jinym taky?

hancock-greg.jpgGreg Hancock: Jak bys zhodnotil dnešní závod? Byl to dobrý závod, hodně těsný, protože Pardubice byly dnes velmi silné a po celý průběh závodu jej kontrolovaly. Ale na konci jsme měli pár dobrých jízd a 5:1 v poslední jízdě přineslo vítězství a to byl skvělý konec pro Mšeno.

dryml_ales3.jpgAleš Dryml: Prohráli jsme o jeden bod ve finálový jízdě. Je to špatný, co na to můžeš říct? Nemůžeš s tim nic dělat. Byl to, myslim, pro diváky pěknej závod. Když člověk viděl ty soupisky před závodem, tak bylo jasný, že to bude vyrovnaný, že v žádný rozjížďce nebude jasnej vítěz. Doma prohrávat je blbý, to se nemá. Teď se musíme soustředit na semifinále. Dělal jsem placenejch jedenáct, pro mě takovej průměrnej závod. Na domácí dráze jsem čekal víc, nebyl ani jeden dobrej start, chyběla mi rychlost. Zkoušel jsem novej motor a zklamal mě.

Zlatá přilba Pardubice – 46 bodů
1 Aleš Dryml 9+2 (1,2*,3,0,1*,2)
2 Ben Barker 11 (3,2,2,1,2,1)
3 Tomáš Suchánek 10+1 (3,1,2*,3,0,1)
4 Magnus Zetterström 9 (2,0,2,3,2,M)
5 Václav Milík 7+2 (3,1*,2*,1,0)
6 Daniel Hádek 0 (R)
7 Hynek Štichauer NS

PDK Grepl Mšeno – 47 bodů
8 Jan Jaroš 2 (0,1,1)
9 Stanislav Pouznar NS
10 Filip Šitera 4 (2,Fd,1,1,0)
11 Martin Vaculík 17+1 (3,1,3,2*,2,3,3)
12 Jan Holub 1 (1,0,0)
13 Michael Hádek 2 (2,0,0,0,0)
14 Greg Hancock 21+1 (3,6,1,3,3,3,2*)

Jízda po jízdě:
1. Suchánek, Šitera, Dryml, Jaroš 4:2
2. Milík, M. Hádek, Holub, D. Hádek (R/4) 3:3/7:5
3. Barker, Dryml, Jaroš, M. Hádek 5:1/12:6
4. Vaculík, Zetterström, Suchánek, Šitera (Fd) 3:3/15:9
5. Hancock, Barker, Milík, Holub 3:3/18:12
6. Dryml, Suchánek, Šitera, M. Hádek 5:1/23:13
7. Hancock (!), Barker, Vaculík, Zetterström 2:7/25:20
8. Suchánek, Milík, Šitera, M. Hádek 5:1/30:21
9. Vaculík, Zetterström, Hancock, Dryml 2:4/32:25
10. Hancock, Vaculík, Barker, Suchánek 1:5/33:30
11. Zetterström, Vaculík, Milík, Holub  4:2/37:32
12. Hancock, Zetterström, Jaroš, Milík 2:4/39:36
13. Vaculík, Barker, Dryml, M. Hádek 3:3/42:39
14. Hancock, Dryml, Suchánek, Šitera 3:3/45:42
15. Vaculík, Hancock, Barker, Zetterström (M) 1:5/46:47

6 comments

  1. Po extralize ve Slaném jsme se tady bavili o jakési klubové náklonnosti. Dnes jsem se jako mšenský příznivce vrátil z Pardubic zcela rozladěn. Pardubice byly jasně lepší a hlavně, co mě těšilo ze všeho nejvíce, působily kompaktním dojmem. Bodové zisky 10, 9, 9, 7…jednotlivých jezdců oproti 21, 17, 4, 2 jsou tomu jasným důkazem.
    Když vezmu, že Vašek Milík udělal jako junior sedm bodů a Honza Jaroš s Filipem, Hadem a Holoubkem dohromady 9 je mi z toho na nic. Je dost pravděpodobné, že se ve Mšeně bude zase slavit titul mistra extraligy, ale už mi to nepřijde jako klubová soutěž. Od poloviny závodu se točila v mšenských barvách pouze dvě jména. Příště by možná tedy stačilo dorazit na závody ve dvou jezdcích. Dnes ze 47 bodů získali 38!! To je tedy taková individuální soutěž. Greg je jistota, k tomu není co dodat. Nad výkony Martina Vaculíka může srdce plochodrážního fanouška jen zaplesat. Na rovinu ale říkám, že středočeskému týmu dnes výtězství patřit rozhodně nemělo. Mirek

  2. O vítězi nerozhoduje umělecký dojem ale součet bodů, ten byl nakonec na straně Mšena o bod vyšší…tečka!
    To že kmenoví jezdci Mšena jeli tužku a hlavně výkony Filipa jsou (alespoň pro mě) velkým zklamáním je ale pravda. Hádek s Holubem…škoda slov. Honza..taky marnej – i když ten bodík co sebral Milíkovi byl nakonec hodně důležitej.

  3. Mirku,jsem sice fanda Pardubic, ale Tvůj komentář je obsahově dost k mé myšlence, vrátit plochou dráhu do čtyř-utkání, protože včerejšek jasně ukázal, že tohle družstva nejsou ani omylem. Myslím, že jednodušší by bylo, ať si manažeři zajdou hrát nějaký člověče nezlob se někde do hospody a ať je sport sportem.
    A k závodu – úžasný konec! Víčko od nádrže prý může za zdržení Magnuse!? A on má asi spešl nádrž, takže náhradní víčko splašil až Lukáš, který pobíhal s berlema a hnal ho na dráhu? A Ben pak na dráze couval proč? Byl jsem hodně znechucený, jestli chodí ve Mšeně víc lidí a hodí to pak víc kaček? Už bych se nedivil ničemu…
    A pan rozhodčí a jeho manipulace s časem? Proč nedocházelo k normálnímu spouštění dvou minut, resp. čtyř, v průběhu celého závodu? Chvilkama přestávky o délce pauzy na údržbu…
    Myslím, že pokud se nezmění systém, tak i když plochou dráhu mám moc rád, tak extraliga pro mě nebude existovat. Je to parodie na sport!

Zanechte komentář: