Souboj o finále: Mšeno pro jistotu, Praha o možnost

Autor článku:

ceska-republika.pngmseno.jpgmarketa.jpgAKTUALIZOVÁNO Zítra od dvaceti hodin se pod umělým osvětlením mšenského stadionu utkají domácí jezdci PDK Greplu Mšeno s pražským Olympem o další extraligové body. Jakýkoli bodový zisk Mšena by pro středočeský klub znamenal jistotu pořádání finálového závodu na vlastní dráze. To se však může odehrát i v Praze – pokud by tým pod vedením Vladimíra Vopata zvítězil nejen ve Mšeně, ale také ve Slaném a zároveň by pak i AK Slaný musel uspěl na dráze uřadujících mistrů naplno, hostilo by dva nejlepší české celky letošního roku hlavní město.

Jenom výhra má ve čtvrtek cenu pro pražské plochodrážníky na dráze ve Mšeně. Jenom dva body ze Mšena je totiž udrží ve hře o pořádání finálového závodu na domácí dráze. K tomu by ale Vladimír Vopat potřeboval mít k dispozici své nejlepší muže. Nicki Pedersen, jednoznačně největší eso ve Vopatově rukávu, je ovšem zraněný a nejistá je i jeho účast v sobotní Grand Prix v Toruni. Už od začátku sezony je po zlomenině obratlů do konce tohoto roku mimo Rafal Dobrucki, klíčový muž sestavy Pražanů v loňském ročníku. Nepochybovalo se o účasti Grzegorze Walaska, jenž na konci minulého roku skvělým výkonem pomohl ve finále k mistrovskému titulu právě Greplu Mšeno, tedy čtvrtečnímu soupeři policejního klubu. Vedle Walaska se spíše počítalo s Renatem Gafurovem, který v červnu přispěl k důležitému vítězství nad Pardubicemi. Nakonec ovšem volba padla na Michala Mitka, jenž se výborně prezentoval v jarním střetnutí obou čtvrtečních soupeřů na dráze v hlavním městě a do Mšena se vrací poprvé od roku 2009, kdy na středočeské dráze vybojoval postup do semifinále Mistrovství světa juniorů. Zbytek seniorské sestavy je tradiční, jsou v ní Matěj Kůs, Josef Franc a Zdeněk Simota. Na juniorské pozici třináct dostává poprvé v extralize důvěru Michal Škurla, který bude ve druhé jízdě partnerem Ondřeje Veverky.

O poznání dříve než sestava Olympu byla připravena sedmička jmen v týmu Petra Vandírka, příjezd Seby Ulamka i Grega Hancocka byl již delší dobu avizován, Američan dokonce lákal do Mšena své fanoušky už před dvěma týdny v Pardubicích. Vedoucí muž seriálu Grand Prix znovu figuruje, podobně jako pražský Michal Mitko na druhé straně, na pozici náhradníka. U čísla dvě zatím figuruje jméno Stanislava Pouznara, kterého pravděpodobně budou mšenští nahrazovat a to nejspíše nejenom Hancockem, ale i Michaelem Hádkem, který je podle rozpisu zatím připraven jen do druhé jízdy. K velké úlevě fanoušků obhájců titulu je dvanáct dní po divišovské zlomenině klíční kosti připraven Filip Šitera, jenž by měl společně s Janem Jarošem tvrdit muziku v české části týmu Greplu.

PDK GREPL MŠENO
1 JAROŠ Jan
2 POUZNAR Stanislav
3 ŠITERA Filip
4 ULAMEK Sebastian
5 HOLUB Jan
6 HÁDEK Michael
7 HANCOCK Greg

PSK OLYMP PRAHA
8 KŮS Matěj
9 FRANC Josef
10 SIMOTA Zdeněk
11 WALASEK Grzegorz
12 VEVERKA Ondřej
13 ŠKURLA Michal
14 MITKO Michal

Zanechte komentář: